Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Båtresa i Kroatien, Slovenien och Venedig, tillval cykling

Upplev Kroatiens kuststäder och Adriatiska havet

Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv och varva sol och bad med sightseeing och cykling. Resan bjuder på mycket avkoppling samt ett flertal utflykter i de byar och stränder som vi passerar på vägen. Du väljer själv om och när du vill ersätta en båtfärd/distans med cykling. Alla etapper oavsett om de sker till sjöss eller land ackompanjeras av en lokal guide. Via historiska sevärdheter i Kroatiens kuststäder och byar färdas vi över Adriatiska havets turkosa vågor och insuper doft och smak av Kroatiens kulinariska tradition. Resan avslutas i de arkitektoniska mästerverkens stad Venedig.

Följ med och njut av en flexibel resa med Rosa Bussarna!
Pris baseras på båtresa med sol och bad. Ev cykelhyra tillkommer.

Båtresa i Kroatiska Istrien

är helt fantastisk och vi får smakprov på detta tillsammans med fantastiska naturupplevelser blandat med histora. Självklart blir den kroatiska köket något att längta till med en egen genuin mat & dryckeskultur. 

Venedig

Vi kommer uppleva Kroatiska städer och byar såsom Pula, Rovinj, Umag och Novigrad.
Du som cyklar får även uppleva Portoroz i Slovenien och för dig som vill, finns möjligheten att hoppa av på Brijuni öarna och bekanta dig med den nationalparken. Avslutningsvis besöker vi Venedig innan vi åker hem igen.

Aktiv eller inte, gör det du känner för och njut av en härlig semester med Rosa bussarna! 

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 3 000-5 000 kr
All dryck på båten
Dricks till personalen på båten ca 200 kr
Dricks till cykelguiden ca 200 kr
Cykelhyra:
mountainbike 1 320 kr/vecka 
e-bike (elcykel) 2 040 kr/vecka

Höjdpunkter

 • Båtresan
 • Pula
 • Umag
 • Novigrad
 • Slovenien
 • cykling
 • Venedig

Personal på resan

Reseledare: Eddie Gustin

Dagsprogram

 • Dag 1: Sverige-Kroatien, Pula

  Vi flyger från Stockholm till Pula på södra Istrienhalvön i Kroatien. Med sina legender om hjältar ur grekisk mytologi och dokumentation som romersk koloni är Pula en hamnstad vars rika historia sträcker sig långt tillbaka. Efter att ha installerat oss på motorseglare, vårt flytande hem för de kommande dagarna, finns tid för middag i lugn och ro. Då vi ligger i hamn hela kvällen finns möjlighet att promenera genom staden för att beskåda Pulas högresta romersk-katolska katedral, Sergiusbågen samt Pulas stolthet; den magnifika amfiteatern, räknad som den sjätte största i världen.

 • Dag 2: Pula-Rovinj-Umag

  Svårighetsgrad cykel: enkel (36 km). Total stigning: ca 260 m.

  Efter frukost kan du välja att åka med båt, alternativt cykla längs kusten till Rovinj. Cyklingen bjuder på pittoreska medeltida gator och trevliga kustmiljöer. På cykel kan du se fram emot färgglada Fažana, fiskebyn Peroj och den fridfulla orten Barbariga. Områdena är rika på befästningar från tiden då Österrike-Ungern hade makten. Lunch sker gemensamt ombord. Under eftermiddagen seglas det vidare mot Umag. Efter badstopp anländer vi till Umag där vi spenderar egen tid och övernattar i hamn.

 • Dag 3: Umag-Slovenien-Portoroz-Umag-Novigrad

  Svårighetsgrad cykel: medel (46 km). Total stigning: 410 m.

  Från Kroatien cyklar vi över landsgränsen till Slovenien. Detta är resans längsta cykeletapp. 10 km från Umag tar vi in på Parenzana cykelväg, en tidigare järnväg som förband bl.a. staden Poreč med Trieste. På vägen ser vi Se​​čovels/Sečovlje saltpannor som idag ingår i skyddat landskap. I Slovenien stannar vi till i Portoroz, en gammal kurort som idag förknippas med långa pirer, klara dykvatten och vackert belägna strandkaféer. Lunch intas på egen hand. Under återfärden varierar vi oss genom att cykla en alternativ rutt tillbaka till Umag där båten väntar. Resan gör nu en vändning söderut, mot Novigrad.

 • Dag 4: Novigrad-Porec-Vrsar-Rovinj

  Svårighetsgrad cykel: medel (31 km). total stigning: 300 m.

  Cyklingen fortsätter söderut på halvön Istrien. Under morgonturen passerar vi byn Kastelir och den tidigare järnvägen Parenzana. Via kuststaden Poreč tar vi oss till kullerstensbelagda Vrsar där båten väntar oss för lunch. Här stannar vi på båten som tar oss vidare till Rovinj. På vägen dit åker vi via Limbukten (Limski kanal) där vi hänförs över tillsynes oändliga gröna kullar på vardera sida. Väl framme i Rovinj finns tid att spendera på egen hand. Till sevärdheterna, tillika stadens största monument, hör Church of St. Euphemia. Upprättad på en kulle med slående utsikt över staden är denna venitianska barockkyrka väl värd en utflykt. I Rovinj finns stadsmuséum och ett flertal konstgallerier. På Carerra street radar småbutiker upp sig medan Lungomare Plaza bjuder på exklusiv shopping av parfym, mode och konst. På en av de många restaurangerna finns gott om alternativ för den som vill botanisera i det kroatiska kökets specialitéer av sjöanemoner och lokalproducerad pasta.

 • Dag 5: Rovinj-Brijuni-Fazana

  Svårighet cykel: enkel (18 km).

  Efter övernattning och frukost på båten seglar vi från Rovinj mot ögruppen och nationalparken Brijuni. Den som vill hoppar av på Brijuni för att besöka nationalparken (park avg ingår ej) och ta sig tillbaka till fastlandet med lokal färja. Båtresenärerna far direkt till Fažana för vila, sol och bad i väntan på att cyklisterna från Brijuni sluter upp.

 • Dag 6: Fazana-Pula

  Sista dagen på motorseglaren kan spenderas på båten med bad eller cykeltur till Pula där vi började vår resa.

 • Dag 7: Pula-Italien-Venedig

  Efter tidig utcheckning från vår motorseglare byter vi mot båt som tar oss till Italiens ostkust (ca 3,5 h). I Venedig lämnar vi ifrån oss bagage på hotellet och ger oss ut för att utforska staden med dess kanaler. För dig som inte fått nog av sol och bad kan du ta dig till avlånga ön Lido di Venezia för ett dopp i venetianska lagunen. Venedig, klassat som världsarv sedan 1987, är fyllt av promenadstråk och välkända sevärdheter såsom Dogepalatset och operahuset La Fenize. Vi har en halv dag att strosa omkring bland Venedigs kanaler och broar, smaka italiensk glass på Marcusplatsen och besöka ett av de många konstmuséerna.

 • Dag 8: Venedig till Stockholm

  Vi har en halv dag att strosa omkring bland Venedigs kanaler och broar, smaka italiensk glass på Marcusplatsen och besöka ett av de många konstmuséerna innan färd mot flygplatsen för hemresa till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-07-272024-08-038Båtresa i Kroatien, Slovenien och Venedig, tillval cyklingFullbokad, väntelista21 900:-Boka på väntelista
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm