Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Argentina och Chile

Resan som tar dig till Buenos Aires, Pampas,Patagonien, Ushuaia, Anderna, m.m.

Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar.

Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad.

Resan är andra delen av den långresan Brasilien-Chile.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 1 500-2 500 USD, beroende på extra aktiviteter, t.ex. vandra uppför vulkanen Villarica

Höjdpunkter

 • Buenos Aires
 • Ushuaia
 • Patagonien
 • Eldslandet
 • Anderna
 • Santiago de Chile

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: Caroline Svensson
Chaufför och mekaniker: Gunnar Granqvist

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Argentina. Buenos Aires & Monte Hermoso

  Vi landar i Buenos Aires som är södra halvklotets näst största stad. I metropolen finns massa saker att upptäcka. Vad sägs om att gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú? Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso där vi stannar och kopplar av med sol och bad efter alla upplevelser.

 • Vecka 2: Patagonien & Eldslandet

  Vi styr kosan mot det beaktningsvärda, trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för fantastiska turer på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Det finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par kördagar då åker vi vidare mot Eldslandet.

 • Vecka 3: Ushuaia, El Calafate & glaciären Moreno

  Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. I området finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är mycket föränderligt här nere. Varma sköna vindar kan snabbt övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Resan fortsätter till El Calafate och vi kommer in i glaciärernas land där vi gör en dagstur till den fascinerande glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse.

 • Vecka 4: El Chalten, äventyr i Bariloche, Chile & Anderna

  Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy- området. De som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna som finns i området. En kördag senare anländer vi till äventyrsstaden Bariloche. Här finns det finnas möjlighet till forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Därefter lämnar vi Argentina och åker över Anderna mot resans andra land.

 • Vecka 5: Chile, Anderna, Pucón, Villarica & Santiago de Chile

  Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehållet blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica. Färden går sedan genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. På vägen gör vi ett stopp vid en vingård för att njuta av riktigt gott, chilenskt vin. Vi får också möjlighet att följa processen från druva till flaska, en mycket spännande resa. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-02-082025-03-1435Argentina och Chile
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 546 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm