Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Sydamerika från Brasilien till Peru

Äventyr från Copacabana till Machu Picchu

Följ med på en spännande äventyrsresa i Sydamerika. Vi startar resan i Brasilien och njuter av värme i Rio de Janeiro. Du kan besöka Sockertoppen och njuta av sambatakter. Via Paraty, där du kan åka båt och sola och bada, fortsätter resan till de storslagna Iguazúfallen. På väg norrut passerar vi Paraguay och Asunción och i Salta, Argentina, kan du passa på att forsränna eller rida. 

Rundresan i Sydamerika 

fortsätter till Bolivia där du kan cykla på Dödens väg, besöka gruvor i Potosí, shoppa på shamanmarknaden i La Paz och besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni. Vi besöker även lokalbefolkningen på vassöarna i Titicacasjön på vår väg mot Peru. Framme i Cusco förbereder vi oss för vårt besök till Machu Picchu. Du väljer själv om du vill åka tåg, vandra Inkaleden eller äventyrliga Inca Jungle Trail till den fantastiska bergsstaden. 

Rundresan fortsätter efter Machu Picchu till Nasca så att du kan flyga över de speciella lämningar som finns i området. I Peru kommer vi även besöka Ica, där du kan åka sandboard bland sanddynorna, och Ballestaöarna för sjösafari innan hemresan påbörjas i Lima. 

Unna dig ett äventyr utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sydamerika

Fritextsökning

Tillkommer

 • Flyg T&R till Sydamerika 
 • Inkaleden till Machu Picchu 8 000 kr
 • eller tågresa till Machu Picchu 4 400 kr
 • eller Inca Jungle Trail till Machu Picchu  4 200 kr
 • Tillval: Huayna Picchu 900
 • Fickpengar ca 1 000-1 400 USD

Höjdpunkter

 • Copacabana
 • Ipanema
 • Kristusstatyn
 • Rio de Janeiro
 • Iguazúfallen
 • Saltöknen Uyuni
 • La Paz
 • Cusco
 • Inkaleden
 • Machu Picchu

Personal på resan

Dagsprogram

 • Reseinformation
  Viktigt att läsa om du vill gå Inkaleden till Machu Picchu
  Vill du få en garanterad plats på vandringen på Inkaleden måste du boka detta så snart som möjligt, helst sex månader innan resans avgång, då antalet är begränsat. Skulle du boka in dig när det är färre än sex månader kvar innan avresa så hör av dig till kontoret för att höra om det finns platser kvar på Inkaleden. Observera också att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller för något av dem.

  Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

  När du bokar in dig på en resa med oss och väljer att gå Inkaleden till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd för dig att gå leden. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt Inkaledstillstånd är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget Inkaledstillstånd. Det du behöver göra för att då kunna gå Inkaleden är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att gå Inkaleden till Machu Picchu.

 • Vecka 1: Resa: Flyg från Sverige till Brasilien, Rio de Janeiro, Sockertoppen, Copacabana, båtutflykt i Paraty, sol & bad

  Äventyret börjar med några dagar i Rio de Janeiro. Vi kan ta linbanan upp till Sockertoppen, besöka den botaniska trädgården eller gå på fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã, världens största fotbollsarena. Ett tips är att ta oss upp till Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn (ett av världens sju nya underverk) eller slappa på någon av de härliga stränderna Copacabana eller Ipanema. När kvällen närmar sig öppnar Rios samba- och salsaklubbar där kan vi dansa loss till gryningen. Efter några dagar lämnar vi Rio och färden går söderut mot Paraty. Missa inte båtutflykten med snorkling, bad och svalkande drinkar i den fantastiska skärgården.

 • Vecka 2: Iguazúfallen, Paraguay & Asunción

  Vi gör en bushcamp på vägen mot ett av jordens mäktigaste vattenfall, de spektakulära Iguazúfallen, som bildas av att Paranáfloden vräker ner sina vattenmassor. Omgiven av regnskog med ett fantastiskt växt- och djurliv är Iguazúfallen en av de häftigaste upplevelserna på vår resa. Du kan också göra en avstickare in i Argentina och titta på fallen därifrån. Vi fortsätter resan in i Paraguay och stannar två nätter i huvudstaden Asunción där ni har fria dagar att utforska staden på. Vidare styr vi kosan mot Salta genom det stäppliknande Chacoområdet och stannar för en bushcamp på vägen dit.

 • Vecka 3: Argentina, Salta, möjlighet att forsränna eller rida. Bolivia, Potosí & saltöknen Salar de Uyuni

  Vi rullar in i Argentina och mot den gamla staden Salta, som är den stad i landet som har bevarat mest av sin vackra koloniala arkitektur. Här finns det möjlighet att prova på många spännande extremsportaktiviteter, bland annat forsränning. Resan rullar vidare till Bolivia och Potosí, som ligger på 4 070 meters höjd. När vi närmar oss höga höjder är det viktigt att tänka på att ta det lugnt, annars kan man känna av höjdsjuka. Drick cocate, ät lätt och vila mycket. I Potosí utvanns enorma mängder silver en gång i tiden. Även idag bryter man mineraler här och vi har möjlighet att göra en tur in i berget. Stora delar av staden är koloniala med slingrande gator, rikt dekorerade kyrkor och palats. Härifrån kan du även göra en utflykt till världens största saltöken, Uyuni.

 • Vecka 4: La Paz, möjlighet att cykla på Dödens väg, besöka Måndalen eller shamanmarknaden. Titicacasjön, vassöar, Copacabana & Puno

  Färden går vidare till Bolivias huvudstad La Paz som ligger ca 3 600 m.ö.h. La Paz är en vacker gammal stad med ett modernt centrum. Härifrån kan de som vill besöka Måndalen, med sitt märkliga förstenade bergslandskap, eller shamanernas marknad och studera aymaraindianernas kultur och religion. Och den modige har möjlighet cykla på Dödens väg. Vi fortsätter vidare mot Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö på 4 000 meters höjd. Bredvid sjön ligger Copacabana med sin märkliga katedral och den berömda undergörande madonnan (som namngett den berömda stranden Copacabana i Rio de Janeiro). Vi gör rundturer i området, bland annat till Solön, innan vi åker in i Peru och staden Puno. Härifrån kan man ta en tur ut på sjön för att studera uroindianerna som bor på flytande öar av tortorasäv.

 • Vecka 5: Peru, Cusco & möjlighet att vandra Inkaleden (eller åka tåg eller Inca Jungle Trail) till Machu Picchu

  Vårt äventyr fortsätter över den vackra högslätten Altiplanon med sina småbyar, städer, hjordar av lamadjur, alpacas och får. Vi kommer ner till den heliga floden Vilcanotas dalgång och närmar oss inkarikets gamla huvudstad Cusco. Här får vi ta del av minnen från det fascinerande inkariket. Soltemplet, inkans palats och det mäktiga fortet Sacsahuayaman vittnar om inkakulturens storhet. De som valt Inkaleden vandrar längs den till Machu Picchu (ett annat alternativ är att ta tåget eller cykla och vandra längs Inca Jungle Trail till Machu Picchu), som ligger vackert belägen högt uppe på en klipplatå med den brusande Urubambafloden djupt nedanför. Den gamla inkastaden är nästan helt intakt. Kombinationen av gammal historia och storslagen natur gör vistelsen till en oförglömlig upplevelse.

 • Vecka 6: Cusco, Nascalinjerna, Ica, Paracas, Ballestaöarna & Lima

  Väl tillbaka i Cusco har ni möjlighet att vila upp er en dag innan vi rullar vidare i nedförsbacke och på slingrande vägar nedför Andernas bergskedja mot Stillahavskusten. Vi stannar till i Nasca. Där finns det möjlighet att göra en flygtur över de mystiska Nascalinjerna. Dessa väldiga geometriska figurer är uthuggna i ökenjorden och föreställer olika djur. Ingen vet varför de skapades eller av vem/vilka. Vår färd går vidare mot Ica och Paracas. I det kalla Stilla havet finns ett oerhört rikt djurliv och ute på Ballestasöarna samlas flockar av sjölejon och miljontals havsfåglar av skilda arter. Resans sista uppehåll är landets huvudstad Lima. Här kan vi besöka centralplatsen Plaza Mayor, ta en titt in i katedralen med erövraren Pizarros grav, kolla in ärkebiskopspalatset och stadshuset och insupa lite mer kultur innan vi avslutar vår upptäcktsresa och tar flyget tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-01-302025-03-1444Brasilien till Peru
Boka senast 30 juni 2024
Mer än 553 900:-Boka
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm