Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Marocko nyårsresa

Fira nyår på exostiska Marocko med Rosa Bussarna!

Lämna kylan och snön i Sverige och följ med oss till exotiska Marocko som förför och förtrollar med sina dramatiska bergslandskap och sin magiska öken. På denna resa kommer vi att besöka Ait Ben Haddou som kallas för Marockos Hollywood och Zagora som är rik på kultur från olika delar av afrika. Vi kommer även rida dromedarer i Merzouga och gå i de många labyrinter och soukarna i Marrakesh.  Missa inte chansen att fira en oförglömlig nyår med Rosa Bussarna! 

Vill du se fler alternativ för jul- och nyårsresor kan du hitta några här!

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 3 000 - 5 000 kr
Dricks till hotellens bagagebärare och restauranger vi besöker (OBS! dricks till guide och chaufför ingår i resans pris)
 

Höjdpunkter

Ait Ben Haddou - Marockos Hollywood
Hög Atlas
Tizi n' Tichka - Marockos högsta vägpunkt 
Mausoleum av Moulay Ali Cherif 
Ökenstaden Merzouga
Dromedarridning i Merzouga
Todra Gorge
Trädgården på Menarapalatset
Torget Djema El Fna i Marrakesh
Medina i Marrakesh, UNESCO:s världsarv

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm - Marrakesh

  Vårt flyg går från Arlanda. Väl framme i Marrakesh åker vi till vårt boende. Vi hjälper till med incheckningen och informerar om resan på Arlanda.

 • Dag 2: Marrakesh - Ait Ben Haddou - Skoura

  Efter frukost ger vi oss iväg till Ait Ben Haddou och Skoura genom högatlasen med en parad av varierat landskap och förtrollande byar. Hög Atlas som ofta är känd som ”Marockos tak”, är hem till den högsta toppen i Nordafrika (Djbel Toubkal, ca 4 167 meter högt). Vi stannar vid Tizi-n-Tichka bergspass som ligger på ca 2260 m.ö.h. och är Marockos högsta vägpunkt. Vi fortsätter sedan mot Ait Ben Haddou där vi äter vår lunch med utsikten över den dramatiska Kasbah. Ait Ben Haddou är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är känd för de många filminspelningarna som ägde rum där såsom Gladiatorn, Game of Thrones och Lawrence of Arabia. Vi har tid att besöka och utforska Kasbahn innan vi åker till vårt boende i Skoura. Efter incheckningen samlas vi igen för en trevlig gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Skoura - Tineghir - Merzouga

  Vi lämnar Skoura och åker vidare till Merzouga. Vi passerar Todra Gorge- en smal ”korridor” på cirka tjugo meter bestående av två ca 300 meter höga klippor. Här har vi lunchstopp och sedan färdas vi vidare till Tineghir. I Tineghir stannar vi vid Khettharas, ett bevattnings-system. Khettaratekniken anses vara ett av de äldsta system för hantering av vatten för odling eftersom dess ursprung kan spåras tillbaka till det antika Persien för över 3000 år tillbaka. I Afghanistan kallas de "kiraz", i Iran "quanat", i Algeriet kallas de "fouggara", i Marocko "khettara." Sedan fortsätter vi färden mot Merzouga som är porten till Saharaöknen. Vi checkar in och gör oss redo inför en magisk stund medan vi rider kamel och njuter av solnedgången i öknen.

 • Dag 4: Merzouga - Rissani - Alnif - Tazzarine - Zagora

  Resan fortsätter mot Zagora men första stoppet blir i Rissani för att besöka den berömda mausoleet av Moulay Ali Cherif som är grundare av den alawitiskadynastin. Vi intar vår lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan mot Tamegroutebyn där vi besöker ett bibliotek som innehar en koranarbete fårn medeltiden. Vi anländer i Zagora och innan vi checkar in har vi tid att kolla på en krukmakarverkstad med olika typer av hantverk.

 • Dag 5: Zagora - Agdz - Ouarzazate

  Vi lämnar Zagora efter frukost och reser till Ouarzazate. Vägen leder till Agdz och vi färdas längs floden Draa som är kantad av en mängd
  palmer och ca 50 Kasbah och Ksour. Vi stannar i Agdz, en liten by som har utsikt över den
  enorma klippan Jebel Kissane. Klippan markerar gränsen till den östra fotdelen av anti Atlas. Vi äter lunch här och fortsätter sedan genom att korsa berget Tizi N'Tiniffft (1660 m). Vi ankommer till Ouarzazate och gör en panoramisk stadstur innan vi checkar in på vårt boende för ikväll.

 • Dag 6: Ouarzazate - Marrakesh

  Vi tar nu vägen tillbaka till Marrakesh. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan mot vårt hotell. Vi checkar in och sedan finns det gott om tid att utforska staden på egen hand. Passa på att besöka den eleganta Jardin Majorelle, en trädgård som skapades av franska konstnären Jaques Majorelle på 20-talet som sedan köptes av franska designern Yves Saint Laurent.

 • Dag 7: Marrakesh

  Dagens äventyr går mot den historiska "The Pearl of the South". Den här turen tar oss till trädgårdarna i Menarapalatset i Bahia, till gravarna i Saadian och slutar med ett besök utanför Koutoubia. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Med vår lokalguide promenader vi i soukarna och utforskar de olika distrikten i medinan. Vi avslutar turen på torget Djemaa El Fna där vi slussas tillbaka i en tusen och en natt saga. Efter turen har vi tid att på egen hand utforska Marrakesh. En avskedsmiddag serveras på hotellet.

 • Dag 8: Marrakesh - Stockholm

  Sista dagen i Marrakesh. Passa på att inhandla dina suvenirer eller testa att gå på hamam innan vi åker till flygplatsen.
  Mätta och belåtna på härliga upplevelser i Marocko är vi nu åter till Sverige.