Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Sverige till Grekland (ny rutt 2023)

Äventyrlig bussresa genom Östeuropa till Grekland

På grund av rådande omständigheter gör vi om vår resa genom Östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan.
Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storslagen natur, gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder.

Buss från Stockholm till Nynäshamn och färja till Polen

till Gdansk. Resan fortsätter till Warszawa på vår väg söderut. 
Sommarresan genom Europa fortsätter till Slovakien där vi får chansen att vandra i Tatrabergen, sedan fortsätter turen till Ungern där vi kanske provar på desertvinet Tokaj. Resan fortsätter in i Rumänien via Draculas födelseort till Ceausescus palats i Bukarest. Vidare åker vi till Svarta Havet i Bulgarien för några välbehövliga dagar med sol och bad. Turen tar oss inåt landet till huvudstaden Sofia innan resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen. 
Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa!

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 6 000-9 000 kr beror på om du väljer att göra extra aktiviteter.

Höjdpunkter

 • Warszawa
 • Tatra bergen
 • Tokaj
 • Rumäniens landsbygd
 • Draculas födelseort Sighisoara
 • Bukarest
 • Svarta havet
 • Sofia
 • Greklands stränder

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Polen (med färja). Polen, Slovakien & Ungern: Warszawa, Tatrabergen & Ungern

  Vi startar vår resa med buss från Stockholm och rullar till Nynäshamn för att borda färjan till Polen. Vi kommer stanna i Gdansk där vi upplever gamla stan och vem vet, kanske någon tar ett dopp i Östersjön? Därefter åker vi till huvudstaden Warszawa. Där finns tid att utforska staden innan vi passerar gränsen till Slovakien och Tatrabergen. Här blir det möjlighet för vandring i området andra naturupplevelser. Resan rullar vidare in i Ungern. Här kommer vi förhoppningsvis få en möjlighet att göra en vinprovning i området Tokaj som är känt för sina desertviner.

 • Vecka 2: Ungern & Bulgarien: Tokaj, Sighisoara, Brasov och Bukarest

  Andra veckan och nästa land på tur är Rumänien och staden Sighisoara i Transylvanien. Staden är mest känd för att en viss Vlad Tepes (Dracula) föddes här. Men staden har även ett citadell från medeltiden som får dig att känna dig som om du var i en annan tidsålder. Vi gör ett stopp i Rumäniens näst mest besökta stad Brasov innan vi fortsätter resan till en av Europas bäst bevarade hemligheter, nämligen Rumäniens huvudstad Bukarest. Staden har ett modernt storstadsliv med franskinspirerad arkitektur med vackra långa boulevarder. Här finns även en egen triumfbåge, Arcul de Triumf. Det finns också inslag av en mer kommunistisk byggstil i Bukarest särskilt om man gör ett besök till ett av världens största och dyraste byggnadsprojekt, Ceausescus parlamentspalats. Stadens nyvunna popularitet har gjort att det nu finns en uppsjö av nyöppnade ställen där man kan äta, dricka, shoppa och dansa hela natten lång.

 • Vecka 3: Bulgarien, Grekland: Svarta havet & Sofia & Egeiska havet

  Efter detta väntar Svarta havet i Bulgarien. Här blir det strandliv i två dagar innan vi fortsätter till huvudstaden Sofia via Veliko Tarnovo och Buzludzha. Vackra Sofia är en av Europas äldsta städer med en historia som går tillbaka till 700 f. Kr. Staden erbjuder ett rikt kulturliv. Här finns självklart en hel del ruiner, lämningar och vacker arkitektur från svunnen tid att njuta av, bland annat Bojanakyrkan från 900-talet. Vi åker sen in i Grekland för några avslappnande dagar vid Egeiska havet.

Karta