Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Äventyrsresa i Afrika - från Sydafrika till Kenya

Åk med oss på en äventyrsresa till Afrika. Från Kapstaden i Sydafrika, safari i Masai Mara, via spännande Kenya, till sol och bad på Zanzibar. Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Sedan åker du mot nya äventyr i staden Paarl, där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner.


Via Namibia och dess nationalpark

kommer du till kuststaden Swakopmund där du får testa sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning och även fallskärmshopp över öknen. Väl i Zimbabwe får du se de spektakulära Victoriafallen där det finns möjlighet till bungyjump och forsränning. Din resa fortsätter till Malawi och från Chitimba får du vara med om en vandring upp till Livingstonia för att njuta av utsikten. På vägen till Dar es Salaam är det dags att plocka fram kameran när du passerar Mikumi nationalpark med dess rika djurliv. Med båt kommer du till den vackra ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. I Zanzibars huvudstad Stone Town får du tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Som avslutning på din resa till Afrika får du uppleva en del av Kenya under en tredagarssafari i Masai Mara.

Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 180 USD
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Ngorongorokratern ca 1800 kr - betalas i samband med handpenningenför att garantera din plats.
 • Fickpengar ca 1 200-1 400 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter eller utflykter som inte ingår i resans pris, t.ex. forsränning eller bungyjump så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen. Läs mer om exempel på aktiviteter här.

Höjdpunkter

 • Godahoppsudden
 • Kapstaden
 • Swakopmund
 • Etosha NP
 • Okavangodeltat
 • Victoriafallen
 • Malawisjön
 • Zanzibar
 • Safari i Ngorongorokratern
 • Safari i Masai Mara

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Sydafrika. Kap Agulhas, Kapstaden & Godahoppsudden

  Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Vi fortsätter till spännande Kapstaden och här finns det massa saker att hitta på. Besök Taffelberget, kåkstäderna utanför staden eller en massa roliga marknader. De som vill shoppa kan besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Vill du hellre ha en adrenalinkick, prova gärna på den uppskattade vithajsdykningen.

 • Vecka 2: Sydafrika-Namibia: Paarl, Orange River & Namibias öken

  Vi rullar vidare till Paarl där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner. Sedan fortsätter vi via Clanwilliam till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia. Här finns möjlighet till bad och paddling innan vi åker över gränsen till Namibia. I skarp kontrast till detta står vårt nästa stopp Namib Naukluft nationalpark. Det är ett ökenområde med några av världens högsta sanddyner. Här faller mindre än 10 m.m. regn per år och gryningen i detta landskap är en storslagen naturupplevelse.

 • Vecka 3: Namibia: Swakopmund & safari i Etosha

  Veckan startar i kuststaden Swakopmund. Här har vi några dagar till sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning eller kanske göra ett fallskärmshopp över öknen. Efter några fullspäckade dagar styr vi mot Etosha nationalpark för två spännande safaridagar med chans att se bland annat lejon, leoparder, elefanter, vårtsvin, zebror och giraffer.

 • Vecka 4: Namibia-Botswana-Zimbabwe. Maun, Okavangodeltat & Victoriafallen

  Vi lämnar Namibia för Botswana och styr mot Maun och Okavangodeltat, ett av världens största inlandsdeltan. Efter detta väntar de spektakulära Victoriafallen i Zimababwe och vi kommer stanna i området i fyra dagar för att uppleva dem. De som vill utmana sig själva kan forsränna nerför Zambezifloden eller hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden.

 • Vecka 5: Zambia-Malawi: Lusaka, Lilongwe & Malawisjön

  Via Zambias huvudstad Lusaka åker vi vidare genom det gröna landskapet till Chipata där vi stannar en natt innan vi tar oss in i det kuperade och vackra Malawi. Vi gör ett kort stopp i huvudstaden Lilongwe innan bussarna tar oss till Malawisjöns södra del för några avkopplande dagar i solen.

 • Vecka 6: Malawi-Tanzania: Chitimba & Dar El Salaam

  Resan fortsätter norrut längs sjön till Chitimba. En populär aktivitet här är vandringen från campingen upp till Livingstonia där vi bjuds på en fantastisk utsikt. På vår väg mot Dar es Salaam åker vi genom Mikumi nationalpark där djurlivet är rikt så plocka fram kameran för fina bilder. Väl framme i Dar es Salaam kan vi konstatera att vi nu korsat den afrikanska kontinenten från väst till öst.

 • Vecka 7: Tanzania-Kenya. Zanzibar, Stone Town, sol & bad

  Efter en båttur kommer vi till den kryddiga ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. Vi bor ett par nätter i Zanzibars huvudstad Stone Town och har gott om tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Här kan vi gå på stadsvandring, åka på krydd- och frukttur (ingår ej) eller njuta av solnedgången från terrassen på Africa House Hotel. Övistelsen avslutas med några dagar längs kritvita stränder och i turkost vatten. Tillbaka på fastlandet kliver vi på bussarna igen och åker mot Arusha. På vägen skymtar vi förhoppningsvis Kilimanjaros snötäckta topp i horisonten.

 • Vecka 8 & 9: Kenya-Sverige. Safari i Ngorongorokratern, Masai Mara, Nairobi & flyg hem

  Vi åker in i Ngorongorokratern, av många kallad Edens lustgård. Här erbjuder vi en safaritur (ingår ej) i den fantastiska miljön nere i kratern, som med sitt rika växt- och djurliv blir en spännande upplevelse (safari i Ngorongorokratern är ett tillval på denna resa som betalas på plats). Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara nationalpark, Kenyas artrikaste park. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. Efter det väntar vi in de som åkt luftballong och åker tillsammans vidare. Vildmark följs av storstad när vi rullar in i Kenyas huvudstad Nairobi. Här kan du njuta av storstadspuls och shoppa de sista souvenirerna innan hemresan. Det har nu blivit dags att säga hejdå till varandra för denna gång och ta sig ut till flygplatsen och vidare hem till Sverige.

 • Du kan kombinera denna resa med Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2023-11-092024-01-0356Sydafrika till Kenya
Boka senast 30 sept 2023
Fullbokad, väntelista52 800:-Boka på väntelista
Resekalender
29/9MadagaskarPris 48 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm