Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nyårsresa i Filippinerna

Fira nyår i sköna Filippinerna!

Följ med Rosa Bussarna på nyårsresan till Filippinerna där du både kan räkna ner och varva ner samtidigt. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Coron och sedan besöker vi den fantastiska undervattensfloden Puerto Princesa Subterranean River National Park.

Höjdpunkten på resan är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från Coron till El Nido. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsursås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling.

Efter båtresan kommer vi till El Nido som är känd för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. Därefter åker vi till Port Barton för mer sol och bad. Vi lämnar Palawan och flyger till Manila för att ta flyget hem till Sverige.

Finns det något bättre sätt att fira nyårsafton än utomlands i solen och värmen?

Fritextsökning

Tillkommer

 • Dricks till lokal personal ombord på båten
 • Fickpengar ca 4 000 kr

 

Höjdpunkter

 • Nyårsfirande på en av öarna under båtexpeditionen
 • Vandring till Mt. Tapyas
 • Puerto Princesa Subterranean River National Park
 • El Nido
 • Port Barton
 • Sol, bad & snorkling
 • Dykning (extra tillägg)
 • Fem-dagars båtexpedition med Tao Philippines

Dagsprogram

 • Dag 1-4: Resa: Sverige-Filippinerna. Manila, Palawan & Coron

  Äventyret börjar i den dynamiska metropolen Manila. I Manila stannar vi en natt innan vi flyger vidare till Coron. Coron är den största staden på ön Busuanga och är känd för sina många vrak från andra världskriget. Är du intresserad av att dyka och utforska vrak är detta paradiset. När vi kommer till Coron blir första utflykten till Mount Tapyas. Efter en lättvandring på 750 steg upp mot utsiktspunkten kommer vi att njuta av vacker utsikt över Coronbukten. Passa på att handla färgglada saronger och torkad mango i de mysiga små affärerna när vi kommer tillbaka till Coron town.

 • Dag 5-8: Palawan, båtäventyr med Tao Philippines

  Lagom till nyår går vi ombord på Tao Philippines som är den enda kryssningen i sitt slag som åker till denna avlägsna region. Vi kryssar runt utan färdplan och dagsplanering och hur resan blir är helt upp till oss själva. Under båtresan kommer vi göra stopp på mysiga öar, i små byar, sova i nipa huts (små filippinska hyddor), äta fantastiska skaldjur, snorkla, plocka kokosnötter, dricka exotiska drinkar och sola och njuta av semestern. För att ta sig i land på de olika öarna måste man antingen simma i land från båten eller bli skjutsad i kajak. Observera att vi inte sover på båten utan på olika öar. Våra stora bagage lämnar vi på båten och tar bara med oss en liten övernattningsväska.

 • Dag 9-12: Palawan, El Nido & Port Barton

  Efter fyra äventyrsfyllda dagar med Tao Expedition lämnar vi båten och besättningen. Vi går i land i dykparadiset El Nido. Ön är till stora delar skogsbevuxen, bergig och relativt svårframkomlig. Här finns den fascinerande Bacuitarkipelagen med sina enorma 250 miljoner år gamla kalkstensklippor och öde paradisstränder. Strosa runt i den mysiga lilla byn och bli inte överraskad om alla i lokalbefolkningen hälsar och välkomnar dig glatt. Efter en natt i El Nido besöker vi Port Barton som inte har lika många turister ännu. Här fortsätter vi njuta av det blåa havet och fina stränder.

 • Dag 13-16: Sabang, Subterranean River, Puerto Princesa & resa hem till Sverige

  Vi tar oss vidare till Sabang och Puerto Princesa och där gör vi en utflykt till Filippinernas kanske största sevärdhet, den underjordiska floden (officiellt heter den Puerto Princesa Subterranean River National Park). Den 8,2 km långa floden i kalkstensberget är upptagen på UNESCO:s världsarvlista och numera är den utnämnd till en av världens sju naturliga underverk. Den ca en timmes långa båtresan bland stalaktiter (droppstensformationer från taket) och stalagmiter (från marken) får de flesta att tappa andan. Utflykten avslutas med en traditionell filippinsk lunch. Resan börjar närma sig sitt slut och vi tar oss tillbaka till Manila. Passa på att köpa dina sista souvenirer innan vi flyger hem till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

 • Med reservation för ändring av färdvägen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm