Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Förenade Arabemiraten & Oman

Resa till moderna Dubai, Abu Dhabi och natursköna Oman

Följ med på en extraordinär resa till Dubai, Abu Dhabi, Liwa-oasen och Al Ain i Förenade Arabemiraten samt Misfat Al Abriyeen, Nizwa, wahiba sands och Muskat i Oman. Besök världens högsta byggnad Burj Khalifa, gå på kryddmarknad, fynda guld, strosa i Jumeira Beach, åk jeepsafari i öknen, besök Louvre i Abu Dhabi, vandra på Omans högsta berg Jebel Shams och bada i naturliga pooler omringad av palmer och klippformationer i Wadi Bhani Khalid.

Förverkliga din drömsemester till mellanöstern med Rosa Bussarna!

Fritextsökning

Tillkommer

 

 • Fickpengar ca 4 000 - 6 000 kr
 • Visum till Oman ca 125 kr
 • Inträde till utflykter som inte ingår i programmet

Höjdpunkter

Dubai
Burj Al Arab
Burj Khalifa
Föntänen i Dubai
Jumeirah Beach
Gold & spice souks
Dubai Mall
Abu Dhabi
Qasr Al Watan
Louvre Abu Dhabi
Corniche
Al Ain Oasis
Souq Al Qattara
Jebel Shams (Omans högsta berg)
Nizwa Souq
Misfat al Abriyeen
Wahiba Sands (boende i öknen)
Wadi Bani Khalid (Här badar vi i naturliga pooler)
Bimah Sinkhole (Här badar vi i en kalkstenspool)
Muskat

Personal på resan

Reseledare på resan: 

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg: Stockholm - Dubai

  Äventyret till mellanöstern börjar med flyget till Dubai som är en av de sju emiraterna som utgör Förenade Arabemiraten. Känt för sin imponerande arkitektur, lyxiga livsstil och dynamiska ekonomi, Dubai har välkomnat människor från olika nationaliteter. Det finns en mängd olika kulturella evenemang, festivaler och utställningar som speglar stadens kosmopolitiska atmosfär. Staden har också satsat på att utveckla turismen och lockar besökare med sina soliga stränder, lyxiga hotell, vattensporter, ökenäventyr och nöjesparker som till exempel Dubai Parks and Resorts.

  Vår lokala guide möter oss på flygplatsen och hjälper oss att checka in på vårt hotell.

 • Dag 2: Stadstur med guide, Jumeirah beach, Burj Al Arab, välkomstmiddag

  En spännande dag väntar oss. Vi börjar med en stadstur där vi besöker en souk och här kan man dofta på kryddor och shoppa olika föremål i guld.

  Sedan kommer vi att åka på en abra, en traditionell vattentaxi som tar oss genom Dubai Creek. Vi fortsätter mot Jumeirah Beach där vi kan strosa samt ta bilder på den världskända byggnaden Burj Al Arab.

  Vi åker tillbaka till vårt hotell. Efter en stunds vila samlas vi igen inför välkomstmiddag. Vår reseledare kommer att ge information om nästkommande-dagars program.

 • Dag 3: Tid på egen hand, dansande fontänen, Dubai mall, Burj Khalifa

  Idag har vi tid att upptäcka Dubai på egen hand. Missa inte den dansande fontänen som ligger vid Dubai Mall. Missa inte heller Burj Khalifa (828 meter högt, 160 våningar) som är den högsta byggnaden i hela världen.

 • Dag 4: Avfärd till Abu Dhabi, besök till Louvre Abu Dabi och presidentpalatset Qasr Al Watan

  Efter frukost lämnar vi Dubai för att åka vidare mot UAEs huvudstad, Abu Dhabi.

  Vi kommer att besöka Qasr Al Wattan som är presidentens palats. Vi kommer även att besöka det världsberömda konst och civilisationsmuseet Louvre. 2007 samlades Frankrike och Abu Dhabi för att öppna Louvre i Abu Dhabi. Louvre är tänkt för att representera den dynamiska naturen i den samtida arabvärlden. Museet är designat av den franska arkitekten Jean Nouvel. Besök gallerierna, utställningarna, barnmuseerna och även de allmänna utrymmena under kupolen. Lunch äter vi på egen hand.

  Vi åker vidare till Corniche, en jättelång och vacker strandpromenad som går längs Abu Dhabis kust. Här kan vi flanera och spana in folk samt fina byggnader som ligger runt omkring. Därefter åker vi till vårt boende för att checka in.

 • Dag 5: Ökensafari, jeepsafari, dune bashing

  Idag ska vi "leka" i öknen. En höjdpunkt vid varje besök i UAE är utan tvekan denna fantastiska dagstur. Vi lämnar hotellet efter lunch för att åka till öknen med fyrhjulsdrivna fordon. Vid ingången till öknen lättar våra förare på luften i däcken på 4X4 och sedan börjar det roliga.

  Dune bashing innebär att köra i olika hastigheter över Dubais mjuka sanddyner. Vi kommer att känna spänningen i ökenkörning när vår professionella förare tar oss upp och ner i de gyllene sanddynerna. Beundra de magnifika sanddynorna och njut av åkturen.

  På kvällen bjuds det på arabisk middag och show (ingen magdans vid Ramadan). Det kommer även finnas möjlighet till att pröva på henna-tatuering samt en kort kamelridning. Mätt och belåtna på äventyr åker vi tillbaka till hotellet i Abu Dhabi.

 • Dag 6: Abu Dhabi - fri tid

  Idag har var och en fri tid att utforska huvudstaden Abu Dhabi på egen hand. Besök den imponerande och vackra Sheikh Zayed-moskén, en av världens största moskéer. Beundra den fantastiska arkitekturen och de detaljerade utsmyckningarna.

  Varför inte tillbringa en dag på Yas Island, en konstgjord ö som är hem för flera spännande attraktioner. Besök Ferrari World, en nöjespark med temat Ferrari, eller njuta av vattenaktiviteter på Yas Waterworld. För racingfans finns även Yas Marina Circuit, där Formel 1 Abu Dhabi Grand Prix hålls.

 • Dag 7: Abu Dhabi - Al Ain, UNESCO världsarvet Al Ain Oasis - Oman - Jebel Shams

  Äventyret fortsätter till Al Ain. Vi kommer att ha en guidad tur där vi besöker UNESCO kulturarvet Al Ain Oasis. Vi fortsätter mot Souq Al Qattara innan vi checkar in på vårt boende.


  Vi lämnar Förenade Arabemiraten - UAE och fortsätter till grannlandet Oman. Efter gränskontrollen mellan UAE och Oman kör vi vidare till Jebel Shams. Här stannar vi i två nätter. Jebel Shams som är mer känd som Omans "Grand Canyon" är landets högsta berg (3028 m.o.h.).


 • Dag 8: Vandring - Omans Grand Canyon

  Efter en tidigt frukost påbörjar vi en vandring som tar cirka tre timmar. Vandringen är känd som ‘’The balcony walk’’ och är ett måste i Oman. Vandringen erbjuder imponerande vyer med berget på ena sidan och ett brant stup på den andra där Omans "Grand Canyon" ligger. Vi går längs Al Nakhr-kanten och når sedan den övergivna byn Al Sab. Vi erbjuds magnifika vyer över det som kallas Mellanösterns Grand Canyon.

  Vi vandrar tillbaka mot hotellet och äter lunch tillsammans. Eftermiddagen är fri för vila och egna aktiviteter.

 • Dag 9: Jebel Shams - Misfat al Abriyyin

  Efter frukost fortsätter vi till Misfat. Misfat Al Abriyeen kännetecknas av gränder, traditionella byggnader och terrasser som sveper runt berget. Byn är utsedd till den vackraste byn i Oman. De dekorativa lerhusen och de små gränderna skapar en autentisk känsla. Här stannar vi en natt.

 • Dag 10: Misfat al Abriyyin - Nizwa - Birkat Al Mawz - Wahiba Sands

  Dagens första utflykt går till Nizwa som är Omans tidigare huvudstad. Omgiven av en frodig palmoas och några av landets högsta berg erbjuder Nizwa en fantastisk blandning av historia och lokal kultur. Nizwa är hem till en vacker traditionell souk, ett fort och unika boskapsmarknad.

  Vi fortsätter mot Wahiba Sands. Från Al Wasil kör vi fyrhjulsdrivna fordon för att komma till vårt boende. Vårt boende för natten kommer att vara ett traditionellt beduinhus. Efter incheckningen vandrar vi upp till toppen av en sanddyna för att njuta av utsikten. Även här kommer vi att åka fyrhjulsdrivna fordon och leka i öknen. Kvällen avslutas med gemensam middag.

 • Dag 11: Wahiba Sands - Wadi Bani Khalid - Bimmah Sink Hole - Muskat

  Vi lämnar öknen och fortsätter äventyret mot ett av Omans bästa turistmål, Wadi Bhani Khalid. Den spektakulära vägen som leder till Wadi Bani Khalid är en resa i sig. Den tar oss först genom färgglada klippformationer innan vi når den vackra oasen inbäddad i östra Hajarbergen. Med enkel tillgång till djupa naturliga pooler är det en plats som är mycket älskad av lokalbefolkningen. Wadi Bani Khalid är ett uppfriskande stopp men också en chans att vara bland lokalbefolkningen. Utforska de enorma mängder pooler! oM vi hinner besöker vi även Bimmah Sinkhole och badar ännu mer.

  Vi fortsätter sedan mot huvudstaden Muskat. Här kommer vi att stanna i tre nätter.

 • Dag 12: Muskat stadstur

  Trots sin omvandling från liten maritimstad till modern metropol kunde Muskat erbjuda alla moderna bekvämligheter samtidigt som den behöll sin traditionella integritet. Efter frukost börjar vår tur med ett besök till Sultan Qaboos Grand Mosque. Sedan fortsätter vi mot den moderna delen av huvudstaden. Beundra Almas palats utvändiga fasad och njut av atmosfären i den senaste delen av staden. Vi besöker sedan Zubair Museum som innehar en stor samling av lokala föremål.

  Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Strosa genom staden, besöka operahuset, promenera längs Muttrah Corniche eller besök souken för att inhandla souvenirer.

 • Dag 13: Muskat på egen hand

  Idag är dagen fri för egna aktiviteter. Missa inte besöka Al Bustan beach eller Al Qurum beach. Vi avslutar vårt äventyr med "pinkfest" som går i rosa tecken.

 • Dag 14: Flyg: Muskat - Stockholm

  Vi lämnar Muskat tidigt på morgonen för att ta flyget tillbaka till Sverige och planera nästa äventyr med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdvägen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm