Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Julresa i Marocko

Resa till  Marocko över jul

Lämna kylan och åk med Rosa Bussarna till södra Marocko. Upplev Marrakesh, Ait Ben Haddou, Merzouga och Zagora.

Marrakesh, Ait Ben Haddou, Zagora och Merzouga över jul.

Välkommen till Marocko - ett land av färg, kultur och enastående skönhet! Rosa Bussarna strävar efter att erbjuda våra resenärer en oförglömlig upplevelse som kombinerar äventyr, kultur och avkoppling i denna mångfacetterade destination. 

Vi kommer att besöka kasbah, trädgårdar, bergslandskapet i Atlasbergen, filmstudio bland annat.  Vi kommer att bo i en nomad-camp, rida kamel i saharaöknen och shoppa loss på marknader i Marrakesh.

 

 

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 4 000 kr
 • Måltider som inte ingår
 • Dricks till hotellens bagagebärare, restauranger vi besöker samt kamelförare (OBS! dricks till guide och chaufför ingår i resans pris)
   

Höjdpunkter

 • Atlasbergen
 • Merzouga
 • Dromedartur i Saharaöknen med övernattning under i Saharaöknen
 • Todra Gorges
 • Atlas Film Studios i Ouarzazate
 • Världsarvet Ait Ben Haddou
 • Skoura
 • Tineghir
 • Rissani
 • Marrakech

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm - Marrakesh

  Vi lämnar kylan och mörkret och flyger till Marrakesh - en av de mest färgstarka och livliga destinationerna i världen! Rosa Bussarna är stolt över att erbjuda en oförglömlig upplevelse i denna historiska stad som smälter samman modernitet med traditionell charm. Vi checkar in på vårt hotell och under tiden vi äter middag lär vi känna varandra samtidigt som vi får information av vår färdledare.

 • Dag 2: Marrakesh - Ait Ben Haddou

  Denna dag åker vi söderut och ankommer till Ait Ben Haddou där vi tas tillbaka i tiden till den förtrollande världen av traditionellt berberiskt liv och imponerande arkitektur. Ait Ben Haddou är en UNESCO-världsarvslistad kashba (befäst by) belägen längs den antika handelsvägen mellan Saharaöknen och Marrakesh. Vår guide kommer att föra oss genom de slingrande gränderna, Vår guide kommer att föra oss genom de slingrande gränderna, då vi också får höra om platsens rika historia och fascinerande kulturella arv.

  Vi kliver in genom de imponerande portarna och här möts vi av en atmosfär fylld av charm och mystik. De röda lerhusen som klättrar upp längs kullarna och de imponerande murarna för tankarna till en svunnen tid då karavanerna reste genom öknen och handeln blomstrade. Under vårt besök kommer vi att få höra berättelser om de modiga krigarna som en gång försvarade dessa murar, de skickliga hantverkarna som skapade dess fantastiska arkitektur och de traditioner och legender som har formats av århundraden av kulturellt utbyte.

  Vi kommer att vandra genom de smala gränderna, klättra upp till de högsta platåerna för att njuta av en vidsträckt utsikt över omgivande landskap och beundra de detaljerade mönster och dekorationer som pryder varje hörn av denna historiska kashba. Efter turen åker vi till vårt boende och äter middag tillsammans innan vi tackar varandra för en underbar dag.

 • Dag 3: Ait Ben Haddou - Skoura - Tineghir - Merzouga

  Vi lämnar Ait Bebhaddou efter frukost och åker till Skoura, en liten stad belägen längs den legendariska kasbahvägen mellan Ouarzazate och Tinghir. Vår resa börjar i hjärtat av Skoura, där vi genast välkomnas av de grönskande palmlundarna som omger staden och skapar en känsla av frid och ro. Vårt första stopp är hos de magnifika kasbahs som står som tidlösa vittnen till Skouras rika historia. Dessa imponerande fästningar, byggda av lertegel och sandsten, står som symboler för det förflutna och berättar historier om krigare, handelsmän och kungar som en gång kallade dem hem.

  Vi åker vidare till Todra Gorge - en spektakulär skärning av kalkstensklippor och är en av de mest imponerande kanjonerna i landet. Med klippor som stiger upp till 300 meter över floden Todra, erbjuder de en hisnande upplevelse av Marockos naturliga skönhet och geologiska underverk. Lunch äter vi i en närliggande restaurang innan vi fortsätter mot Erfoud där vi besöker Khettharas, ett imponerande bevattningssystem från 700-talet. Slutligen når vi Merzouga. Vi checkar in på vårt hotell och sedan förbereder vi oss inför en förtrollande kväll där vi rider kameler ut i öknen för att se solnedgången (cirka en timmes ridning). En härlig marockansk middag väntar på oss när vi kommer tillbaka till vårt boende.

 • Dag 4: Merzouga - Rissani - Tazzarine - Zagora - Mhamid - Camp

  Efter frukost lämnar vi Merzouga och resan fortsätter mot Mhamid, men först stannar vi i Rissani. Här besöker vi mausoleet Moulay Ali Cherif. Denna viktiga religiösa plats är en hedersplats för Marockos Alaouite-dynasti och lockar pilgrimer från hela landet. Vi äter lunch på en lokal restaurang och sedan åker vi till den charmiga staden, Zagora. Staden är rik på historiska platser, kasbahs, och traditionella berberbyar.

  Vi lämnar Zagora och kommer till Mhamid Ghizlane, som fungerar som en port till Saharaöknen. Mhamid Ghizlane är en av de sista städerna längs den berömda ökenvägen som kallas "Paris-Dakar". Staden är en viktig utgångspunkt för expeditioner och äventyr i Sahara. Här träffar vi vårt kamel-team och under cirka en timme rider vi i öknen (Erg Lihoudi) tills vi når vårt berberläger där vi övernattar. Fascineras av den magiska stämningen i Sahara en natt under stjärnorna, med traditionell mat, musik och berättelser runt lägerelden. Efter middagen går vi och lägger oss och ser fram emot morgondagens äventyr.

 • Dag 5: Camp - Mhamid Ghislani- Zagora

  Idag är ingen vanlig dag för när vi vaknar är det julafton. Att vakna i Saharaöknen är en otroligt unik och minnesvärd upplevelse som ofta är full av mystik och skönhet. Passa på att gå upp tidigt för att beskåda soluppgången. När solen stiger långsamt över horisonten fyller den öknen med ett varmt, gyllene ljus och skapar en färgrik palett av toner över sanddynorna. En av de mest påtagliga sakerna när man vaknar i öknen är tystnaden. Det är en absolut stillhet som är väldigt annorlunda jämfört med livet i städer. Ta vara på den lugnande känslan som ger avskildhet och frid. Efter lunch rider vi tillbaka till civilizationen.

  Vi fortsätter mot byn Tamegroute som är känd för sin antika koranskola, som grundades för över 900 år sedan. Sedan fortsätter vi mot Zagora där vi övernattar. Här har vi en ledig tid före middagen.

 • Dag 6: Zagora - Tamnougalt - Ouarzazate

  Efter frukost fortsätter vi äventyret mot Tamnougalt som ligger i hjärtat av Draa-dalen, en av Marockos vackraste dalgångar. Vi promenerar längs floden Draa, utforskar de grönskande palmlundarna och beundrar de spektakulära utsikterna över det omgivande bergslandskapet. Vi äter lunch på en lokal restaurang och efteråt fortsätter färden mot Anti-atlasbergkedjan. Vi når Ouarzazate sent på eftermiddag. Vi tar en vilopaus innan vi samlas igen för middagen.

 • Dag 7: Ouarzazate - Oasis de fint - Ouarzazate

  Efter frukost blir det avfärd till den gömda oasen "Fint Oasis". Vi får en guidad morgonpromenad från vårt hotell till denna by där människor lever på ett enkelt sätt. Vi kommer att passera grönsaksträdgårdar, fruktträd, gamla bevattningssystem, en flod, med mera.

  Vi äter lunch på en lokal restaurang och på väg till vårt boende åker vi förbi Atlas Studios, en av de största och mest kända filminspelningsanläggningarna i hela Afrika. Atlas Studios har använts som inspelningsplats för en mängd olika filmer och TV-produktioner, inklusive Hollywood-produktioner som "Gladiator", "Lawrence of Arabia", "Kingdom of Heaven" och "Game of Thrones" bland många andra. Här erbjuds vi en guidad tur där vi får se filmset, rekvisita och lära oss mer om filmproduktionens värld. Vi åker vidare till vårt hotell och äter middag tillsammans.

 • Dag 8-10: Ouarzazate - Marrakesh - Stockholm

  Nästa stopp blir den mytomspunna staden Marrakesh, en stad full av kontraster och färger, med en unik atmosfär som är svår att hitta någon annanstans i världen. När vi anländer äter vi lunch tillsammans. och därefter har var och en fri tid för att utforska staden på egen hand. Medinan i Marrakesh är en labyrint av smala gränder, basarer och marknader. Här möts besökare av en explosion av färger från textilier, keramik, kryddor och andra varor som säljs från små butiker och stånd längs vägarna. Basarerna är fulla av liv och rörelse, med människor som handlar, förhandlar och njuter av den livliga atmosfären. Trots stadens livliga atmosfär finns det också många platser där man kan njuta av lugn och ro. Botaniska trädgårdar som Majorelle-trädgården och Agdal-trädgården erbjuder vackra grönområden, lugna vattenfunktioner och möjligheter till avkoppling och reflektion.

  Dagen efter samlas vi igen för en guidad tur. Vi kommer att besöka bland annat Menaraträdgårdar, Palace in Bahia samt Koutoubia-moskén. Vi avslutar turen på stora torget Djema El Fnaa. Efter turen är det fri tid för egna aktiviteter. Varför inte testa att gå på hammam för att tvätta av resdammet och få en avkoppling innan vi reser tillbaka till Sverige. Sista kvällen tillbringar vi med att äta vår avskedsmiddag där vi även erbjuds en traditionell marockansk show som innehåller dans och musik.

  Nu är det dags att ta farväl till varandra. Vi flyger hem till Sverige fulla av härliga minnen från öknen och södra Marocko.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-202024-12-2910Julresa i Marocko
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 525 500:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm