Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nya Zeeland

Äventyrsresa till Nya Zeeland

Rosa Bussarna erbjuder en fantastisk adrenalinresa till Nya Zeeland. Vi börjar resan i Christchurch för att åka vidare till Kaikoura som är känd för sin valsafari. Förutom att paddla kajak och bada i varma källor finns möjlighet till spektakulär forsränning på Rangitatafloden, guidad fyrhjulingstur till landskapen där filmen Sagan om ringen spelades in eller vandring till sjön Tekapo.

Resan går vidare till Mount Cook nationalpark, där vi hittar Nya Zeelands högsta berg. I Queenstown väntar nya äventyr, du kan välja mellan bland annat bungyjumping, paragliding, fallskärmshoppning, giant swing eller jet boat. Naturen på Nya Zeeland är storslagen och vi njuter av landskapet på Sydön vid Okuru, Foxglaciären och bor intill en stor lagun. Vi åker även till Hokitika, Paparoa nationalpark och Picton för fortsatta utomhusaktiviteter såsom hästridning eller segling.

Vi besöker Wellington innan resan avslutas i Auckland.

Häng med på ditt livs adrenalinäventyr till Nya Zeeland. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar cirka 17 000-22 000 kr

Höjdpunkter

 • Rangitata Gorge
 • Mount Cook NP
 • Queenstown
 • Milford Sound
 • Foxglaciären
 • Pannkaksklipporna
 • Picton
 • Kaikoura
 • Tongariro NP
 • Lake Taupo
 • Auckland

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Nya Zeeland. Christchurch, Hanmer Springs, Sagan om Ringen-landskap & Queenstown

  Vår äventyrsresa startar i Christchurch och vi fortsätter direkt till kuststaden Kaikoura som är mest känd för sina valar. Kaskelotvalen är huvudnumret om ni åker på valsafari. Andra tips är att prova fiskelyckan i området eller paddla kajak. Resan går vidare till Hanmer Springs och här kan ni njuta av ett dopp i en varm källa innan vi fortsätter med äventyr i Rangitata Gorge. Här finns en mängd olika spännande aktiviteter, med olika äventyrsgrad, att välja mellan. Starta dagen med forsränning på Rangitatafloden, prova sedan en guidad fyrhjulingstur till landskapen där Sagan om ringen spelades in eller vandra till sjön Tekapo och besök den berömda Shepherds Church. Resan går vidare till Mount Cook nationalpark, där vi hittar Nya Zeelands högsta berg. Vi vandrar runt i The Hooker Valley och Tasman Glacier-området med sina sagolika blåa pooler. Nya äventyr väntar sedan i Queenstown. Här kan vi välja mellan bungyjumping, paragliding, fallskärmshoppning, giant swing, jet boat, Sagan om ringen-safari och mycket mer.

 • Vecka 2: Nya Zeeland. Sydön, Fiordland & Foxglaciären

  Vi tar oss vidare till den vackra nationalparken Fiordland på Sydön, där vi besöker sjön Te Anau och Hollyford Valley. En bit norrut i nationalparken ligger Milford Sound. Ett tips är att göra den mycket uppskattade båtturen i fjorden för att få den fullkomliga upplevelsen av det storslagna landskapet. Vi styr norrut mot frodiga Okuru. Här hittar vi ett rikt fågelliv, vackra stränder och fantastiska laguner. Resan går vidare längs kusten och målet är Foxglaciären, en av världens mest tillgängliga glaciärer. Passa på att antingen göra en guidad vandringstur på glaciären eller prova en helikoptertur för att se den från ovan. Vi kommer att bo intill en stor lagun och här finns det möjlighet till fler vandringar i sagolika miljöer.

 • Vecka 3: Sydön, Hokitika, Paparoa nationalpark & Picton

  Äventyret fortsätter längs med kusten till Hokitika och här besöker vi den berömda Greenstonefabriken som tillverkar saker i jade. Därefter når vi Paparoa nationalpark och kollar in udda sevärdheter som Pannkaksklipporna och blåshål. De som fortfarande är sugna på äventyr kan rida, forsränna och paddla kajak. Vi avslutar veckan med två nätter i Marahau. Ta gärna en tur genom Bullet Gorge eller segla längs med kusten och simma i kristallklart vatten. Resan på Sydön närmar sig slutet och vi tar oss genom vindistrikten i norr till den lilla hamnstaden Picton.

 • Vecka 4: Nordön, Wellington, Tongariro nationalpark & Auckland

  Nordön och staden Wellington blir nästa stopp. Det blir inte mycket tid i Wellington men väl värt ett besök är Te Papa nationalmuseum. Innan dagen är slut har vi tagit oss till Tongariro nationalpark där vi övernattar. Tongariro är en park av gamla vulkaner och här kan vi göra vandringar i en spektakulär omgivning. Vi åker förbi Lake Taupo vidare norrut till Hahei på Coromandelhalvön. Här finns vackra stränder och tid för bad i Stilla havet. De som tycker att havet är för kallt kan prova en varm källa eller paddla kajak i stället. Vårt sista stopp på resan blir Auckland, Nya Zeelands största stad. Passa på att handla era souvenirer innan det är dags att borda flyget till Sverige.

 • OBS! Resan leds av en engelsktalande nyzeeländare.

 • Med reservation för ändring av färdvägen

 • Matlag

  Precis som på våra traditionella bussresor hjälper vi till med matlagningen på denna resa. Vi sover dock ej på några bussar, utan i tält. Läs mer om hur matlagen fungerar här.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-01-142024-02-1331Nya Zeeland
Boka senast 30 nov 2023
Mer än 553 000:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm