Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Safari i Tanzania och Zanzibar

Upptäck den mångfaldiga och fängslande skönheten i Tanzania på denna spännande resa genom några av landets mest ikoniska platser. Från den mäktiga Ngorongorokraterns dramatiska landskap till Tarangires frodiga savann och Dar es Salaams livliga atmosfär, innan du avslutar din resa på den exotiska ön Zanzibar. Upplev en mångfald av kulturer, enastående djurliv och en hisnande naturlig skönhet på denna oförglömliga äventyrsresa genom Tanzania.

Barnrabatt på resan den 19 december

3 000 kr för barn som är födda mellan 1 januari 2008 och 31 december 2018.
Åldersgräns för barn är 6 år.

Fritextsökning

Tillkommer

Visum ca 50 USD
Dricks till lokala guider/chaufförer
Fickpengar ca 3 000-6 000 kr, beror på om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. dykning eller snorkling

Höjdpunkter

 • Ngorongorokratern
 • Tarangire national park
 • Zanzibar

och mycket mer....

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Safariresa i Tanzania, Afrika; Ngorongorokratern och Tarangire NP + resa till Zanzibar

 • DAG 1-2: Flyg från Sverige till Kilimanjaro, Tanzania och vidare till Arusha

  Din äventyrsresa börjar med en flygresa från Sverige till Arusha, en stad belägen vid foten av Kilimanjaro i norra Tanzania. Du lämnar det svenska landskapet bakom dig och stiger ombord på planet som tar dig över kontinenter och hav till det vackra afrikanska landskapet.
  Efter några timmars flygning landar du på Kilimanjaros internationella flygplats utanför Arusha. När du kliver av planet möts du av den varma afrikanska solen och en känsla av förväntan inför den kommande äventyrsresan.

  Du hämtar dina väskor och möts av Rosa Bussarnas personal, som välkomnar dig till Tanzania med ett stort leende och en vänlig hälsning på swahili. Tillsammans tar ni er till campingen i Arusha, där du får tid att koppla av och återhämta dig från resan. Där finns även en ormpark som du kan besöka för att se många olika sorters ormar… i terrarium.

 • DAG 3-4: Tanzania: Ngorongorokratern, även kallad Edens lustgård

  Efter en natt i Arusha är det dags att fortsätta resan till Karatu, en charmig by som ligger i närheten av Ngorongorokratern. Genom det vackra landskapet färdas vi mot västra Tanzania. Vi reser genom pittoreska byar, förbi gröna kullar och genom frodiga dalar, med Kilimanjaro som ständig följeslagare i horisonten. Längs vägen möts du av vänliga människor som vinkar till dig när du passerar, och du får en känsla av det verkliga Tanzania utanför de större städernas buller och liv.
  Efter några timmars resa når vi Karatu, en lugn och fridfull by som ligger i hjärtat av landets bördiga jordbruksområden. Här välkomnas vi varmt av lokalbefolkningen och den känsla av lugn och ro som genomsyrar staden.

  Under din tid i Karatu har du möjlighet att utforska omgivningarna och ta del av stadens sevärdheter. Kanske besöker du en lokal marknad för att prova på färska produkter och handgjorda hantverk, eller tar en promenad genom stadens pittoreska gator för att upptäcka dess charmiga arkitektur och vänliga atmosfär. Det kommer att finnas möjlighet att göra en byvandring i närheten av campingen.

  Nästa morgon, en tidig och kylig morgon. När du stiger ut ur den 4-hjulsdrivna bilen, sveps du omedelbart in av den friska luften och det oändliga vidsträckta afrikanska landskapet. Du befinner dig vid kanten av Ngorongorokratern, ett av världens mest imponerande naturliga underverk och ett paradis för äventyrslystna själar.
  Med en känsla av förväntan och spänning i bröstet börjar vi nedstigningen ner i kratern. Vägen leder dig genom en frodig regnskog där djurlivet frodas i all dess prakt. Du får chansen att se giraffer som sträcker sina långa halsar för att nå föda högt upp i träden och elefanter som lugnt betar av det saftiga gräset.
  Ju längre ner du kommer, desto mer öppnar sig landskapet och du ser den omgivande kraterkanten resa sig majestätiskt över dig. Snart befinner du dig på den vidsträckta slätten i kratern, där det mäktiga lejonet regerar som kung över sitt rike, och gnuer och zebror strövar fritt över det gyllene gräset.
  Här finns ett unikt djurliv och antalet däggdjur uppskattas till 20 000. Den sällsynta svarta noshörningen är den största attraktionen bland djuren. Det finns endast ett 20-tal av dem i kratern. Ngorongorokratern är den bästa platsen i norra Tanzania att se noshörningar på. Här finns även goda möjligheter att se lejon, geparder, hyenor och schackaler.

  Du kan nästan känna pulsen öka när du ser en familj av lejon vila i skuggan av ett träd eller en grupp elefanter som tar ett uppfriskande bad i ett av kraterns vattendrag.
  Efter lunch, tar vi oss tillbaka upp till kraterkanten. Medan du tittar tillbaka på den vackra scenen som utspelade sig nedanför dig, känner du dig fylld av tacksamhet och beundran för den fantastiska naturen och dess skapelser. Din äventyrsresa till Ngorongorokratern är en upplevelse som du sent kommer att glömma, fylld av spänning, skönhet och ära för naturens storhet.
  Vi lämnar denna exotiska djurvärld och tar oss tillbaka till campingen.

 • DAG 5-6: Tanzania: Tarangire NP och foten av Kilimanjaro.

  När morgonsolen stiger över det afrikanska savannlandskapet vaknar du upp till ljudet av fågelsång och djurliv som börjar röra sig. Du kliver ner från busstaket alternativt ut ur bussen och möts omedelbart av den friska, krispiga luften.

  Efter att ha upplevt den spektakulära skönheten i Ngorongorokratern, får du uppleva ytterligare en spännande safaritur i den frodiga och varierade terrängen i Tarangire nationalpark. Ni kliver in i er safaribil, och börjar utforskningen av detta fantastiska naturområde. Tarangire välkomnar dig med sina vidsträckta slätter och tätbevuxna skogar, hem åt en mångfald av djurliv. Elefanter vandrar lugnt genom det höga gräset. Har du tur får du se de unika trädklättrande lejonen, och antiloper som sprider ut sig över de öppna slätterna. Över hela parken är himlen fylld av färgglada fåglar, vars sång fyller luften med liv. Du spenderar dagen med att utforska parken och njuta av de fantastiska vyerna och de många mötena med vilda djur. Din guide tar dig med till de bästa utsiktsplatserna och vattenhålen i parken, där djuren samlas för att dricka och svalka sig. Du får chansen att komma nära och observera dessa magnifika varelser i deras naturliga miljöer, och du känner dig djupt rörd av den skönhet och harmoni som omger dig.
  Medan himlen färgas i nyanser av orange och rött, reflekterar du över den fantastiska dagen du haft och känner dig tacksam för möjligheten att få uppleva denna otroliga natur och det är dags att krypa ner i sovsäcken i eller på den rosa bussen.
  Din safaritur i Tarangire nationalpark är en minnesvärd och berikande upplevelse, fylld av spännande möten, fantastiska vyer och en känsla av äventyr som kommer att stanna hos dig för alltid.

  Vi lämnar Karatu och åker mot Kilimanjaro. Vi kommer att stanna till vid foten av Kilimanjaro och förhoppningsvis kan vi bada i en varm källa mitt ute i ingenstans.

 • Dag 7-8: Kilimanjaro och Bagamoyo

  Efter din vistelse vid Kilimanjaros fot fortsätter du din resa söderut mot kuststaden Bagamoyo. Denna historiska stad bär på spår av både koloniala och afrikanska kulturer och var en gång en viktig handelsplats längs Swahilikusten. Du tar dig tid att utforska stadens smala gränder och besöka museer och historiska platser för att lära dig mer om dess rika arv.

 • DAG 9-15: Zanzibar: Stone town och sköna dagar på en vacker strand innan hemresan till Sverige

  Efter att ha absorberat Bagamoyos kultur och historia fortsätter du vidare till Dar es Salaam, Tanzanias livliga och pulserande huvudstad vid kusten. Här möts du av en storstads atmosfär med hektiska marknader, moderna shoppingcenter och en livlig kustpromenad längs Indiska oceanen. Du kan spendera dagen med att utforska stadens sevärdheter, njuta av dess rika matkultur och eller ta dig tid för en avkopplande dag på en av stadens vackra stränder.

  Din resa från Ngorongorokratern via Tarangire till Bagamoyo och Dar es Salaam är en resa fylld med kontraster och upplevelser. Från den storslagna naturen i nationalparkerna till den historiska charm som Bagamoyo erbjuder och den livliga energin i Dar es Salaam, kommer denna resa att lämna dig med minnen för livet och en djupare förståelse för Tanzanias rika kulturarv.

  Efter att ha utforskat Dar es Salaams pulserande atmosfär och fascinerande sevärdheter, är det dags att fortsätta din äventyrsresa till det exotiska och förtrollande Zanzibar. Vi tar dig till färjeterminalen och hoppar ombord på en färja som tar dig över den glittrande Indiska oceanen till denna tropiska ö.
  När färjan närmar sig Zanzibars kustlinje möts du av en syn som tar andan ur dig – kristallklart turkost vatten som sköljer över vita sandstränder, palmer som vajar i brisen och en skön doft av kryddor som fyller luften. Du kliver i land och känner genast en känsla av lugn och frid.

  Under din vistelse på Zanzibar har du möjlighet att utforska öns många sevärdheter och aktiviteter. Du kan vandra genom de labyrintiska gränderna i Stone Town, Zanzibars historiska huvudstad och ett världsarvslistat område. Här kan du utforska marknaderna, besöka historiska platser och uppleva den unika arkitekturen som präglas av både arabisk, indisk och europeisk influens.
  Du tar dig också tid att njuta av Zanzibars fantastiska stränder och det otroliga marina livet. Du snorklar eller dyker bland korallrev och färgglada fiskar. Eller kanske du seglar ut på en traditionell dhow för att njuta av en spektakulär solnedgång över havet. Men framför allt rekommenderar vi dig att ta en kryddtur på ön.

  Under kvällarna njuter du av det lokala köket, vars smaker och dofter är en explosion av exotiska kryddor och färska råvaror. Du kanske provar den lokala delikatessen Zanzibar-pizza eller njuter av en romantisk middag vid strandkanten medan du lyssnar på ljudet av vågorna som bryter mot stranden.
  Din tid på Zanzibar är en magisk och oförglömlig upplevelse, fylld med äventyr, avkoppling och kulturella upptäckter. När du lämnar denna tropiska paradisö känner du dig berikad av dess skönhet och charm. Du bär med dig minnen för livet från denna fantastiska del av världen närdet är dags att säga hejdå för att ta sig tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-192025-01-0316Safari i Tanzania och Zanzibar
Lämplig resa för barn. Bokas senats 31 maj 2024
Mer än 539 900:-Boka
2024-12-292025-01-1316Safari i Tanzania och Zanzibar
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 539 900:-Boka
2025-02-052025-02-2016Safari i Tanzania och Zanzibar
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 538 900:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm