Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Skidresa till Italien

2024 åker vi till Moena i Italien som ligger i Val di Fassa dalen omgiven av de mäktiga Dolomiterna. Här ligger skidorterna tätt med fantaisk skidåkning! Denna resan kör vi i samarbete med JoRobuss. Vi kör i JoRo´s helturistbuss, och vi hoppas på fler härliga vänner att åka skidor tillsammans med. Detta gör också att det passar extra bra för dig som reser själv, nu finns det möjlighet att dela flerbäddsrum med nya bekantskaper för den som vill.

 

Val di Fassa ingår i Superski Dolomiti som är världens största skidområde. Här är skidåkningen näst intill obegränsad med 120 km pistade backar. Varje dag innebär nya välpreparerade nedfarter och härliga upplevelser. Här erbjuds något som passar alla. 

Vi kommer varje dag att åka buss till något av de olika skidområdena. Vi planerar vår åkning efter vädret. Flera av dagarna kommer vi spendera i det kända Canazei området som är ett av de större skidsystemen i området med den kända skidrutten Sella Ronda. I närområdet ligger också de kända platserna Arabba, Marmolada, Val Gardena och Alta Badia.

Vi bor på familjeägda Hotel Ancora som ligger en kort promenad från byns centrum. Här äter vi frukost varje dag och middag på kvällarna. Hotellet är ett litet familjehotell så det kommer bli en härlig gemenskap och god stämning på resan. Hotellet har en egen bar och bra gemenskapsutrymmen. Här finns möjlighet att bo i allt från enkelum till fyrbäddsrum.

Bussresan till Italien körs vi i ett sträck utan övernattning. Självklart kommer vi att stanna för mat, färja och bensträckare. Vi kommer vara framme på söndag morgon då vi äter frukost på hotellet innan vi ger oss ut i backen. På denna resan har vi 7 dagar i skidbacken. Sista dagen åker vi skidor, äter på hotellet för att sen sätter oss i bussen för vår hemresa. Vi beräknas vara hemma igen på söndag eftermiddag.

Dolomiti Superski liftkort

460 liftar & 1220 km med välskötta spår: alla tillgängliga med ett enda skidpass!

Val di Fassa är en av de modernaste skidanläggningarna i Dolomitområdet, med mycket kort väntetid, de senaste skidliftarna och det speciella snökanonsystemet som garanterar ett utmärkt snötäcke från säsongens början till dess slut.

Det som gör Val di Fassa så unikt är möjligheten varje dag kunna åka skidor i ett nytt område, vilket bidrar till att anläggningen hör till en av de internationella skidhuvudstäderna.

Liftkortspris för 7 dagar: (2023 års priser) Vuxen 396 Euro, Junior 277 Euro, Senior 356 Euro

Vi hjälper till att boka liftkorten på resan dit.   

Glöm inte att beställa intyg på ansvarsförsäkring från ditt försäkringsbolag i god tid innan avresan. Här kan du läsa mer.

Här kan du läsa mer om Moena.

Webbkamera från Moena

Fritextsökning

Tillkommer

 • Vissa måltider
 • Turistskatt 10,20 Euro som betalas kontant på plats på hotellet.
 • Liftkort (Pris för 7 dagar: (2023 års priser) Vuxen 396 Euro, Junior 277 Euro, Senior 356 Euro)

Höjdpunkter

 • Traditionell Italiensk alpmiljö i rosa buss-anda
 • After Ski
 • Oerhört många valmöjligheter till skidnerfarter

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare och chaufför: Eddie Gustin
Chaufför: Pelle Fransson

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm E4an söderut

  Bussen avgår från Centralstationen i Stockholm och kör E4:an söderut söder ut mot först Helsingborg-Helsingör färjan och sen vidare mot Rödby-Puttgarden. Under kvällen stannar vi för en riktig middag utmed autobahn i Tyskland för att efter det rulla hela natten ner mot Österrike och Italien.

 • Dag 2: Ankomst Italien

 • Dag 3-7: Skidåkning

 • Dag 8-9 : Hemfärd

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm