Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Rundresa i Japan

Spännande rundresa i Japan 

Följ med på vår rundresa till det spännande landet i öster, Japan. Vi börjar med några dagar i huvudstaden Tokyo där vi kan inleda resan med att njuta av den japanska maten och storstadspulsen. Efter några dagar tar vi Shinkansen till Kanazawa där vi bland annat kan besöka den vackra japanska trädgården Kanrokuen eller matmarknaden Omicho.

Gruppresan fortsätter till Hiroshima där ett besök till atombombsmuseet visar på konsekvenserna av den första atombomben som släpptes över Japan 1945. Med tåg rullar vi vidare till Beppu och njuter av varma bad och varma källor. Vi tar oss sedan till Himeji för att besöka en av de äldsta ännu existerande byggnader från medeltida Japan.

Rundresan fortsätter till världsarvstaden Kyoto där vi kan njuta av inte mindre än 17 olika världsarv bland andra Kinkaku-ji eller stenträdgården. Efter upplevelsefulla dagar når vi slutdestinationen Tokyo. Passa på att njuta av maten, shoppingen, atmosfären och pulsen innan resan går mot sitt slut och vi tar flyget tillbaka till Sverige igen.

Tillkommer

 • Fickpengar

Höjdpunkter

 • Den japanska kulturen, folket och maten
 • Tokyo och alla dess upplevelser
 • Kanrokuen i Kanazawa
 • Bad i Beppo
 • Världsarven i Kyoto, Hiroshima och Himeji

Dagsprogram

 • Dag 1-3 : Flyg till Japans huvudstad Tokyo

  Resan inleds med flyg till Japans huvudstad, metropolen Tokyo. Vi landar i storstaden morgonen efter. Efter att ordnat med våra tågpass på flygplatsen åker vi snabbt till vårt boende i den lite småstadsaktiga stadsdelen Yanaka. Stortokyo är med sina 38 miljoner invånare största storstadsområdet i världen, men då räknar man in angränsande städer som exempelvis Yokohama med sina nästan fyra miljoner. Centrala Tokyo består av 23 stadsdelskommuner och har knappt nio miljoner. Vi har två dagar i Tokyo för att acklimatisera oss lite och börja se oss omkring men också att ta oss an den japanska maten som exempelvis sushi på en Kaiten Sushi (rullbandssushi), yakitori på en izakaya eller varför inte japanernas favorit ramen, som finns överallt. Vi får även tid för att vänja oss vid tidsskillnaden, att man kör på fel sida av vägen samt att nästan alla är så vänliga och artiga.

 • Dag 4-7 : Kanazawa och Hiroshima

  Vi tar Shinkansen till Kanazawa som ligger 3-4 timmar åt nordväst. Till lunch kan man, som för alla resdagar, köpa med sig en s.k. ekiben på stationen innan avresa. Kanazawa och Kyoto var de två största städerna i Japan som inte blev sönderbombade i slutet av andra världskriget så en del av den gamla staden finns kvar. Kanazawas största besöksmål är den japanska trädgården Kanrokuen dit man lätt tar sig med Kanazawa Loop Bus. Kanrokuen rankas som en av Japans tre finaste trädgårdar, många hävdar att det är den allra finaste. Besök gärna Omicho matmarknad, samurajdistriktet Nagamachi, geishadistriktet Nishi Chaya, ninjatemplet samt 21st Century Museum för modern konst. Alla lätta platser är lätta att nå med bussen och ett dagkort.

  Efter Kanazawa åker vi vidare till Hiroshima där världshistorien ändrades i augusti 1945 med den första av de två atombomber som släpptes över Japan. Konsekvenserna av en ganska liten atombomb blir skrämmande tydlig med ett besök på atombombsmuseet i fredsparken. Det finns också tid för att åka spårvagn till färjan som går till ön Miyajima med sin berömda toori (en tempelport i vattnet och Japans mest fotograferade sevärdhet) och sina tempel m.m. Hiroshima är också välkänd bland japanerna för sin version av maträtten okonomiyaki, väl värd att pröva.

 • Dag 8-11 : Tåg till Beppu och Himeji

  Nästa tågresa går söderut till Beppu, som ligger på Japans näst största ö Kyushu, berömd och älskad för sina varma bad (i vatten eller nedgrävd i sanden) samt sina varma källor i bergen ovanför staden.
  Efter två dagar i Beppu och många chanser till bad åker vi tåg norrut igen till staden Himeji. Stadens största sevärdhet är det stora vita träslottet (kallad den vita hägern) som är en av de äldsta ännu existerande byggnaderna från medeltida Japan. Det ligger lite i utkanten av stadens centrum men på gångavstånd och ett besök där kan kombineras med ett i den fina anslutande trädgården Kokoen. Med linbana och buss går det också att ta sig till templet Engyoji på berget Shosha. Templet har en tusenårig historia och är känd från filmen Den sista samurajen.

 • Dag 12-18 : Världsarvstaden Kyoto, Tokyo och flygresa hem

  Från Himeji är det en kort tågresa till Japans gamla huvudstad Kyoto med inte mindre än 17 världsarv och mängder av andra sevärdheter till vilka man tar sig med stadsbuss eller hyrd cykel. Bland det som finns kan nämnas Kinkaku-ji (guldtemplet), Giondistriktet där man med tur kan se en riktig geisha (kallas i Kyoto för geiku), stenträdgården och Nijo-borgen med sitt ”näktergalsgolv”. Skulle man känna sig nöjd med Kyotos sevärdheter efter ett par dagar kan man välja att med tåg ta sig till Nara och världens största träbyggnad, templet Todaiji. På vägen till Nara kan man kliva av vid Fushimi Inari. Det går också att med tåg och buss ta sig till det fascinerande MIHO-museet, som ligger insprängt i ett berg och är ritat av I. M. Pei.

  Vår rundresa avslutas med tåg tillbaka till Tokyo där vi nu stannar i tre dagar för att hinna utforska mer av staden. Ditt Japan Rail-pass kommer att ha fortsatt giltighet fram till dagen innan hemresedag så egna utflykter kan göras om man så vill. Ta exempelvis tåget till tempelstaden Nikko, till Kamakura för vandring till många små tempel på landsbygden eller till närheten av berget Fuji för chansen att se mer av det.

  Tidig morgon dag 18 tar vi farväl av centrala Tokyo och åker till flygplatsen för att hoppa på flyget tillbaka hem igen.

 • Med reservation för ändring av färdvägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2022-10-162022-11-0218Rundresa i JapanMer än 533 800:-Boka