Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Skidresa till Österrike

Välkommen att åka med på en otroligt härlig resa till Tyrolen!

Gillar du snö, skidåkning, sol, god mat och härligt sällskap?

I så fall passar denna resan perfekt! Vi kör nämligen till Stubaier Gletscher i Österrike och möter våren. När solens strålar värmer upp dalen så att ängarna står i blom så snöar det fortfarande på alpernas toppar.

Med både glaciär och en topp på 3200m är Stubaier Gletscher 100% snösäkert även runt påsk, och många år kommer även nysnön på nätterna trots att det är april. Denna anläggning är varken alpernas största eller mest besökta skidort, men helt klart en av de bästa och mest snösäkra!

Med långa breda backar, snabba liftar och ett läge som gör att det snöar väldigt mycket har anläggningen blivit känd för snösäkerhet och kvalitativ skidåkning. En pistlängd på nästan 9 mil och längsta nerfarten på nästan 1,5 mil finns det skidåkning så det räcker till. Det finns både långa utdragna blå och röda backar, men såklart också ett flertal riktigt branta! Resan passar såväl familj som den vane skidåkaren.

För dig som gillar att ta dig utanför pisten finns det många ställen att nå smidig offpist.

Vi kör med vår egen buss varje dag till backen från hotellet (ca 15 minuter), men det går också skidbussar som man åker gratis med hela dagarna om man någon dag vill ta sovmorgon, gå på afterski eller bara känner för att åka en halvdag. Det passar också väldigt bra att vila benen någon dag och åka in till byn Neustift eller ta tåget till Innsbruck.

Vi bor på pärlan Schallerhof, ett gammalt klassiskt österrikiskt hotell i dalen nedanför skidanläggningen. Här känner man sig alltid välkommen med bra service, mysiga rum och en otroligt gemytlig restaurang.

Priser för olika varianter av liftkort: https://www.stubaier-gletscher.com/en/ski-area/ski-pass-prices/

Hyra skidor

Skiduthyrning finns på Stubaier Gletscher. Det kan vara billigare att hyra skidor hemma. Men det är lättare att byta skidor eller pjäxor som inte sitter eller fungerar som de skall när man hyr på plats. 

På bussen får du maximalt ha med dig: en resväska eller liknande, en pjäxbag, ett par skidor med stavar i fodral samt ett mindre handbagage. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Skidliftkort, cirka 3 000 kr
 • Fickpengar, cirka 3 000 kr

Höjdpunkter

 • Traditionell Österrikisk alpmiljö i rosa buss-anda
 • After Ski
 • Glaciärskidåkning

Personal på resan

Chaufför: Pelle Fransson
Chaufför: 

Dagsprogram

 • Skidresa i Österrike med Rosa Bussarna
  I Stubaital åker vi skidor på Stubaier Gletscher, ett av Europas största och snösäkraste skidsystem. Vi bor bland annat på mysiga Gasthof Schaller och närliggande pensionat. Frukost äter vi där vi bor och middag äter vi tillsammans på Gasthof Schaller varje kväll.

  Närmaste byar är Neustift im Stubaital, Fulpmes, Telfes im Stubai och Milders.

 • Dag 1: Stockholm E4an söderut

  Bussen avgår från Centralstationen i Stockholm och kör E4:an söderut söder ut mot först Helsingborg-Helsingör färjan och sen vidare mot Rödby-Puttgarden. Under kvällen stannar vi för en riktig middag utmed autobahn i Tyskland för att efter det rulla hela natten ner mot Österrike.

 • Dag 2: Ankomst Österrike

  Godmorgon! Nu har vi nått gränsen mot Österrike och vi kör in i det vackra alplandskapet. Passerar Innsbruck, kör Brenner passet och viker av i den sista dalen innan Italienska gränsen, Inn dalen. Längst in i dalen innan klättringen mot Stubaier gletscher börjar ligger vårt hotell Schallerhof. Vi lastar av väskor, äter frukost och byter om för en dag i backen.

  När vi kommer tillbaka till hotellet på eftermiddagen står våra rum klara för incheckning. Vi äter middag tillsammans och somnar gott efter en dag i backen.

 • Dag 3-8: Skidåkning

  Efter frukost går vår egen buss mot backen varje dag. Nu är det fokus på skidåkning i världsklass, umgås med nya och gamla vänner och att njuta i vårsolen.
  Bussen går hem på eftermiddagen men vill man stanna kvar på berget och gå på afterski så lägger man pjäxorna i vår egen buss och tar sen skidbussen ner till hotellet när det behagar, mycket smidigt.

  På kvällarna väntar trerättersmiddagar på Schallerhof.
  Det går också många skidbussar utanför hotellet som man lätt kan åka om man tar sovmorgon eller stannar på afterski.

  Till middagen samlas vi tillsammans i restaurangen på hotellet. Super mysigt där vi har en egen avdelning.

 • 9-10: Transport tillbaka till Sverige

  Det är dags för hemresa, vi packar bussen, äter frukost och ger oss iväg genom alplandskapet. Vi stannar utmed vägen för lunch, middag och bensträckare och kör norrut genom Tyskland.
  Beräknad ankomst till Stockholm på söndag tidig eftermiddag.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm