Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Sydamerika från Brasilien till Chile -en vacker vandringsresa

Sevärdheter i Rio de Janeiro

Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv.

Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här.

Resa till Anderna - men först

Fortsätter äventyrsresan mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter.

Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad. Vår resefantast Elina Olsson har dokumenterat sin resa till Sydamerika år 2015 och du kan se den på Youtube Här, den är ca 25 minuter.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 2 000-3 000 USD, beroende om du t.ex vill åka båt på på Beaglekanalen

Höjdpunkter

 1. Rio de Janeiro
 2. Kristusstatyn
 3. Copacabana
 4. Iguauzúfallen
 5. Buenos Aires
 6. Ushuaia
 7. Patagonien
 8. Vinprovning i Chile

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: Caroline Svensson
Chaufför och mekaniker: Gunnar Granqvist

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Brasilien. Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana & båtutflykt i Paraty

  Vårt äventyr börjar med några dagar i vackra Rio de Janeiro. Här kan vi ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på Maracanastadion, världens största fotbollsstadion. Vidare kan vi ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där vi kan dansa loss ända till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Här kan du följa med på en båtutflykt med snorkling och bad i den fantastiska skärgården.

 • Vecka 2: Iguazúfallen, Oberá & Buenos Aires i Argentina

  Resan går vidare genom ett bördigt landskap på väg mot Iguazúfallen. Här vräker Paranáfloden ner sina vattenmassor och bildar ett av jordens mäktigaste vattenfall. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguazúfallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Vi fortsätter söderut och besöker den ”svenska” staden Oberá innan vi når den pulserande metropolen Buenos Aires.

 • Vecka 3: Buenos Aires, Pampas & Monte Hermoso

  Buenos Aires är södra halvklotets näst största stad och här finns massa roliga saker att se och göra. Vi kan gå längs den väldiga 9 juli-avenyn, besöka det berömda Plaza de Mayo eller strosa på shoppinggatorna Florída och Maipú. Ett besök på en tangorestaurang är nästan ett måste (eftersom Buenos Aires är tangons födelsestad) innan vi styr bussen söderut över Pampas böljande grässlätter mot stränderna i Monte Hermoso. Här stannar vi och kopplar av med sol och bad efter storstadens alla upplevelser.

 • Vecka 4: Patagonien, Valdes & Eldslandet

  Vi styr kosan mot det väldiga trädlösa Patagonien. Puerto Madryn blir vår bas de närmaste dagarna för turer ut på Valdeshalvön, ett paradis för naturälskare. Valdes är den enda fastlandsplats på jorden där de väldiga sjöelefanterna samlas för att para sig, föda sina ungar och ömsa skinn. Här finns även möjlighet att se sjölejon och valar. Efter detta väntar ett par långa kördagar då vi styr vidare mot Eldslandet.

 • Vecka 5: Ushuaia, El Calafate, Chile & Torres del Paine

  Världens sydligaste stad, Ushuaia, blir vårt nästa mål. Härifrån finns det möjlighet att göra olika utflykter, exempelvis en båttur ut på Beaglekanalen. Vädret är föränderligt här nere. Regn eller snö växlar med varma sköna vindar som lika snabbt kan övergå i kalla stormbyar från Antarktis. Vi tar oss tillbaka norrut till El Calafate och kommer in i glaciärernas land. Därifrån gör vi en dagstur ut till glaciären Moreno, som ständigt är i rörelse. Det finns även möjlighet att ta sig till nationalparken Torres del Paine i sydligaste Chile där det finns fler vandringsleder för den intresserade. Här i området får vi uppleva den mest spektakulära delen av bergskedjan Anderna.

 • Vecka 6: Vandring & äventyr i El Chalten, Bariloche & Anderna

  Vi åker vidare till den lilla bergsbyn El Chalten som är utgångspunkt för vandrare och bergsklättrare i Fitz Roy-området. Här stannar vi till och de som vill har möjlighet att vandra på glaciärerna innan vi tar oss, efter en lång kördag, vidare till äventyrscentret Bariloche. Här kommer det finnas möjlighet till forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter innan vi tar oss över Anderna och in i Chile.

 • Vecka 7: Chile, Pucón, Villarica, vingård & Santiago de Chile

  Den sista veckan tillbringar vi i Chile. Första uppehåll här blir i vackra Pucón vid sjön Villarica. Vi gör turer i området med möjligheter till bad, forsfärder och vandringar uppför vulkanen Villarica som är huvudattraktionen. Färden går vidare genom ett vackert landskap med vingårdar och små städer. På vår väg gör vi ett stopp vid en vingård för att smaka på och njuta av ett riktigt chilenskt vin. Vi får även möjlighet att följa processen från druva till flaska. Vårt äventyr avslutas i landets huvudstad Santiago de Chile innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-252025-03-1449Brasilien till Chile
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 554 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm