Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Bergsgorillor i Uganda och Rwanda

Spännande safariresa med bergsgorillor i Uganda & Rwanda 

Häng med på en safariresa till Afrika och besök bergsgorillorna i exotiska Uganda. Äventyrsresan börjar i Ugandas huvudstad Kampala.

De första dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak.

Vi kommer att stanna till för ett obligatoriskt foto på ekvatorn innan vi stannar till i Mburu NP. Här finns det möjlighet att se många av Afrikas vilda djur. Safariresan går vidare till Lake Bunyonyi för sol och bad och andra lokala aktiviteter. Därifrån åker vi till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Detta är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Resan fortsätter in i Rwanda och Ruhengeri där det finns olika tillval du kan välja innan vi avslutar i huvudstaden Rwanda. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden. Resan avslutas här och du flyger hem.

Här kan du se ytterligare några bilder från en tidigare resa. Vill du även se lite film finns här ett fint klipp av Stefan Liljegren- 4 minuters spännande beskrivning av en bergsgorilla-resa.

Följ med på en oförglömlig resa och besök bergsgorillorna! Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.

 

Fritextsökning

Tillkommer

 • East Africa visum ca 100 USD, som gäller för både Rwanda och Uganda
 • Fickpengar ca 500-800 USD

Höjdpunkter

 1. Virungabergen
 2. Bergsgorillorna i Bwindi NP
 3. Lake Bunyonyi
 4. Lake Mburu NP
 5. Forsränning på Nilen

Tillval på resan!

I Ruhengeri har du möjlighet att välja till en av dessa aktiviteter om du önskar, läs mer om respektive aktivitet och pris:

Golden Monkey vandring

Vandring till Dian Fosseys grav

Bisoke vulkan vandring

Personal på resan

Dagsprogram

 • En åldersgräns på 15 år gäller för besök till bergsgorillorna.
  OBS! Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att ta reda på vilka regler som gäller för visum till Rwanda och Uganda. Kontakta oss i så fall.

  Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.

 • DAG 1-2: Resa Stockholm till Uganda, Kampala

 • DAG 3-6: Uganda: Jinja, möjlighet till forsränning på Nilen

  Resan går vidare till Jinja där det ges möjlighet för er som är sugna på äventyr att prova på forsränning på Nilen. Ni som inte vill prova på forsränning kan i stället köra fyrhjuling, rida, paddla kajak eller spendera dagarna inne i Jinja, strosa omkring inne i byn eller besöka Nilens källa. Efter ett par dagar tar vi oss tillbaka för ytterligare en övernattning i den kaotiska huvudstaden Kampala. Där finns det möjlighet att besöka många intressanta museer, bra restauranger och marknader, prova souvenirshoppingen på Banana Boat eller gör ett besök till stadens casino.

 • DAG 7-8: Uganda: Lake Mburu

  Vi lämnar huvudstaden och eftervägen stannar vi för ett fotostopp närvi korsar ekvatorn. Framme vid Lake Mburu finns det möjlighet till olika sorters safariturer med chans att se många av Afrikas vilda djur.

 • DAG 9-12: Uganda: Sjön Bunyonyi, besök hosbergsgorillorna i Bwindi NP

  Med kameran full avdjurbilder åker vi vidare till Bunyonyisjön. Härifrån kommer vi att göra vårt besök till gorillorna i Bwindi NP. Vi går tillsammans med en så kallad ranger och en guide. Det kan ta upp till några timmar innan vi hittar gorillorna men vi lovar att det är värt det. Bergsgorillorna kan leva upp till 50 år och väga cirka 200 kilo. De är sociala djur och lever i grupp med 5-50 andra gorillor. En grupp består oftast av ledaren, en silverrygg, och hans tre eller fyra fruar samt yngre gorillor i varierande ålder. Det uppskattas att det endast finns omkring 650 bergsgorillor kvar i hela världen och vi kommer att få träffa på några av dessa fantastiska djur. Vi tillbringar cirka en timme med gorillorna, på bara några meters håll, och det är en upplevelse som blir ett minne för livet.

  Vi åker tillbaka till Lake Bunyonyi som ligger i sydvästra hörnet av Uganda. Sjön ligger på 2 000 meters höjd och landskapet runt omkring är helt fantastiskt. Vid sjön stannar vi för sol och bad. Här kan du även paddla traditionell träkanot. För de som vill finns det möjlighet att göra en båttur på sjön.

 • DAG 13-14: Rwanda: Virungabergen

  Det är dags att ta sig vidare till Rwanda och vi åker upp till Virungabergen i Ruhengeri. Härifrån kan du göra olika aktiviteter som du väljer som tillval när du bokar resan. Väljer du att inte göra något tillval kan du strosa runt i byn och känna på det riktiga Afrika. Observera att du bara kan göra ett av tillvalen, läs mer om dem under rubriken Tillval.
  - Golden Monkey vandring
  - Bisoke vulkan vandring
  - Diane Fosseys grav

 • DAG 15-18: Resa: Kigali-Stockholm

  Vår resa börjar lida mot sitt slut i huvudstaden Kigali. Men vi hinner fortfarande med att besöka Gisozi Memorial, viloplats för många av offren från folkmordet. Det är även ett intressant museum där vi kan ta del av information om folkmordet, om själva händelseförloppet, bakgrunden och konsekvenserna. Utöver minnescentret besöker vi en kyrka utanför staden där tusentals människor miste livet. En mycket stark upplevelse. Ett annat besöksmål i staden är det riktiga Hotell Rwanda, Hotell Des Milles Collines. Detta får avsluta resan och vi bordar flyget tillbaka till Sverige

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-172025-02-0318Bergsgorillor i Uganda & Rwanda
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 547 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm