Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Bergsgorillor i Uganda & Rwanda

Spännande safariresa med bergsgorillor i Uganda & Rwanda 

Häng med på en safariresan till Afrika och besök bergsgorillorna i exotiska Uganda. Äventyrsresan börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden.

 

Från Kigali fortsätter rundresan i Rwanda

till Virungabergen. Därifrån fortsätter vi sedan in i Uganda och till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare till Lake Bunyonyi för sol och bad, sedan vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa. Här kan du se ytterligare några bilder från tidigare resa. Vill du även se lite film finns här ett fint klipp av Stefan Liljegren- 4 minuters spännande beskrivning av en bergsgorilla-resa

Följ med på en oförglömlig resa och besök bergsgorillorna! Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.

Fritextsökning

Tillval

I Ruhengeri har du möjlighet att välja till en av dessa aktiviteter om du önskar, läs mer om respektive aktivitet och pris:

Golden Monkey vandring

Vandring till Dian Fosseys grav

Bisoke vulkan vandring

Tillkommer

 • East Africa visum ca 100 USD, som gäller för både Rwanda och Uganda
 • Fickpengar ca 500-800 USD

Höjdpunkter

 1. Virungabergen
 2. Bergsgorillorna i Bwindi NP
 3. Lake Bunyonyi
 4. Queen Elisabeth NP
 5. Forsränning på Nilen
 6. Flodtur på Kazinga Channel

Personal på resan

Personal på resan

ARU23b: Reseledare och matansvarig, Anna Blanco
ARU23b: Chaufför, Bosse Spännar

ARU24a: Reseledare och chaufför, Jonas Magnusson
ARU24a: Matansvarig: Angelica Karlsson

Dagsprogram

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Rwanda och Uganda. Kontakta oss i så fall.

  Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.

 • Dag 1-3: Resa: Stockholm-Kigali, Rwanda

  Vi börjar vår resa med att flyga till Rwandas huvudstad Kigali. Här besöker vi Gisozi Memorial, viloplats för många av offren från folkmordet. Det är även ett intressant museum där vi kan ta del av information om folkmordet, om själva händelseförloppet, bakgrunden och konsekvenserna. Utöver minnescentret besöker vi en kyrka utanför staden där tusentals människor miste livet. En mycket stark upplevelse. Ett annat besöksmål i staden är det riktiga Hotell Rwanda, Hotell Des Milles Collines.

 • Dag 4-6: Rwanda: Virungabergen

  Det är dags att ta sig vidare och vi åker upp till Virungabergen i Ruhengeri. Härifrån kan du göra olika aktiviteter som du väljer som tillval när du bokar resan. Väljer du att inte göra något tillval kan du strosa runt i byn och känna på det riktiga Afrika. Observera att du kan bara göra ett av tillvalen.

  Golden Monkey vandring (läs mer under tillkommer)

  Bisoke vulkan vandring (läs mer under tillkommer)

  Diane Fosseys grav (läs mer under tillkommer)

 • Dag 7-9: Uganda: Sjön Bunyonyi, besök till bergsgorillorna i Bwindi NP

  Fulla med minnen åker vi in i Uganda och Bunyonyisjön. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna i Bwindi NP. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga ca 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar ca en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet. Vi åker tillbaka till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vid sjön stannar vi för sol och bad. Här kan du även paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön.

 • Dag 10-11: Uganda: Besök till Queen Elisabeth Park, flodtur på Kazinga Channel och safari

  Vi rullar in i Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park och det blir vår campingplats för natten. På vår väg in i parken kan vi kanske få syn på elefanter, vårtsvin eller några av de 100-tals olika fågelarter som finns här. På förmiddagen beger vi oss ut på en båttur på Kazinga Channel som är förbindelsen mellan Lake George och Lake Edward. Här finns goda möjligheter att fotografera flodhästar, krokodiler, mängder av fåglar och eventuellt bufflar eller elefanter som svalkar sig i vattnet. Vi fortsätter med ytterligare några timmars safari innan vi lämnar parken.

 • Dag 12-14: Uganda: Kampala

  Vi lämnar vildmarken och kör till den kaotiska huvudstaden Kampala där det finns möjlighet att besöka många intressanta museer, bra restauranger och marknader, prova souvenirshoppingen på Banana Boat eller gör ett besök till stadens casino. På vägen stannar vi för ett fotostopp då vi korsar ekvatorn.

 • Dag 15-18: Unganda: Jinja, möjlighet till forsränning på Nilen, Entebbe & flyg hem till Sverige

  Resan går vidare till Jinja där det ges möjlighet till att prova på forsränning på Nilen för er som är sugna på mer äventyr. Ni som inte vill prova på forsränning kan i stället köra fyrhjuling, rida, paddla kayak eller spendera de sista dagarna inne i Jinja, strosa omkring inne i byn eller besöka Nilens källa. Efter några dagar är det dags att säga adjö för denna gång. Hemfärden går med flyg från Entebbe tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Rwanda och Uganda. Kontakta oss i så fall.

  Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-01-082024-01-2518Bergsgorillor i Uganda & RwandaFullbokad, väntelista41 900:-Boka på väntelista
Resekalender
29/9MadagaskarPris 48 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm