Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Kroatiska övärlden

Packa ner badkläderna och följ med oss till Adriatiska havet i sommar. Under en vecka kryssar vi runt i den vackra kroatiska övärlden. Vi kopplar av med sol och bad, kollar in historiska monument och tillbringar de ljumma sommarnätterna på restauranger och barer i de mysiga små fiskebyarna längs den dalmatiska kusten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Split

  Äventyret börjar med flyg till Split och därifrån kryssar vi längs den dalmatiska kusten till Makarska. Här tillbringar vi eftermiddagen med sol och bad. Vi kommer att övernatta i hamnen och kvällen kan du tillbringa inne i staden med att strosa längs gatorna, besöka någon kulturell sevärdhet eller slå dig ner på en mysig restaurang vid vattnet och njuta av färsk fisk och andra lokala specialiteter.

 • Dag 2: Dubrovnik

  Vi styr kosan mot ön Mljet. Under dagen gör vi en avstickare till den vackra och orörda naturen på halvön Pelješac för ett uppfriskande dopp i någon av de många gömda små vikarna. Hela eftermiddagen har du sedan fri och då kan du njuta av sol och bad eller besöka någon av de unika saltsjöarna i Mljet nationalpark. I en av sjöarna i nationalparken finns en ö där det finns ett kloster och en kyrka som är väl värda ett besök.

 • Dag 3

  Vi kryssar vidare mot en av de stora höjdpunkterna på resan, världsarvstaden Dubrovnik. Staden är mest känd för sin arkitektoniska skönhet, sina fantastiska byggnader samt den upp till sex meter tjocka och nästan två km långa ringmuren som omger staden. Vi kommer att erbjuda en rundvandring i Dubrovnik, men vill du hellre utforska staden på egen hand så har du hela eftermiddagen och kvällen fri. Strosa längs Stradun (huvudgatan) i gamla stan och ta del av ett myllrande folkliv eller promenera i de trånga gränderna som tar dig upp jämsides med hustaken och bjuder på en fantastisk utsikt. På kvällen öppnar pubarna och barerna så då kan du ta en drink på någon mysig krog innan natten blir till dag.

 • Dag 4

  Efter lunch fortsätter kryssningen mot ön Sipan och den mysiga fiskebyn Trstenik på halvön Pelješac. I den lugna lilla byn bor det endast ca 100 personer så det är ett perfekt ställe för avkoppling. Sola och bada längs med den finkorniga kilometerlånga sandstranden eller kolla in någon av öns vinodlingar. På Trstenik finns bland annat den berömda vingården Grgich som är öppen de flesta dagar för vinprovning. Vi fortsätter till Korcula, som sägs vara Marcos Polos födelseort. Korcula är omgärdad av en ringmur från 1200-talet med en cool bar i ett av tornen. I staden hittar du flera byggnader från gotiken och renässansen. Två av de mest populära sevärdheterna är Marco Polo-museet och Sankt Markus-katedralen. Njut av den vackra miljön i Korcula innan natten sänker sig och det är dags att slumra till vågornas brus.

 • Dag 5

  Kroatiens jetsetö Hvar blir nästa stopp på resan. Här kan du besöka en renässanskatedral (med sitt torn i originalskick, den äldsta offentliga teatern i Europa (som grundades här 1612) eller den populära nudiststranden som ska finnas någonstans på ön. Här finns också ett flertal mysiga restauranger, barer och caféer som är öppna till långt in på natten. Ett annat tips är att vandra upp till borgen som breder ut sig ovanför Hvar stad och har Kroatiens kanske vackraste utsikt.

 • Dag 6

  Vårt nästa stopp blir på ön Brac. Här blir det sol och bad på en av de mest kända stränderna i Dalmatien, Zlatni rat. Stranden ligger nära Gyllene udden, som är ett av de viktigaste skogsområdena på norra delen av kusten. Vi besöker även den lilla fiskebyn Bol som på senare år har blivit ett populärt turistmål.

 • Dag 7

  Vi fortsätter till Omis, en liten stad vid Cetinaflodens mynning. Staden var under 1200-1300-talet hemorten för pirater som använde sina snabba båtar för att anfalla handelsskepp vid flodens mynning. Idag är Omis en populär turistdestination. I Omis finns det även möjlighet att forsränna på Cetinafloden. På kvällen åker vi till Split och här ges då en möjlighet till rundvandring i staden. Split är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och här finns ett överflöd av romersk arkitektur. Ett tips är ett besök till Diocletianus palats eller vandra upp till skogsparken Marjan där du får uppleva Split från ovan. Njut av sista kvällen i Kroatien på någon av de mysiga restauranger eller barer som kantar många av stadens gator.

 • Dag 8

  Efter en tidig frukost är det dags att säga hejdå till besättningen och hoppa på flyget hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm