Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Rundresa i Vietnam

Byt decembers mörker och kyla mot äventyr och värme i Vietnam! Följ med Rosa Bussarna på en rundresa i Vietnam där vi gör en kryssning i Halongbukten, besöka världsarvsstaden Hoi An och får en guidad tur i Mekongdeltat. De sista dagarna i Vietnam spenderar vi i Mui Ne för sol, bad och avkoppling vid havet, längs en av Vietnams kanske vackraste stränder.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar 3 000-6 000 kr
 • Dricks ca 100-150 kr per person

Höjdpunkter

 • Stadslivet i Hanoi och Ho Chi Minh-staden
 • Båttur Ha Long-bukten
 • Busstur över Annamitiska bergskedjan via Hai Van Pass
 • Den mysiga världsarvsstaden Hoi An
 • Sol och bad i Hoi An och Mui Ne
 • Mekongdeltat

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa från Sverige till Hanoi och kryssning i Ha Long-bukten

  Resan startar med flyg från Sverige till Vietnams huvudstad Hanoi. Vi stannar här några dagar så det finns tid att utforska staden. Strosa runt i Hanois mysiga gamla stad. Husen är flera hundra år gamla och i varje kvarter finns charmiga caféer, restauranger och små butiker värda att besöka. Missa inte att besöka Ho Chi Minhs mausoleum, Dong Xuan-marknaden (den äldsta marknaden i Hanoi) eller den kända dockteaterföreställningen där dockorna rör sig på vatten. Dagen efter beger oss till Halong City. Här bordar vi kryssningsfartyget som under en dag ska ta oss runt i Ha Long-bukten. Vi blir välkomnade ombord av båtens personal och sedan inleds kryssningen med en god vietnamesisk lunch. Efter det väntar ett besök till en grotta och sedan fortsätter vi eftermiddagen med att paddla kajak kring mysiga fiskebyar innan vi återvänder till Hanoi på kvällen. Vi har nästan två hela dagar till att fortsätta upptäcka staden innan vi på kvällen dag 5 går ombord på nattåget som ska ta oss söderut till kejsarstaden Hue.

 • Dag 6-9: Hue och världsarvsstaden Hoi An

  Vi kommer fram till Vietnams tidigare huvudstad Hue på morgonen och efter ankomst så väntar en guidad tur staden där ni får se några av Hues sevärdheter. Stadsturen avslutas med en lunch och efter det så går vi ombord på bussen som ska ta oss över Hai Van Pass till världsarvsstaden Hoi An. Vägen över bergskedjan brukar beskrivas som Asiens vackraste väg. Den charmiga staden Hoi An är känd för sina vackra gamla byggnader och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del avstängd för motortrafik. Här finns mycket att göra, vill man bara slappa så besök någon av de härliga stränderna för lite sol och bad. Vill man aktivera sig finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Sätt dig på en uteservering och njut av lite lokal mat eller shoppa runt i olika roliga butiker som säljer det mesta, men vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiskt hantverk är extra prisvärt. Ett besök till Hoi Ans lokala marknad där man kan handla både mat och kryddor och även sy upp lite kläder för en billig penning är ett tips. Vi lämnar Hoi An med buss till DaNang och härifrån tar vi ytterligare ett nattåg söderut, nu till Vietnams största stad, Ho Chi Minh-staden, för många känd som Saigon.

 • Dag 10-11: Ho Chi Minh-staden och en guidad heldagstur i Mekongdeltat

  Väl framme så gör vi en gemensam stadspromenad genom det område vi bor i och sedan förbi Ben Thanh-marknaden, stadens vattenmarionetteater, krigsmuseet samt byggnader från den franska kolonialtiden, t.ex. General Post Office och Notre Dame-katedralen. Vi bor mitt i det klassiska backpackerområdet där utlandsturisterna kom att prägla området från 1990-talet. Ett område som då bara bestod av en gata och ett fåtal enkla trottoarmatställen men som nu vuxit och numera erbjuder ett brett nöjesliv med ett flertal restauranger, barer och klubbar. Dagen efter åker vi på en guidad heldagstur i Mekongdeltat. Vi tar buss dit och sedan gör vi flera olika båtturer på Mekongfloden och på mindre vattendrag omväxlande med diverse strandhugg på fastlandet och på öar.

 • Dag 12-17: Strandslappande i mysiga Mui Ne, Ho Chi Minh-staden och hemresa till Sverige

  Resan fortsätter och vi tar oss till Mui Ne för sol, bad och avkoppling vid havet, längs en av Vietnams kanske vackraste stränder. Förutom strandslappande så finns det andra saker att göra i Mui Ne. Besök marknaden i fiskebyn. Här säljer traktens kvinnor sina grödor, fisk, höns och andra förnödenheter till kunderna som även de är kvinnor för det mesta. De flesta av dem bär den konformade rishatten som är typisk för Vietnam. En mysig genuin marknad som ännu inte blivit en turistig försäljningsplats. Besök även fiskehamnen i den närliggande staden Phan Thiet, källan Suoi Tien, Po Shanu Sham-tornen med utsikt över Mui Ne eller testa kälkåkning på de vita och röda sanddynerna här. Vi stannar här några dagar och bara njuter innan det är dags att ta sig tillbaka till Ho Chi Minh-staden som blir vår slutdestination på resan. Här har vi en och en halv dag så det finns utrymme för mer stadsliv och kanske avslutande shopping. Om man vill kan man exempelvis också åka på en egen utflykt till de kända Co Chi-tunnlarna utanför staden, som är en av de få bevarade monumenten efter Vietnamkriget. Under jorden finns ett ca 200 km långt av tunnelsystem som grävts fram för hand och som beboddes av den vietnamesiska gerillan under kriget. När tunnlarna var som störst var de bas för ca 10 000 soldater. Tunnlarna användes som gömställen i samband med strider, vapengömmor, logi för de stridande, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder. Efter dagarna i Ho Chi Minh-staden så är det dags att säga hejdå till Vietnam och hoppa på flyget hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm