Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Jul & nyår i Namibia, Botswana & Zimbabwe

Följ med på ett juläventyr till Namibia, Botswana och Zimbabwe!

Med våra klassiska rosa bussar tar vi oss från Namibias huvudstad Windhoek till de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe.

Under resan kommer vi besöka världens äldsta öken, Namiböknen, Sosussvlei och testa fartfyllda aktiviteter som sandboarding i kuststaden Swakopmund. Självklart bjuder äventyrsresan på djurrika safaridagar i Etosha nationalpark. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och här kan man se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätterna och höra lejonen vråla på nätterna.

Gruppresan rullar vidare in i Botswana och till Chobe nationalpark som är hem för ca 120 000 elefanter. Vi tar oss till vår slutdestination Victoriafallen. Här kan man prova på allt från forsränning till att hoppa bungyjump. Passa på att testa en spännande nattsafari här. Efter actionfyllda dagar lämnar vi Afrika och flyger hem till Sverige igen.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 80 USD
 • Dricks till chaufförer på safari
 • Fickpengar ca 800-1 000 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. bungyjump eller forsränning så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

Höjdpunkter

 • Victoriafallen
 • Chobe nationalpark
 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Äventyrsaktiviteter i Swakopmund
 • Safari i Etosha NP

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1–4: Resa: Sverige-Windhoek, Namibia, besök till världens äldsta öken och världens högsta sanddyner samt Sossusvlei

  Resan startar med flyg till Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden. Efter storstaden kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Målet är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett fantastiskt område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Vi försöker hinna med att besöka kanjonen, Dune45 och det kanske mest fotograferade stället i Namibia, Sossusvlei.

 • Dag 5–8: Fartfyllda aktiviteter i Swakopmund

  Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund, som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen, som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden centrum för äventyrsaktiviteter. I Swakopmund möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan vi tillbringa dagarna med att hoppa fallskärm, köra fyrhjuling på sanddynerna, göra delfinturer, fiska efter haj eller varför inte pröva lyckan på casinot.

 • Dag 9-15: Safari i Etosha nationalpark och Ngepi

  Resan fortsätter till Etosha nationalpark via Spitzkoppe. I Etosha väntar några dagars safari och vi kommer att bo i parken på en campingplats där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i kvällningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se. Efter Etosha tar vi oss vidare till Ngepi där vi stannar två dagar.

 • Dag 16-21: Chobe nationalpark i Botswana och äventyrsaktiviteter vid Victoriafallen i Zimbabwe

  Vi rullar vidare till Botswana och elefantrika Chobe nationalpark. Parken är förmodligen mest känd för sin spektakulära elefantpopulation, ca 120 000 elefanter lever här. Det är den högsta koncentrationen av elefanter i Afrika. I Chobe har du även möjlighet att se bufflar, lejon, geparder, leoparder och andra arter som exempelvis den vackra sabelantilopen och stora mängder större kudu. Här finns det möjlighet att åka på olika safariturer. Vi tar oss till slutdestinationen på vår resa, de mäktiga Victoriafallen. Här väntar några upplevelsefyllda dagar vid de mäktiga fallen. Vattenfallen som bildas av Zambezifloden är en imponerande syn. Med sin bredd på hela 1,6 km blir Victoriafallen de bredaste fallen i världen. Här stannar vi i några dagar för äventyrliga upplevelser och det finns gott om aktiviteter att fylla dagarna med. Testa forsränning nerför Zambezifloden, hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden, hoppa fallskärm eller åk på safari i Victoriafallens nationalpark. Det finns bland annat en nattsafari där man har möjlighet att få se de vilda djuren i sin egen miljö när de smyger omkring i natten, en riktigt häftig upplevelse. Efter fullspäckade dagar så är det dags att flyget hem till Sverige igen.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm