Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Namibia till Sydafrika 50+

Resa till Sydafrika för personer över 50 år

Följ med Rosa Bussarna på en storslagen resa i Afrika. Resan börjar i Namibias huvudstad Windhoek och därifrån åker vi till Etosha nationalpark. Under några dagar åker vi på spännande safari i Etosha och kan se massor av vilda djur.

Resan fortsätter till Swakopmund där du kan prova på äventyrliga sporter som att köra fyrhjuling, djuphavsfiska, åka sandboardning eller hoppa fallskärm. Rundresan i Afrika fortsätter till världens äldsta öken, Namiböknen. Där strosar vi runt bland magnifika sanddyner i soluppgången och tar oss sedan vidare till Fish River Canyon för att njuta av det storslagna landskapet.

Besöka Taffelberget i Kapstaden? 

Resan fortsätter till Sydafrika där vi njuter av vinprovning i Paarl. På väg till Kapstaden besöker vi även Hermanus och Kap Agulhas. Resan avslutas i Kapstaden där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island och Waterfront innan hemresan till Sverige påbörjas. Välkommen ombord på ett spännande safariäventyr i Namibia och Sydafrika. 

Vill du se lite hur en resa till Afrikamed oss kan vara, se gärna en av resenärerna, Norrmannen Magne Håheims, filmer på youtube! 

Och du... vänta inte med att boka, det kan snabbt bli fullt, för resor med Rosa Bussarna är några av de mest prisvärda resor du kan hitta, men framförallt de absolut trevligaste!

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Lokala flyg- och flygplatsskatter
 • Fickpengar ca 800-1 200 USD, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. köra fyrhjuling i Namiböknen

Höjdpunkter

 • Taffelberget
 • Godahoppsudden
 • Kap Agulhas
 • Vinprovning i Sydafrika
 • Fish River Canyon
 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Swakopmund
 • Etosha NP

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Namibia. Windhoek & Safari i Etosha nationalpark

  Resan startar i Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Här finns det många gamla fina byggnader att titta på, ett flertal andra sevärdheter och ett stort utbud av restauranger och barer att besöka. Vi fortsätter norrut i Namibia och övernattar på en camping någonstans längs vägen till Etosha nationalpark. I Etosha väntar några dagars safari och vi kommer att bo i parken på campingplatser där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Det är en alldeles särskild upplevelse att sitta där i mörkret med vilda djur bara några meter ifrån sig. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns ca 120 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade.

 • Vecka 2: Swakopmund, möjlighet att hoppa fallskärm, sandboarda eller köra fyrhjuling, Namiböknen & Fish River Canyon

  Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Framför allt är staden centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du spendera tiden med att hoppa fallskärm eller testa sandboarding, köra fyrhjuling på sanddynerna, fiska efter haj eller varför inte pröva lyckan på casinot. Efter detta kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Nästa mål är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett makalöst vackert område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Det finns möjlighet att åka luftballong över öknen innan vi tar oss vidare till Fish River Canyon, en av världens största kanjoner. Den brukar kallas för Grand Canyons lillebror, men Fish River Canyon är minst lika storslagen som den amerikanska släktingen. Middagen den kvällen äter vi vid kanjonens kant, tittar på när solen går ner över ett av naturens underverk och njuter av den spektakulära utsikten. Vi åker vidare till Orange River, gränsfloden mellan Sydafrika och Namibia, och här finns det möjlighet att ta en skön kanottur på floden.

 • Vecka 3: Sydafrika, vinprovning i Paarl, Kap Agulhas & Kapstaden

  Vi rullar vidare söderut och stannar till på en vingård i Paarl. Vägen till Kapstaden går sedan via valstaden Hermanus och Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas. I spännande Kapstaden finns massvis med saker att göra. Vandra upp för Taffelberget, ta en båttur till Robben Island (Nelson Mandelas fängelseö), besök någon av kåkstäderna utanför staden eller shoppa loss på Green Market Square (där det är loppmarknad varje dag med afrikanska souvenirer, tyger och hantverk). Runt torget hittar du även mysiga små uteserveringar. De som vill kan prova den adrenalinhöjande vithajsdykningen eller besöka Waterfront, Kapstadens modernaste och största shopping- och krogområde. Efter fullspäckade dagar i Kapstaden är det dags att säga hejdå till Afrika för denna gång och hoppa på flyget hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta