Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dansresa & unik festival på Kuba

Följ med och delta på en fantastisk dansfestival!

En unik internationell återträff där dansare, studenter, lärare och koreografer från hela världen samlas för att dela kärleken till latindans i Havanna, Kuba - salsans födelseplats. Nu har du chansen att hänga med oss på en härlig resa till exotiska Kuba med dansfestival som tema.

Vi börjar med att bekanta oss med Havanna och att följa med på en walking city tour. Där får vi se de populära sevärdheterna såsom Prado, Central Park, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asís och Plaza Vieja. Vi kommer även att göra en åktur på Havannas avenyer i coola amerikanare. Sedan besöker vi sköna Trinidad och har möjlighet till att vara närmare Karibiska havet. Vi kommer även att besöka Playa Giron för sol och bad och snorkling. Men höjdpunkten är att dansa och vara med på den årliga dansfestivalen i Havanna.

International Cuban Dance Festival i Havanna

Denna dansfestivalresan är en fantastisk och minnesvärd upplevelse för alla som älskar latindans, musik och kultur, och den karibiska miljön. Häng med!  Man behöver inte ha förkunskaper i Salsadans. Vi delar upp gruppen enligt danserfarenhet.

 

 

Fritextsökning

Tillkommer

 

 • Dricks till danspartnern, danslärare, lokalguide och chaufför
 • Fickpengar ca 400 euro
 • Kostnad för egna aktiviteter och utflykter

Höjdpunkter

 • Havanna
 • Dansfestivalen
 • Beach party, danslektioner, workshops
 • Kubas vackra natur
 • Åktur på Havannas avenyer i en cool amerikanare 
 • Walking tour i Havanna och Trinidad
 • Danskurs
 • Playa Giron
 • Trinidad
 • Den lokala maten och kulturen
 • Karibiska havet

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: Tanja Holm

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Resa: Sverige – Kuba, Havanna, walking tour, välkomstmiddag

  Äventyret börjar med flyg till Kubas huvudstad. Vi anländer till José Martis internationella flygplats tidigt på morgonen och tar oss till vårt hotell i Havanna. Vi checkar in och vilar en stund innan vi påbörjar vår första aktivitet tillsammans.

  En spännande vandringstur genom Havanna väntar oss på eftermiddagen. Den här turen tar oss genom stadens mest ikoniska platser och dolda pärlor. Vi börjar vår tur på Plaza de la Catedral, där vi möter vår kunniga guide framför den majestätiska Katedralen i Havanna. Här får vi en introduktion till stadens historia och katedralens imponerande barockarkitektur. Vi kommer att utforska den historiska stadskärnan där vi besöker Prado, Plaza de Armas, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral, som är kända för sina vackra byggnader och atmosfär. Vi tar en gemensam promenad längs kullerstensgatorna och beundrar de färgglada husen. Insup atmosfären i den vackra kolonialstaden där du känner 50-talsvibbarna och kan dansa salsa i vart och vartannat gatuhörn.

  Efter stadsturen tar vi oss tillbaka till vårt boende och kvällen är fri för egna aktiviteter. Vi äter middag tillsammans innan vi tackar för dagen och går och lägger oss.

 • Dag 3-4: Havanna, danslektioner, rundtur med amerikanska bilar

  Efter frukost dagen efter går vi tillsammans till vår dansskola La Casona del Son som ligger i Old Havanna. Här får vi vår första provsmak och möjlighet av att dansa salsa. Vi börjar med en gemensam uppvärmning så vi slappnar av och släpper loss. Efter det tilldelas alla var sin kubansk danspartner och vi kommer att delas in i grupper med en huvudinstruktör i varje grupp. Vilken grupp du hamnar i beror på vilken nivå du ligger på. Har du aldrig dansat förut så finns det såklart en grupp för nybörjare. Efter vår första två-timmars lektion pausar vi för lunch. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter i huvudstaden. Varför inte besöka några av Havannas konstgallerier och museer, som Museo Nacional de Bellas Artes eller Fábrica de Arte Cubano? Detta ger dig en djupare förståelse för Kubas konstnärliga arv.

  Dagen efter går vi tillsammans igen till dansskolan. Även idag (Dag 4) har vi två timmars-danslektion med samma kubanska danspartners. Lektionen börjar som vanligt med en uppvärmning där vi värmer upp vår kropp och muskler för att vara redo att dansa. Vår dansinstruktör kommer att introducera grundläggande danssteg och teknik. Vi kommer att lära oss om rytm, balans, kroppshållning och koordination. Vi äter lunch på egen hand men efter det samlas vi igen för att uppleva en åktur på Havannas avenyer i en cool amerikanare i ca två timmar. Bilarna är från år 1959 och är välbehållna. Att Kubas bilflotta ser ut som den gör beror på det handelsförbud med ön som USA upprättade i början av 1960-talet efter Fidel Castros maktövertagande.

  På kvällen samlas gruppen igen för att njuta av en klassisk kubansk middag och levande musik på en restaurang i gamla stan. Vår reseledare finns alltid till hands för att stötta och svara på eventuella frågor eller funderingar.

 • Dag 5-6: Havanna, danslektioner, Santa Clara, Trinidad

  Dagen efter har vi samma upplägg där vi gemensamt tar oss till dansskolan, dansar i två timmar och sedan är det fritt på eftermiddagen. Du kanske vill besöka någon av Kubas kända cigarrfabriker och lära dig mer om cigarrtillverkningens konst. Den som saknar danslektionerna kan välja att boka extra danslektioner på Casona de Son (bl.a. salsa, bachata och kizomba). På kvällarna tar vi en läskande mojito och drar sedan vidare till stans bästa salsaklubbar och dansar loss till småtimmarna.

  Vi lämnar Havanna för den här gången och åker vidare mot Trinidad. Idag har vi en lång men spännande resdag framför oss. Vi ska ta oss till den södra delen av Kuba och den vackra staden Trinidad, som sedan 1988 är med på Unescos världsarvlista. Trinidad är en charmig plats som tar besökarna tillbaka i tiden och erbjuder en autentisk kubansk upplevelse.

  På väg till Trinidad stannar vi i Santa Clara för att besöka Che Guevarras mausoleum och museum, en helig plats som hedrar minnet av den ikoniske revolutionären Ernesto "Che" Guevara. Detta är en plats där historia, minnen och revolutionens anda möts, och där besökare kan få en djupare förståelse för Ches liv och arv. Vi besöker även Armored Train Memorial. Detta minnesmärke hedrar den historiska attacken ledd av Che Guevara mot ett pansartåg, en händelse som blev en vändpunkt i revolutionen mot Batista-regimen. Här kan vi se de autentiska tågvagnarna som användes av Batistas styrkor och som till slut blev erövrade av Ches revolutionärer. Vagnarna har bevarats och står utställda på den ursprungliga platsen där attacken ägde rum.

  När vi kommer fram till Trinidad tilldelas vi våra rum och casas och på kvällen äter vi middag tillsammans.

 • Dag 7-9: Trinidad, danslektioner, stadstur, sol & bad

  Vi stannar i Trinidad i fyra nätter. Här fortsätter vi danslektionerna med samma
  upplägg som i Havanna. Eftermiddagarna och kvällarna är fria för egna aktiviteter. Vi kommer även att göra en stadstur där vi promenerar genom staden med en expertguide som stolt berättar om sin stad. Trinidad grundades 1514 av den spanska conquistadoren Diego Velázquez de Cuéllar och har en rik kolonial historia. Staden blomstrade under kolonialtiden på grund av sockerproduktionen och slavhandeln.

  Trinidad är en liten och mysig stad att bara promenera runt i. Det går att hyra cykel, rida häst, utforska den gamla staden, besöka sockerodlingar och vattenfall. Vill du bara sola, bada och kanske snorkla så ta dig till stranden som inte är långt från den vackra kusten vid Karibiska havet. Det är en kort resa till stränder som Playa Ancón för att njuta av sol och sand.

  Kvällstid är det vackert uppe vid torget och kyrkan. Staden är känd för sin musik och dans, särskilt den kubanska sonen. Det finns många möjligheter att njuta av live-musik och dans på stadens barer och klubbar. Med vår reseledare tar vi oss till de olika ställena för att utforska nattlivet.

 • Dag 10-11: Trinidad, Cienfuegos, Playa Giron, sol & bad

  Vi tackar sköna Trinidad för den här gången och åker vidare för att uppleva en liten by som heter Playa Giron. På vägen kommer vi att stanna en kort stund för att bekanta oss med staden Cienfuegos, en charmig stad som erbjuder en skön mix av kultur, historia och naturskönhet. Stadskärnan är ett av UNESCO:s världsarv. Cienfuegos arkitektur bär influenser från olika kulturer, inklusive fransk, spansk och karibisk stil. Promenera längs gatorna och upptäck vackra koloniala byggnader som Palacio de Valle och Teatro Tomás Terry.

  Vi åker vidare och når vår nästa destination. Playa Girón är kanske mest känd för att vara den plats där en av de mest kritiska händelserna i Kubas historia ägde rum - Invasionen i Playa Girón, även känd som
  Grisbuktsinvasionen. Men Playa Girón och omgivningen är en del av en vacker kustremsa längs Karibiska havet och är känd för sina vackra stränder. Här kommer vi att stanna i två nätter och vi har möjlighet till snorkling och dykning (betalas på egen hand. Koppla av, sola, bad och ladda batterierna inför den efterlängtade dansfestivalen i Havanna.

 • Dag 12: Playa Giron – Havanna

  Efter frukost åker vi tillbaka till Havanna. I Havanna spenderar vi våra sista dagar.
  Innan dansfestivalen har vi en ledig dag för att hinna med det vi inte hann i början
  av resan. Passa på att shoppa dina suvenirer.

 • Dag 13-16: Havanna, dansfestival, beach party, workshops, konserter

  Nu är det dags för den årliga dansfestivalen Ritmo Cuba där vi deltar i tre dagar.
  Salsa dansfestivalen i Havana är en fantastisk möjlighet att fördjupa sig i salsa, lära
  sig från experter och uppleva den pulserande och passionerade dansscenen som Kuba har att erbjuda. Det är också ett tillfälle att träffa människor från olika delar av världen som delar samma kärlek till salsa och latinomusik. Festivalen innehåller ett brett program med salsaaktiviteter, inklusive salsakonserter, danslektioner och workshops, salsa party och shower. Festivalen ger oss också en möjlighet att testa våra danskunskaper medan vi upplever stadens rika kultur och nattliv.

  I tre fantastiska dagar deltar vi på festivalen, Vi dansar loss och ha roligt med andra deltagare. Vi tar oss till ett beach- poolparty och andra evenemang. Självklart finns vår reseledare med oss hela tiden.

  Mer information om dansfestivalen inklusive ett program som löpande uppdateras
  finns på https://www.dancefestivalincuba.com/.

  Dag 16 i vårt program är fri för sista egna aktiviteter. Det är kanske ett bra tillfälle att ta sig till någon av de stränder som ligger nära Havanna, för sol och bad och avkoppling innan vi flyger hem.

 • Dag 17-18: Resa: Kuba - Sverige

  Tidigt på morgonen vinkar vi hejdå till Kuba och hoppar på flyget tillbaka till Sverige igen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2025-04-132025-04-3018Dansresa till Kuba med dansfestivalMer än 539 800:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm