Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Jul och nyår i Kerala

Följ med Rosa Bussarna till Sydindien över jul coh nyår. Kerala är känd som "Guds eget land" och det finns en god anledning till det. Dess grönskande berg, orörda stränder, frodiga skogar och vackra backwaters skapar en hisnande naturskönhet som få platser kan matcha. Kerala, erbjuder också orörda stränder, och en rik kultur som sträcker sig långt tillbaka i historien.

Fritextsökning

Tillkommer

Visum till Indien ca 1500 kr
Fickpengar ca xxx

 

Höjdpunkter

Fort Kochi
naturupplevelse i Thattekad
Kryssning i Keralas backwaters (nätverk av floder och kanaler. sjöar och laguner)
Strandlivet i Mararikulam
Varkala
Guidad tur i Cochin och Kanyakumari
Besök till elephant rehabcenter
Strandlivet i Kovalam
Ayurveda
Sydindiska maträtter

 

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Stockholm - Cochin - Cherai Beach

  När vi lämnar Sverige och det kalla vädret möts vi av värme och solig dag i Indien. Välkommen till natursköna Kerala! Från flygplatsen åker vi till vårt boende i Cherai och här kommer vi att stanna i två nätter. Det är också här vi kommer att fira julafton.

  Våra första dagar är tillägnade åt att utforska den orörda skönheten på Cherai Beach. Med sin mjuka sand och det klara, turkosa vattnet erbjuder stranden en avkopplande miljö för sol & bad, promenader längs vattenlinjen samt vattenaktiviteter. I Cherai har vi tid att utforska fiskebyar, besöka den ikoniska Vypin LightHouse och njuta av de otroliga vyerna över havet och omgivningen.

 • Dag 4-6: Cherai Beach - Fort Kochi - Thattekad

  Efter två-dagars avkoppling lämnar vi Cherai och förflyttar oss till Cochin, en färgstark och historisk stad. Staden har varit en viktig hamnstad och ett centrum för handel sedan antiken, vilket lockade köpmän från olika delar av världen, inklusive kinesiska, arabiska, portugisiska, holländska och brittiska.

  Vid ankomst till Cochin, checkar vi in på vårt hotellet. Efter det går vi på
  en kulturarvsvandring där vi besöker Fort Cochin och Mattancherry. Med vår guide besöker vi Dutch Palace som byggdes av portugiserna 1555. Vi besöker också judiska synagoga och Franciskuskyrkan. Efter guidad turen gör vi en kryssning där vi kan skåda den vackra solnedgången i och runt Cochins hamn.

  Dagen efter fortsätter resan till Thattekad som är känd för sin rika biologiska mångfald och är hem för ett brett spektrum av fågelarter, inklusive många endemiska och sällsynta arter. Det är ett paradis för fågelskådare och naturälskare. Fågelreservatet i Thattekad är också känt som Salim Ali Bird Sanctuary, för att hedra Dr. Salim Ali, som var avgörande för att föra Thattekad till rampljuset. Vi kommer att bo på en resort vid floden vilket gör att vi har lyxen till att uppleva den ljuva läten från fåglarna hela tiden. Efter lunch vandrar vi i byn för att besöka en krydd- och örtodling och därmed får vi även en introduktion till medicinska läran, Ayurveda. Dag två i Thattekad gör vi fågelskådning och kayakturer.

 • Dag 7-9: Thattekad - Mararikulam

  Vi lämnar naturplatsen Thattekad och efter ca tre timmar når vi vår nästa destination, Mararikulam och här kommer vi att bo i tre nätter så det är gott om tid att bara koppla av vid stranden. Stranden i Marari är känd för sitt lugna och orörda vatten, mjuk sand och omgivande grönska. Det är ett idealiskt resmål för dem som söker lugn och ro och en intim kontakt med naturen.

 • Dag 10: Mararukulam - Alleypey - husbåt

  En av resans höjdpunkter är att åka husbåt och kryssa genom Keralas backwaters. Det är en oförglömlig och unik upplevelse. Backwaters är ett nätverk av vattenkanaler, floder, sjöar och laguner som sträcker sig över stora delar av Kerala och är en central del av delstatens naturliga landskap. Husbåtarna, även kända som "kettuvallams", är traditionella båtar som omvandlats till flytande hus. Dessa husbåtar är vanligtvis tillverkade av trä och har allt som behövs för en bekväm vistelse ombord, inklusive sovrum, badrum, vardagsrum och en kök där utsökt lokal mat tillagas av besättningen. Här kopplar vi av och njuter av den lugna och fridfulla miljön medan vi glider genom vattnet omgiven av grönskande risfält, kokospalmer och traditionella byar. Vi får chansen att uppleva det vardagliga livet längs backvattenkanalerna, som kan inkludera att se lokalbefolkningen tvätta kläder, fiska eller arbeta på sina risfält. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse då det är här vi kommer att fira det nya året (2025).

 • Dag 11-13: Alleypey - Varkala

  Vi lämnar husbåten och backwaters och fortsätter vidare till Varkala, en populär kuststad som lockar besökare från hela världen med sin naturliga skönhet, andliga atmosfär och avslappnade strandliv. Varkala Beach lockar solbadare och surfare. Andra populära stränder inkluderar Kappil Beach och Odayam Beach, som båda erbjuder en mer avskild och lugn atmosfär. En av de mest ikoniska dragen i Varkala är dess dramatiska klippor som sträcker sig längs stranden. Dessa röda sandstensklippor ger en fantastisk bakgrund till solnedgångarna och är en populär plats för att njuta av panoramautsikt över havet. Här kommer att vi att stanna i två nätter.

 • Dag 14-17: Varkala - Kanyakumari - Kovalam - Trivandrum - Stockholm

  Dagen efter blir det en lång resa söderut. Kanyakumari, som är beläget vid den sydligaste spetsen av Indien, är en stad som är rik på kultur, historia och naturlig skönhet. En av de mest kända platserna i Kanyakumari är Triveni Sangam, den heliga sammankomsten av tre hav - Arabiska havet, Bengaliska bukten och Indiska oceanen. Vi kommer att vara här för att bevittna den spektakulära synen av vatten som blandas i olika nyanser. Vi kommer även att besöka den berömda Vivekananda Rock Memorial samt Kanyakumari Tempel.

  Vi fortsätter resan mot Kovalam där vi tillbringar våra sista dagar i Kerala. Vi checkar in på vår resort, äter middag på egen hand och vilar för kvällen. Kovalam är en populär stranddestination. Passa på att gå på ayurveda behandlingar eller bara vara vid stranden eller poolen.

  Mät och belåtna på äventyr och avkoppling förbereder vi oss inför flyget hem till Sverige och säger hejdå till gästvänliga Kerala och underbara Indien.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com).

  Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-222025-01-0717Jul och nyår i Kerala
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 539 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm