Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nyårsresa i Colombia

Följ med på vår spännande resa till Colombia över nyår!

Colombia som är beläget vid den karibiska kusten vid Stilla havet erbjuder både historia, kultur och natur. Följ med Rosa Bussarna när vi besöker kafferegionen Manizales, vandrar i 0tún Quimbaya National Park, besöker Salento och de skyhöga vaxpalmerna, solar och badar i Santa Marta och strosar på gatorna i färgglada Cartagena. Missa inte chansen att fira nyår i Colombia och upplev massor av äventyr med Rosa Bussarna!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar
 • Dricks till lokal personal
 • Inträde till utflykter som inte ingår i programmet

Höjdpunkter

 • Bogota
 • Mt. Monserrate
 • Kafferegionen
 • Otun Quimbaya
 • Cocoradalen och palma de cera
 • Tayrona National Park
 • Santa Marta
 • Plaza de los Novios
 • Cartagenas gamla stan
 • Castillo de San Felipe de Barajas
 • San Basilio de Palenque
 • Isla Baru
 • Isla Tierra Bomba

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Flyg: Sverige-Colombia, Bogotá. Besök till kafferegionen Manizales

  Resan inleds med flyg till Colombias huvudstad Bogotá. Vi åker gemensamt till vårt vandrarhem som ligger i den mysiga stadsdelen La Candelaria. Här bor vi i ett trevligt område och utforskar Bogotá på egen hand. Missa inte att besöka stadens stora turistattraktioner såsom den storslagna kyrkan Catedral Primada de Bogotá, guldmuseet och Mount Monserrate. Att åka linbana upp till den kända utsiktsplatsen på Mount Monserrate är en häftig upplevelse.

  Äventyret fortsätter mot kafferegionen Manizales. Här kommer vi att uppleva hela kaffeprocessen från början till slut och få veta hemligheten till vad det är som gör colombianskt kaffe unikt. Vi kommer få chansen att utforska kaffebönan och självklart få smaka på en kopp rykande färskt kaffe.

  I Manizales stannar vi i två nätter.

 • Dag 5-6: Salamina, Samariadalen, Vaxpalmträd

  Idag lämnar vi kafferegionen och färdas vidare till Salamina där vi stannar i två nätter. Från Salamina åker vi en traditionell lokal jeep för en timmes bilresa genom de centrala Anderna i Colombia. Innan vi besöker vaxpalmreservatet kommer vi att besöka den charmiga byn San Felix där vi får uppleva en underbar stad med färgglada fasader och vänlig lokalbefolkning.

  Vi tar en kort paus för att ladda om batterierna och efter kaffepausen fortsätter vi till Samariadalen. Den här regionen är lika viktig som Cocoradalen för sina gigantiska vaxpalmer (Colombias nationalträd). Men i Samariadalen hittar vi tre gånger så många av de 60 meter höga träden och mindre turister. Vi kommer vandra med vår guide genom dalens skogar. Vi lär oss allt om träden från områdets värd som driver ett bevarandeprojekt som syftar till att skydda och rädda denna hotade art. Vi kommer att se hundratals vaxpalmer i deras naturliga skogsmiljö.

  Efter en smarrig lokallunch körs vi tillbaka till Salamina. På kvällen förbereder vi oss inför nyårsfirandet.

 • Dag 7-8: Vandringstur i Wildlife Sanctuary Otún Quimbaya, Frailes waterfall, vrålapa

  Vårt äventyr fortsätter mot Otún Quimbaya. Otún Quimbaya nationalpark är hem för ett stort antal fågelarter, fjärilar och små däggdjur samt ett flertal arter av orkidéer och ananasväxter. Här finns även 259 arter av flora, inklusive ek, körsbär och romerón och det är en plats som är idealisk för att se fjärilar och för fågelskådning.

  Tidigt på morgonen dagen efter vi kommit dit gör vi en vandringstur i området för att bäst kunna uppleva den unika flora och fauna som finns här. Under turen kommer vi att lära oss om många lokala endemiska arter av växter, djur och fåglar.

  Först kommer vi att ha en kort introduktion och sedan vandrar vi med vår guide och engelsk tolk. Guiden kommer att visa oss en fantastisk variation av flora och fauna och om vi har tur får vi kanske se en vrålapa. Vi kommer även se det vackra vattenfallet Frailes. Vår lunch och en välbehövlig vila väntar oss när vi kommer tillbaka. Sedan är eftermiddagen fri för att upptäcka området på egen hand.

 • Dag 9-10: Santa Marta, Tayrona Park

  Dagen börjar med färd till flygplatsen för att ta flyget till Santa Marta.
  Santa Marta är Sydamerikas äldsta aktiva stad, grundad 1525, och den näst mest viktiga koloniala staden i Colombia. Staden ligger vid foten av den resliga bergskedjan Sierra Nevada de Santa Marta, som är den högsta kustnära bergskedjan i världen. I den här mysiga lilla staden stannar vi i två nätter. Vi har möjlighet att utforska staden och dess omgivning på egen hand. Besök gärna huset där den sydamerikanske generalen och frihetskämpen Simon Bolivar tillbringade sina sista dagar innan han dog år 1830. Hans hem Quinta de San Pedro Alejandrino är idag ett museum och historiskt landmärke.

  Från Santa Marta finns det möjlighet att göra ett besök till den lilla fiskebyn Taganga. Förutom vackra vyer och mysig miljö så är snorklingen här fantastisk. Lockar promenader mer så strosa runt bland träden i Parque delos Novios. Parken ligger nära Santa Martas historiska stadskärna och är en populär mötesplats för lokalinvånarna.

  Vi gör ett gemensamt besök till Parque Nacional Natural Tayrona. Här stannar vi en hel dag och var och en väljer vad de vill göra av den tiden. Landskapet i området varierar från vackra sandstränder till regnskog och det finns fornlämningar från folkgrupper som bodde i området förr. Parken innehåller två olika typer av ekosystem som sträcker sig mellan bergen och kusten med en varierande flora och fauna. Nationalparken är hem för bland annat apor, hackspettar, leguaner, jaguarer och mer än 400 olika arter av fåglar. Ett tips är att tillbringa dagen med att utforska området som ligger nära kusten och ställen som Arrecifes, La Piscina och Cabo San Juans stränder. Det finns möjlighet att vandra för den som vill det eller så kan man bara sola, bada och snorkla och utforska det tropiska undervattenslivet.

  Innan mörkret kommer så lämnar vi parken och tar oss till vårt boende i Santa Marta.

 • Dag 11-14: Cartagena, strandslappande på ön Isla Baru

  Vi lämnar Santa Marta för den historiska staden Cartagena, som utsågs till Colombias första världsarv av Unesco 1984. Efter en natt i Cartagena tar vi båten till Isla Baru där vi stannar två dagar. Vita stränder, turkost vatten och en avslappnad miljö väntar oss på denna vackra halvön. Dela en stjärnspäckad himmel med dina reskamrater, berätta historier och spela musik framför en brasa och njut av en cocktail vid havet.

  Vi tar oss tillbaka till Cartagena och härifrån gör vi ett gemensamt besök till San Basilio de Palenque, som anses vara den första fria staden i Amerika och också är ett världsarv. Här får vi med hjälp av en guide en unik inblick i lokalbefolkningens kultur, seder och bruk.

  Dagen efter är avsedd för fria aktiviteter så utforska staden på egen hand. Cartagenas gamla stadsdel är ett underbart område att strosa omkring i. Omgiven av en 13 kilometer lång stadsmur gömmer sig gammal kolonial arkitektur, kullerstensbelagda gator, balkonger gömda bakom bougainvilleablommor, vackra kyrkor och mysiga torg där det finns uteserveringar. Det finns även ett intressant guldmuseum som är väl värt ett besök. Utanför stadsmurarna finns även en stor energisk stadsdel som vi kan utforska. Ett tips är att besöka det lilla torget Plaza de la Santisima Trinidad under kvällstid. Där samlas lokalbefolkningen och äter lokal gatumat eller tar en öl och umgås tillsammans på torget. Ibland är det även uppträdanden där. Ett besök till det mäktiga fortet San Felipe är också något att rekommendera. Där uppifrån får man njuta av en vacker utsikt över staden. Om du känner för att uppleva lite lyx och flärd finns Colombias motsvarighet till Miami Beach på halvön Bocagrande i närheten.

 • Dag 15-17: Sol och bad på Isla Tierra Bomba och hemresa till Sverige

  Sista dagen i denna fantastiska stad gör vi en dagsutflykt till ön Isla Tierra Bomba där vi kommer tillbringa dagen på Blue Apple Resort för sol, bad och strandslappande.

  Resan börjar gå mot sitt slut och efter en sista natt i Cartagena så tar vi oss till flygplatsen för flygresan hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta