Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Valhajar i Filippinerna och vackra Bali i Indonesien

Populära resmål i Sydostasien

Två Exotiska länder under en och samma resa betyder att du får alla ingredienser för den perfekta semestern på ett bräde. Filippinerna består av ca 7107 öar och är känd för sin vackra natur, med stränder, korallrev, vulkaner och regnskogar. Landet har en befolkning på över 100 miljoner människor och huvudstaden är ManilaIndonesien består av mer än 17 000 öar, varav de största är Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan (den indonesiska delen av Borneo) och Papua. Landet har en rik kultur och etnisk mångfald med över 300 olika etniska grupper och mer än 700 språk. Vi kommer att besöka landets mest populära ö, Bali.

Simma med valhajar (valhajssafari)

I Filippinerna åker vi till Donsol som har blivit känd som en av få platserna där man kan uppleva närkontakt med valhajar. Här har vi möjlighet att simma och snorkla valhajar, åker på flodsafari och spanar på eldflugor. Vi gör dessutom en lättare vandring till vulkanen Mayon

Naturupplevelser på Bali

I Indonesien åker vi till Bali där vi upplever tropiska landskap med kulturella platser som Ubud och självfallet dess beryktade vackra stränder som Kuta beach och Sanur. Balis charmiga atmosfär, vänliga lokalbefolkning och möjligheter till avkoppling och äventyr har gjort det till en populär destination. Oavsett om du är intresserad av att utforska naturen, lära dig om kulturen eller bara koppla av på en av de vackra stränderna, har Bali något att erbjuda för alla typer av resenärer.

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca  6 000 - 8 000 kr
Visum till Bali IDR 500 000 (ca 320 SEK)
 

Höjdpunkter

Valhajar i Donsol
Eldflugesafari
ATV-tur till vulkanen Mayon
Guidad tur i Albay
Utflykt och bad på en "natural spring"
Kuta Beach
Gili Trawangan
Jimbaran
Ubud

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: 

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Resa från Sverige till Filippinerna

  Vårt äventyr börjar i Manila. Redan på flygplatsen känner vi av den gästvänlighet som är så kännetecknande för den asiatiska mentaliteten. Med hjälp av vår lokala guide och chaufför på plats beger vi oss till vårt boende för de första två nätterna. Efter incheckning finns tid för egna aktiviteter fram till välkomstmiddagen där vår reseledare kommer att informera om allt vi behöver veta inför vår vistelse.

  Dagen efter utforskar vi Manila och med hjälp av vår lokal guide kommer vi att besöka intressanta och historiska platser i denna metropol. Efter guidad turen har vi tid på egen hand för egna aktiviteter. På kvällen samlas vi igen för att äta middag tillsammans på en autentisk filippinsk restaurang.

 • Dag 4-6: Manila – Legazpi – Donsol (valhajar och eldflugor)

  Vi lämnar Filippinernas huvudstad och med inrikesflyg tar vi oss bekvämt söderut. Efter at vi landar i Legaspi åker vi vidare tills vi når vår nästa destination, Donsol som är en liten genuin fiskeby. Här låter vi oss omslutas av byns varma och avslappnade atmosfär under ett par dagar.

  Kvällen efter åker vi iväg på en flodsafari för att spana efter eldflugor vilka kan bjuda på en magisk upplevelse som är svår att beskriva. Eldflugor har en förmåga att producera ljus som är fascinerande. De trivs i fuktiga och skuggiga miljöer, som skogar, ängar och trädgårdar och är mest aktiva under natten där flugorna kan skapa en fantastisk föreställning när de samlas i stora antal och bjuder på en fenomenal ljusshow. Att få se tusentals eldflugor blinka i synkronisering, i den så kallade "eldflugesymfonin" som vi under vår båtfärd på en flod i Donsol kommer att uppleva, kommer inte att glömmas.

  Att få en skymt av de magnifika valhajarna är en av resans absoluta höjdpunkter. Valhajar är världens största fiskar och Donsol är känt för att vara en av få platser där man kan se dem i stora antal på ett begränsat område. Efter frukost beger vi oss till vår mötesplats där vi först får en introduktion och inte minst information om hur vi ska bete oss under valhajssafarin. Vi kommer nämligen att få den fantastiska möjligheten att simma och snorkla bredvid dessa vänliga jättar i deras naturliga miljö. Det är en upplevelse utöver något annat, att vara fysiskt nära dessa jättelika varelser. För den som inte vill blöta ner sig utan väljer att stanna på båten finns istället möjlighet att beskåda valhajarna från däck under vår färd. Cirka tre timmar senare vänder vi tillbaka för att använda resten av dagen för egna aktiviteter. Observera att valhajarna är vilda varelser, det är ingen garanti att vi kommer att se valhajarna men hittills har vi alltid sett dem.

 • Dag 7-9: Donsol - Legazpi (Vulkanen Mayon, Albay stadstur)

  Vi lämnar Donsol och åker till Legazpi och Albay, en stad som är känd för såväl sin skönhet som historiska platser och ett spännande kulturarv. Under stadsturen kommer vi bland annat besöka ruinerna i Cagsawa, ett av Albays mest kända landmärken. Cagsawa-ruinerna är vad som återstår av den ursprungliga Cagsawa-kyrkan som förstördes under ett vulkanutbrott på 1800-talet. Vi utforskar ruinerna och njuter av utsikten över den aktiva Mayon-vulkanen i bakgrunden.

  Dagen efter gör vi en lätt vandring till vulkanen Mayon, en spännande och äventyrlig upplevelse då Mayon är känd för sin perfekta konformade symmetri och sin imponerande skönhet. Vandringen börjar från baslägret, där vi kan få en kort information om leden och dess svårighetsgrad. Baslägret kan vara antingen i Ligñon Hill eller i en närliggande by, beroende på vilken rutt vi väljer. Vi kommer att behöva förbereda oss på att möta en varierande terräng, inklusive lavaströmmar, stenig mark och klippor. Vandringen kan vara ansträngande och kräver god kondition och uthållighet. Men vi kommer å andra sidan att rikligt belönas med fantastiska utsikt över vulkanen, dess omgivningar och den omgivande naturen. Efter vandringen har vi möjlighet att bada och svalka oss i en naturlig vattenkälla (natural spring). För den som väljer att inte följa med på denna vandring finns möjligheter till enklare utflykter nära baslägret. Efter vår gemensamma lunch åker vi tillbaka till vårt boende och vi har fri tid att utforska vår omgivning på egen hand.

 • Dag 10-11: Flyg till Manila – flyg till Bali – Kuta beach

  Det är dags att lämna Filippinerna. Vi flyger till Manila och därifrån tar vi flyget till Indonesien för att välkomnas till den tropiska ön Bali som är en av Indonesiens mest populära turistdestinationer, omtalad för sin skönhet, rika kultur, tempel, härliga stränder och framförallt sin vänliga befolkning.

  Efter att vi landat i Denpasar tar vi oss till Kuta Beach som är en populär turistdestination på Bali. Stranden ligger på södra kusten av ön och är känd för sin vackra vita sandstrand och sitt kristallklara vatten. Här kommer vi att stanna i två nätter. Det finns många strandbarer och restauranger längs stranden där man kan njuta av mat och dryck medan man slappnar av i solen eller ser solnedgången över havet. Det finns många marknader i Kuta där man kan köpa traditionella balinesiska produkter, inklusive kläder, konst, hantverk och souvenirer.


 • Dag 12-13: Kuta - Ubud

  Nästa stopp blir i Ubud som är beläget i centrala Bali och omgivet av frodig grönska och risfält. I Ubud tar vi del av dess intressanta konstscen, traditionella balinesiska arkitektur och självfallet alla dessa naturupplevelser. Vi stannar i två nätter och det ger oss gott om tid för att exempelvis uppsöka en yoga- eller meditationskurs och kanske utforska någon av alla vandrings- och cykellederna. Eller varför inte bara ägna en stund åt att njuta över att bli omhändertagen på en spabehandling?

  Glöm inte heller att besöka Monkey Forest, en berömd turistattraktion på Bali. Skogen är inte bara en plats där besökare kan se apor i deras naturliga miljö, utan den har också ett religiöst och kulturellt värde för lokalbefolkningen. Inom skogen finns flera helgedomar och hinduistiska tempel, inklusive Pura Dalem Agung Padangtegal, som är ett heligt tempel som anses vara en viktig plats för andlighet och offergåvor.

 • Dag 14-15: Ubud - Padang Bai harbor - Gili Trawangan

  Då var det dags att lämna Bali för att utforska en annan exotisk ö. Vi tar snabbfärjan till Gili Trawangan via Padang Bai Harbor. Efter cirka två-timmars båtfärd når vi vår destination. Med hästdroskor åker vi vidare till vårt boende och här stannar vi i två nätter.

  Gili Trawangan är en av de tre öarna som utgör Gili-öarna utanför nordvästra kusten av Lombok. Vi njuter av de vita sandstränderna och det turkosa vattnet. Ön är omgiven av fantastiska korallrev och har ett rikt marint liv. Utforska undervattensvärlden genom att snorkla eller dyka. Om du är en dykare så finns flera dykcenter på ön som erbjuder kurser och guidade turer.

  Gili Trawangan är bilfri, så cyklar och hästdroskor är de vanligaste transportmedlen. Hyr en cykel och utforska ön, från de livliga områdena nära hamnen till de lugnare strandområdena. Ön har ett livligt nattliv, särskilt längs huvudgatan där det finns barer och klubbar. Fullmånefester och strandfester är populära evenemang, och det finns alltid möjligheter att träffa andra resenärer. För de som hellre vill utöva yoga så finns den möjligheten också.

 • Dag 16-18: Gili Trawangan - Kuta - Denpasar - Resa hem

  Vi åker tillbaka till Kuta för ännu en dag för lite livligare atmosfär. Vi njuter av solen och den gyllene sanden. Kanske tar vi en promenad längs kusten för att låta oss lockas in i någon av alla dessa restauranger, barer och kaféer som ligger vid vattnet för att njuta av såväl lokala som internationella rätter.

  Det har till slut blivit dags att lämna Sydostasien. Med oss hem har vi samlat fina exotiska minnen från en helt annan del av världen. Men på flygresan hem till Sverige finns det ändå gott om tid att planera nästa äventyrliga resa med Rosa Bussarna.


 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-03-042025-03-2118Filippinerna & Indonesien
Boka senast 31 juli 2024
Mer än 545 500:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm