Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Tillval: Galapagos

Upptäck djur och natur på resan till Galapagosöarna

Följ med Rosa Bussarna och vandra i Charles Darwins fotspår bland unikt djurliv och fantastisk natur. Möjligheten att resa till Galapagosöarna gäller resorna till Quito, Ecuador. Missa inte denna unika chans att träffa på sjölejon & sköldpaddor i tropiskt klimat.  

Under nio dagar varav sex heldagar på Galapagos får du chansen att uppleva det bästa som en resa till Galapagosöarna erbjuder. Båtutflykter, Charles Darwins forskningsstation, möjlighet att dyka och snorkla i orörda vatten. Galapagosöarna är ett paradis för alla som gillar orörd natur och ett storslaget djurliv. 

Boka detta tillval gör du genom att boka huvudresan Ecuador till Brasilien, Ecuador till Peru, Peru runt 55+ eller Galapagos och Ecuador.

 

Fritextsökning

Höjdpunkter

 • Öarna Santa Cruz, San Cristobal och Isabella
 • Jättesköldpaddor
 • Havsleguaner
 • Blåfotade boobies
 • Landiguaner
 • Möjlighet till dykning och snorkling
 • Unikt växt-och djurliv som endast finns i detta område
 • Fantastiska stränder

Ingår

 • Flyg T&R Quito-Galapagosöarna
 • Allt gemensamt boende/transport (varav samtliga nätter på hotell på öarna San Cristobal, Santa Cruz och Isabela)
 • 9 måltider inkl. frukost
 • Snorkelutrustning
 • Bränsletillägg

Tillkommer

 • 100 USD i NP-avgift
 • 20 USD + 10 USD Galapagos Migration Card (Santa Cruz och Isabella)
 • Ev tillval
 • Lokala flyg-& flygplatsskatter
 • Dricks till guider/besättning
 • Internet/wifi
 • Fickpengar ca 900 kr 

Dagsprogram

 • OBS! Det här är endast en informationssida, du kan inte boka tillvalet här. Det gör du under respektive resa.
  Observera att du måste betala tillvalet i samband med anmälningsavgiften för att garantera din plats.

  Tillval Galapagosöarna, grundpris 24 900 kr (10 dagar/9 nätter). Grundpriset gäller dig som gör resan Ecuador-Brasilien, Ecuador-Peru, Galapagos och Ecuador eller Perurunt 55+ (på 55+resan tillkommer flygkostnaden från Lima till Quito).

  Grundpriset inkluderar flyg T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer och boende 3 nätter i Quito.

  Nu kan du skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra.

  Nedan ser du tillvalen du kan välja mellan, vilken ö de olika aktiviteterna är på och vilka dagar de är. Väljer du inget tillval förutsätter vi att du den dagen roar dig på egen hand. Priserna för tillvalen ser du ovanför beskrivningen men även på bokningssidan där du bockar i tillvalet.

 • Dag 1: Flyg

  Avresa från Sverige till Quito, Ecuador. (alt från Lima på Peru runt 55+resan)

 • Dag 2: Quito

  Heldag i Quito för egna aktiviteter.

 • Dag 3: Flyg från Quito till San Cristóbal

  Fri eftermiddag eller något av nedanstående tillval (du kan bara välja ett av tillvalen 1 eller 2)

  Vi anländer till San Cristóbal och checkar in på hotellet och sedan har vi resten av eftermiddagen fri för egna aktiviteter eller något av nedanstående tillval.

  Tillval 1: Kajaktur (pris: 1 800 kr)

  På eftermiddagen kommer vi att göra en kajaktur längs San Cristóbal. Vi lämnar hamnen och paddlar mot Man Beach där vi kan, om vi har tur, se sälar. Efter det fortsätter vi mot Darwin Bay som var den plats där vetenskapsmannen Charles Darwin gick i land på när han kom till Galapagosöarna. Vi kommer att fortsätta längs med kusten där vi kan se fler sälar, havsleguaner, blåfotade boobies, fregattfåglar, pelikaner och andra fåglar. I denna region är strömmarna lite starkare och vi måste paddla lite hårdare. Den sista platsen vi besöker på turen är Frigate Bay, där det är möjligt att simma med sjölejon. Vi återvänder till hamnen i vår kajak eller om man känner att man inte orkar paddla mer på den medföljande båten som kommer att gå tillsammans med oss hela tiden.

  Tillval 2: Vandring till Frigate bay (pris: 500 kr)

  I stället för att paddla kajak så vandrar du till Frigate bay och har möjligheten att bada med sjölejon.

 • Dag 4: Fri dag på San Cristóbal

  Fri dag på San Cristóbal eller något av tillvalen nedan (du kan bara välja ett av tillvalen 3,4,5 eller 6)

  Tillval 3: Båttur till ön Lobos (pris: 2100 kr)

  Simning och snorkling inkl. lunch, halvdagstur.
  Tidigt på morgonen tar vi båten till Lobosön där vi får möjlighet att snorkla med sjölejon och se massa olika spännande fågelarter som exempelvis blåfotade boobies. Efter det finns det tid att promenera till Ochoa Beach.

  Tillval 4: El Junco-lagunen och Galapaguera (pris: 1400 kr)

  Utflykt, halvdagstur.
  Efter frukost gör vi ett besök till högländerna på ön. Vädret i det här området är ofta molnigt och lite regnigt och vi fortsätter vidare till Galapaguera där öns egen sköldpaddart Geochelone chatamensis lever. Här får vi lära oss allt om sköldpaddans historia och om hur den lever. Efter detta tar vi oss till El Junco-lagunen som ligger mitt i en vulkankittel. Lagunen består av regnvatten som bildar en färskvattensjö och här brukar fregattfåglarna dyka för att bli av med saltet på deras kroppar. Vi avslutar dagen med en promenad på ön för att njuta av omgivningarna innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.

  Tillval 5: Kombination av tillval 3 och 4 (pris: 3200 kr)

  Vi besöker ön Lobos, Ochoa beach, El Junco-lagunen och Galapaguera.

  (Minst 3 deltagare krävs för att detta tillval ska bli av.)

  Tillval 7: Dykning vid Kicker Rock (pris: 3400 kr)

  Dykning, 2 dyk inkl. utrustning och lunch, heldag, DYKCERTIFIKAT KRÄVS.
  Efter en tidig frukost så tar vi oss till Kicker Rock, som är känd för att vara en av de bästa platserna för dykning och snorkling i Galapagosområdet, eftersom det finns möjlighet att se hajar, rockor och olika typer av fiskar här. Vi dyker ner till 18 meters djup och här finns det chans att se hammarhajar, Galapagoshajar och havssköldpaddor. Båtturen avslutas med ett stopp vid Lobosön där vi får simma med sjölejon.

 • Dag 5: Santa Cruz, Puerto Ayora, Charles Darwins forskningsstation, & Tortuga Bay

  Vi inleder morgonen med att åka motorbåt till Santa Cruz. Strax utanför Puerto Ayora kan de som vill göra ett besök till Charles Darwins forskningsstation och titta på uppfödningsprogrammet för jättesköldpaddor. Här finns det också möjlighet att se imponerande kaktusskogar och många landfåglar. I Puerto Ayora får vi se invånarna på ön i deras dagliga liv i detta magiska paradis. Vi rekommenderar en ca 45 minuters vacker promenad till Tortuga Bay. Här finns två stränder, en strand som inte passar för bad men som erbjuder vacker natur och möjlighet att se havsleguaner. Den andra stranden är en naturlig pool där vi kan koppla och njuta av en simtur i. På vägen dit finns det möjlighet att se Darwins finkar, lavaödlor och njuta av den varierande växtligheten.

 • Dag 6: Båttur till ön Bartalomé eller South Plazas (ingår) eller tillval 6

  Tidigt på morgonen startar vi vår första utflykt till Bartolomé som är en liten ö nära Santiagoön. En av öns huvudattraktioner är "the Pinnacle rock " ( spetsig bergstopp ) som tar ca en timme att bestiga i medelsvår i terräng. Under vandringen får du kännedom om vulkanlandskapet på ön och se olika arter av ödlor och kaktusar.

  Väl uppe på toppen av " the Pinnacle rock " har vi en spektakulär utsikt över ön med dess vulkanlandskap och stränder med turkost vatten.

  Efter vår utflykt på berget fortsätter vi att snorkla bland koraller och om vi har tur får vi se havssköldpaddor, sjölejon, mångfärgade fiskar och pingviner.

  Lunch serveras på båten och på eftermiddagen återvänder vi till Santa Cruz. Lunchen är inkluderad.

  Tillval 6: Dykning vid Punta Carrion/Mosquera norte & Gordon Rock/Seymour (pris: 1000 kr)

  För den dykintresserade med DYKCERTIFIKAT. Väljer du detta tillval så missar du hela dagen på North Seymour.

  Punta Carrion
  Punta Carrion är den mest berömda delen i den nordöstra delen av Santa Cruz. Dykplatsen är vid en klippa som faller trettio meter ner och som formats av fallande stenar. I norr finns den 12 till 14 meter djupa kanalen som skiljer Santa Cruz från Baltra Island. Här är dykningen till största delen skyddad och lugn.

  Den östra sidan kan beroende på vindar vara lite ojämn och strömmarna är milda till medium. Detta är en bra plats för att hitta temperaturskikten som är fulla av näringsämnen. Korallhajar, spjutrockor, örnrockor, drakhuvudsfiskar, sköldpaddor, sjölejon och stim av revfiskar hittar vi här.

  Gordon Rocks
  Här krävs det mest erfarenhet för att delta, minst 25 loggade dyk eller en godkänd utvärdering från någon av våra guider.

  Klippformationen är en världskänd dykplats för mellan-avancerade dykare, mycket på grund av de starka strömmarna och vågorna i området. Här kan vi bland annat se hammarhajar, Galapagoshajar, korallhajar, sköldpaddor, spjutrockor, örnrockor, barracudor, revfiskar och en variation av ryggradslösa djur.

 • Dag 7: Santa Cruz och Isabela

  Transportdag mellan öarna Santa Cruz och Isabela (du kan bara välja ett tillval denna dag, tillval 8)

  Tillval 8: Cykeltur ca 10 km T&R till Wall of Tears (pris: 800 kr)

  Efter frukost, kommer vi cykla till Humedales, ön Isabelas våtmarker. Vi cyklar ca 5 km längs en trevlig cykelled kantad av mangroveträsk. I området finns även naturliga pooler och stränder och det finns stor chans att se land- och havsleguaner samt en massa fåglar. Vi kommer göra ett besök till Wall of Tears för att få ta del av historien om denna ö, bland annat om åren då ön fungerade som fängelse.

 • Dag 8: Fri dag på ön Isabela

  Fri dag på ön Isabela eller något av tillvalen (du kan bara välja ett av tillvalen denna dag, 9 eller 10)

  Tillval 9: Vulkanvandring (pris: 800 kr)

  Efter frukosten hoppar vi i bilarna som tar oss till vulkanen Sierra Negra. Denna vulkan anses vara en av de äldsta vulkanerna på ön Isabela. Vi kommer börja med en 40 minuters vandring och efter det fortsätter vi på hästryggen och rider fram tills vi når kraterkanten. Med lite tur ser vi kanske några sparvhökar på vår väg.

  Tillval 10: Snorkling vid Los Tuneles (pris: 2000 kr)

  Idag besöker vi en unik plats på öarna, Los Tuneles. Vi inleder dagen med en 45 minuters tur med motorbåt tills vi når området Los Tuneles. Området bildades för många miljoner år sedan efter vulkanerna haft utbrott. Floder av flytande lava rann ut i havet. Det kalla vattnet frös det ytliga lagret och isolerade det inre. Efter utbrottet bildades det en ihålig struktur som vattnet har format till unika lavaformationer. Vår guide kommer att visa oss lavatunnelsformationer medan vi snorklar och utforskar det marina livet. Här kan vi få se hajar, humrar, pingviner, sjölejon, blåfotade boobies, havssköldpaddor och mycket mer. (Vi rekommenderar starkt denna utflykt)

 • Dag 9: Flyg till fastlandet

  Isabela-Santa Cruz-Baltra & flyg till fastlandet

  Vi tar oss till flygplatsen i Baltra för att därifrån ta flyget till fastlandet igen.

 • Dag 10

  Nu börjar själva huvudresan (Ecuador-Brasilien, Ecuador-Peru, Galapagos & Ecuador).

 • Pris- och bokningsinformation

  Pris på tillval Galapagosöarna är 24 900 kr. Grundpriset gäller dig som gör resan Ecuador-Brasilien, Ecuador-Peru eller Perurunt 50+ (på 50+resan tillkommer flygkostnaden från Lima till Quito).

  Observera att du inte kan boka Galapagosresan på den här sidan, utan endast tillvalen på Galapagos.

  Bokningen för själva Galapagosresan gör du när du bokar huvudresan eller genom att ringa oss på 08-673 25 20.

  Galapagosresan kan endast läggas till före resorna Ecuador-Brasilien och Ecuador-Peru, eller efter Perurunt 50+. Dessutom om du bokar resan Galapagos-Ecuador.

  Hela beloppet för Galapagosresan och tillvalen betalas i samband med betalning av handpenningen för huvudresan.

  Platsantalet är begränsat, det är först till kvarn som gäller.

  Reservation för prisändringar och valutahöjningar.

  Ring oss även om du önskar boka endast resan till Galapagos utan huvudresan med rosa buss för prisförslag.

  Avbokning på Galapagosresan (gäller resorna Peru runt 50+, Ecuador-Brasilien och Ecuador-Peru.
  * Fram till 15 juli får du tillbaka hela beloppet vid avbokning.
  * Från 16 juli till och med 13 augusti får du tillbaka 50 procent av beloppet.
  * Om du däremot bokar av dig efter den 13 augusti, får du inga pengar tillbaka från oss.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm