Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Galapagos och Ecuador

Reseinformation

Grundpriset inkluderar flyg T&R flyg till Ecuador och T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer. På fastlandet inkluderar det fyra nätter i Quito, två nätter i Banos och fyra nätter på rosa buss och ytterligare ca 10 måltider inkl frukost. 

Tillvalsaktiviteterna betalas också innan resan.

Du kan skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra.

Nedan ser du tillvalen du kan välja mellan, vilken ö de olika aktiviteterna är på och vilka dagar de är. Väljer du inget tillval förutsätter vi att du den dagen roar dig på egen hand. Priserna för tillvalen ser du ovanför beskrivningen men på bokingssidan där du bockar i tillvalet.

Fritextsökning

Personal på resan

Reseledare: 

Dagsprogram

 • Dag 1: Sverige till Ecuador

  Avresa från Sverige till Quito, Ecuador.

 • Dag 2: Quito

  Heldag i Quito för egna aktiviteter.

 • Dag 3: Flyg från Quito till San Cristóbal, fri eftermiddag eller något av nedanstående tillval (du kan bara välja ett av tillvalen 1 eller 2)

  Fri eftermiddag eller något av nedanstående tillval (du kan bara välja ett av tillvalen 1 eller 2)

  Vi anländer till San Cristóbal och checkar in på hotellet och sedan har vi resten av eftermiddagen fri för egna aktiviteter eller något av nedanstående tillval.

  Tillval 1: Kajaktur (pris: 1 800 kr)

  På eftermiddagen kommer vi att göra en kajaktur längs San Cristóbal. Vi lämnar hamnen och paddlar mot Man Beach där vi kan, om vi har tur, se sälar. Efter det fortsätter vi mot Darwin Bay som var den plats där vetenskapsmannen Charles Darwin gick i land på när han kom till Galapagosöarna. Vi kommer att fortsätta längs med kusten där vi kan se fler sälar, havsleguaner, blåfotade boobies, fregattfåglar, pelikaner och andra fåglar. I denna region är strömmarna lite starkare och vi måste paddla lite hårdare. Den sista platsen vi besöker på turen är Frigate Bay, där det är möjligt att simma med sjölejon. Vi återvänder till hamnen i vår kajak eller om man känner att man inte orkar paddla mer på den medföljande båten som kommer att gå tillsammans med oss hela tiden.

  Tillval 2: Vandring till Frigate bay (pris: 1900 kr)

  I stället för att paddla kajak så vandrar du till Frigate bay och har möjligheten att bada med sjölejon.

 • Dag 4: Fri dag på San Cristóbal eller något av tillvalen nedan (du kan bara välja ett av tillvalen 3,4,5 eller 6)

  Fri dag på San Cristóbal eller något av tillvalen nedan (du kan bara välja ett av tillvalen 3,4,5 eller 6)

  Tillval 3: Båttur till ön Lobos (pris: 2000 kr)

  Simning och snorkling inkl. lunch, halvdagstur.
  Tidigt på morgonen tar vi båten till Lobosön där vi får möjlighet att snorkla med sjölejon och se massa olika spännande fågelarter som exempelvis blåfotade boobies. Efter det finns det tid att promenera till Ochoa Beach.

  Tillval 4: El Junco-lagunen och Galapaguera (pris: 1600 kr)

  Utflykt, halvdagstur.
  Efter frukost gör vi ett besök till högländerna på ön. Vädret i det här området är ofta molnigt och lite regnigt och vi fortsätter vidare till Galapaguera där öns egen sköldpaddart Geochelone chatamensis lever. Här får vi lära oss allt om sköldpaddans historia och om hur den lever. Efter detta tar vi oss till El Junco-lagunen som ligger mitt i en vulkankittel. Lagunen består av regnvatten som bildar en färskvattensjö och här brukar fregattfåglarna dyka för att bli av med saltet på deras kroppar. Vi avslutar dagen med en promenad på ön för att njuta av omgivningarna innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell.

  Tillval 5: Kombination av tillval 3 och 4 (pris: 3300 kr)

  Vi besöker ön Lobos, Ochoa beach, El Junco-lagunen och Galapaguera.

  (Minst 3 deltagare krävs för att detta tillval ska bli av.)

  Tillval 7: Dykning vid Kicker Rock (pris: 3400 kr)

  Dykning, 2 dyk inkl. utrustning och lunch, heldag, DYKCERTIFIKAT KRÄVS.
  Efter en tidig frukost så tar vi oss till Kicker Rock, som är känd för att vara en av de bästa platserna för dykning och snorkling i Galapagosområdet, eftersom det finns möjlighet att se hajar, rockor och olika typer av fiskar här. Vi dyker ner till 18 meters djup och här finns det chans att se hammarhajar, Galapagoshajar och havssköldpaddor. Båtturen avslutas med ett stopp vid Lobosön där vi får simma med sjölejon.

 • Dag 5: Santa Cruz, Puerto Ayora, Charles Darwins forskningsstation, & Tortuga Bay

  Vi inleder morgonen med att åka motorbåt till Santa Cruz. Strax utanför Puerto Ayora kan de som vill göra ett besök till Charles Darwins forskningsstation och titta på uppfödningsprogrammet för jättesköldpaddor. Här finns det också möjlighet att se imponerande kaktusskogar och många landfåglar. I Puerto Ayora får vi se invånarna på ön i deras dagliga liv i detta magiska paradis. Vi rekommenderar en ca 45 minuters vacker promenad till Tortuga Bay. Här finns två stränder, en strand som inte passar för bad men som erbjuder vacker natur och möjlighet att se havsleguaner. Den andra stranden är en naturlig pool där vi kan koppla och njuta av en simtur i. På vägen dit finns det möjlighet att se Darwins finkar, lavaödlor och njuta av den varierande växtligheten.

 • Dag 6: Båttur till ön Bartalomé eller South Plazas (ingår) eller tillval 6

  Tidigt på morgonen startar vi vår första utflykt till Bartolomé som är en liten ö nära Santiagoön. En av öns huvudattraktioner är "the Pinnacle rock " ( spetsig bergstopp ) som tar ca en timme att bestiga i medelsvår i terräng. Under vandringen får du kännedom om vulkanlandskapet på ön och se olika arter av ödlor och kaktusar.

  Väl uppe på toppen av " the Pinnacle rock " har vi en spektakulär utsikt över ön med dess vulkanlandskap och stränder med turkost vatten.

  Efter vår utflykt på berget fortsätter vi att snorkla bland koraller och om vi har tur får vi se havssköldpaddor, sjölejon, mångfärgade fiskar och pingviner.

  Lunch serveras på båten och på eftermiddagen återvänder vi till Santa Cruz. Lunchen är inkluderad.

  Tillval 6: Dykning vid Punta Carrion/Mosquera norte & Gordon Rock/Seymour (pris: 3400 kr)

  För den dykintresserade med DYKCERTIFIKAT. Väljer du detta tillval så missar du hela dagen på North Seymour.

  Punta Carrion
  Punta Carrion är den mest berömda delen i den nordöstra delen av Santa Cruz. Dykplatsen är vid en klippa som faller trettio meter ner och som formats av fallande stenar. I norr finns den 12 till 14 meter djupa kanalen som skiljer Santa Cruz från Baltra Island. Här är dykningen till största delen skyddad och lugn.

  Den östra sidan kan beroende på vindar vara lite ojämn och strömmarna är milda till medium. Detta är en bra plats för att hitta temperaturskikten som är fulla av näringsämnen. Korallhajar, spjutrockor, örnrockor, drakhuvudsfiskar, sköldpaddor, sjölejon och stim av revfiskar hittar vi här.

  Gordon Rocks
  Här krävs det mest erfarenhet för att delta, minst 25 loggade dyk eller en godkänd utvärdering från någon av våra guider.

  Klippformationen är en världskänd dykplats för mellan-avancerade dykare, mycket på grund av de starka strömmarna och vågorna i området. Här kan vi bland annat se hammarhajar, Galapagoshajar, korallhajar, sköldpaddor, spjutrockor, örnrockor, barracudor, revfiskar och en variation av ryggradslösa djur.

 • Dag 7: Santa Cruz och Isabela

  Transportdag mellan öarna Santa Cruz och Isabela (du kan bara välja ett tillval denna dag, tillval 8)

  Tillval 8: Cykeltur ca 10 km T&R till Wall of Tears (pris: 800 kr)

  Efter frukost, kommer vi cykla till Humedales, ön Isabelas våtmarker. Vi cyklar ca 5 km längs en trevlig cykelled kantad av mangroveträsk. I området finns även naturliga pooler och stränder och det finns stor chans att se land- och havsleguaner samt en massa fåglar. Vi kommer göra ett besök till Wall of Tears för att få ta del av historien om denna ö, bland annat om åren då ön fungerade som fängelse.

 • Dag 8: Fri dag på ön Isabela eller något av tillvalen (du kan bara välja ett av tillvalen denna dag, 9 eller 10)

  Fri dag på ön Isabela eller något av tillvalen (du kan bara välja ett av tillvalen denna dag, 9 eller 10)

  Tillval 9: Vulkanvandring (pris: 900 kr)

  Efter frukosten hoppar vi i bilarna som tar oss till vulkanen Sierra Negra. Denna vulkan anses vara en av de äldsta vulkanerna på ön Isabela. Vi kommer börja med en 40 minuters vandring och efter det fortsätter vi på hästryggen och rider fram tills vi når kraterkanten. Med lite tur ser vi kanske några sparvhökar på vår väg.

  Tillval 10: Snorkling vid Los Tuneles (pris: 2300 kr)

  Idag besöker vi en unik plats på öarna, Los Tuneles. Vi inleder dagen med en 45 minuters tur med motorbåt tills vi når området Los Tuneles. Området bildades för många miljoner år sedan efter vulkanerna haft utbrott. Floder av flytande lava rann ut i havet. Det kalla vattnet frös det ytliga lagret och isolerade det inre. Efter utbrottet bildades det en ihålig struktur som vattnet har format till unika lavaformationer. Vår guide kommer att visa oss lavatunnelsformationer medan vi snorklar och utforskar det marina livet. Här kan vi få se hajar, humrar, pingviner, sjölejon, blåfotade boobies, havssköldpaddor och mycket mer. (Vi rekommenderar starkt denna utflykt)

 • Dag 9: Isabela-Santa Cruz-Baltra & flyg till fastlandet

  Isabela-Santa Cruz-Baltra & flyg till fastlandet

  Vi tar oss till flygplatsen i Baltra för att därifrån ta flyget till fastlandet igen.

 • Dag 10-19: Quito, Otavalo, Baños & Amazonas

  Nu börjar resan på fastlandet med Rosa Buss.

  Resan börjar i Ecuadors huvudstad Quito. Ta gärna en tur med linbanan upp på berget Pichincha (4 100 m.ö.h.) för en fantastisk utsikt över staden. Quito ligger bara någon mil från ekvatorn. Att stå med ena foten på norra och andra på södra halvklotet är en speciell känsla. Nästa anhalt blir Otavalo som är känd för sin populära marknad där man kan köpa hantverk av lokalbefolkningen. Färden går sedan vidare längs vulkanernas väg till Baños och där finns möjlighet att göra en vandring upp på vulkanen Tungurahua. De som vill kan även forsränna, cykla, rida eller åka på en djungeltur i Amazonas, med eller utan övernattning, innan transporten går tillbaka till Quito för en övernattning innan flyget tar oss tillbaka till Sverige.​

 • Reservation för prisändringar och valutahöjningar.

 • Avbokning på Galapagosresan
  * Fram till 15 juli 2024 får du tillbaka hela beloppet vid avbokning.
  * Från 16 juli till och med 13 augusti 2024 får du tillbaka 50 procent av beloppet.
  * Om du däremot bokar av dig efter den 13 augusti 2024, får du inga pengar tillbaka från oss.

  Med reservation för ändring av färdplanen.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-11-202024-12-0718Galapagos och EcuadorFullbokad, väntelista45 400:-Boka på väntelista
Resekalender
28/6Färöarna och IslandPris 29 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm