Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Nyårsresa i Vietnam till Kambodja och Thailand

Nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand

Följ med Rosa Bussarna på en nyårsresa till Vietnam, Kambodja & Thailand. Resan inleds med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh-staden (Saigon). Vi besöker de kända Co Chi-tunnlarna och har även tid för egna utflykter. Sedan åker vi till Vung Tao på sydkusten för ett par baddagar innan vi fortsätter upp i Mekongdeltat för olika sevärdheter.

Resan fortsätter med att vi gör en halvdagsresa på den mäktiga Mekongfloden för att ta oss från Vietnam till Phnom Penh. Här får vi ta del av landets blodiga historia. Därefter åker vi vidare till Siem Reap där vi utforskar khmerrikets gamla huvudstad Angkor och bland annat det mäktiga templet Angkor Wat.

Rundresan fortsätter in i Thailand där vi inleder med ett par sköna och lugna sol- och baddagar på vår väg mot resans slutdestination Bangkok. I Bangkok har vi ett par dagar för att upptäcka den myllrande storstaden, besöka tempel och äta god mat.

Vill du se fler alternativ för jul- och nyårsresor kan du hitta några här!

Fritextsökning

Tillkommer

 • Visum ca 140 kr
 • Fickpengar ca 4 000-7 000 kr

Höjdpunkter

 • Siem Reap
 • Angkor Wat
 • Phnom Penh, Tuol Sleng & Dödens fält
 • Tur genom Mekongdeltat
 • Hô Chi Minh-staden
 • Tunnlarna i Cu Chi

Personal på resan

Reseledare:

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Resa Sverige-Vietnam. Hô Chi Minh-staden och Vung Tau

  Vi inleder vårt nyårsäventyr med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh-staden (Saigon). Om du inte förr har sett ett trafikkaos orsakat av tvåhjulingar så är det dags nu. Här fyller ca sex miljoner mopeder och motorcyklar gatorna. Vi gör ett gemensamt guidat besök till Co Chi-tunnlarna och efter det kan du bland annat på egen hand besöka muséet om Vietnamkriget. Vi har också en första gemensam middag för att ge chansen att lite mer lära känna de andra deltagarna redan i början av resan. Efter tre nätter här åker vi buss ner till Vung Tau på sydkusten för ett par vilsamma dagar med sol och bad (i havet 100 meter bort eller i hotellpoolen).

 • Dag 7-9: Genom Mekongdeltat och upp till Phnom Penh med båt

  Från Vung Tau åker vi tillbaka till Hô Chi Minh-staden. Därifrån fortsätter vi med buss västerut till deltats huvudstad Can Tho och äter middag där. Efter övernattning åker vi tidig morgon iväg med båt för att från den se marknaden Cai Rang som är Mekongdeltats största och mest färgrika flytande marknad för frukt och grönsaker. Vi fortsätter med båten in i en sidokanal för att se mer av livet där och besöka en fruktträdgård för provsmakning m.m. Dagens båttur avslutas inne i centrum och vi åker vidare med vår buss norrut till Chau Doc där vi äter middag och övernattar. Utanför Chau Doc besöker vi nästa morgon med lokal guide två spännande tempel och fortsätter sedan till den fågelrika sjunkna skogen Tra Su som vi ser med hjälp av två andra båtturer. Vi tar oss tillbaka till Chau Doc efter lunch och går ombord den båt som ska ta oss på Mekongfloden hela vägen upp till Kambodjas huvudstad Phnom Penh för tre nätter.

 • Dag 10-14: Kambodja: Phnom Penh och Siem Reap

  I Phnom Penh ska vi under ett par dagar uppleva stadens myller och tittar på glittrande palats och tempel. Men vi tar också del av ruskiga minnen från röda khmerernas skräckvälde på 70-talet då vi tillsammans besöker Tuol Sleng och Dödens fält. Tuol Sleng var en skola som av röda khmererna byggdes om till fängelse och tortyrcentrum. Här fängslades cirka 17 000 obekväma politiska fångar och intellektuella på order av Angkarregimen, endast sju överlevde. De som inte dödades på plats fördes till Dödens fält. Dödens fält är en benämning på flera platser i Kambodja där mellan 1,5 och 2 miljoner människor dog av våld och svält under åren 1975-1979 under Pol Pot och röda khmerernas regim. Dag 12 åker vi vidare till Siem Reap som ligger alldeles intill templen i Khmerrikets huvudstad Angkor. Här gör vi en gemensam heldagsutflykt med lokal guide och ser Angkor Wat, Angkor Thom och Ta Phrom. Dagen efter är fri för att på egen hand utforska flera av de världsunika templen som under så många år låg glömda och överväxta men nu tillsammans utgör det mäktigaste av alla Unescos världsarv. När tempelområdet stängts för kvällen kan vi i stället utforska det snabbt växande och varierande utbud av restauranger, barer och pubar längs exempelvis populära Pub Street.

 • Dag 15-17: Sol och bad i Thailand

  Dag 15 lämnar vi Kambodja för att åka in i Thailand och ner till dess kust. Cirka halvvägs till Bangkok gör vi ett tre nätter långt stopp för vila, sol och bad på en plats som inte är invaderat av andra utländska turister utan där mest thailändare semestrar. Långa sandstränder, varmt havsvatten och lite enklare matställen erbjuder en skön avkoppling innan vi dag 18 fortsätter till vår slutdestination, Thailands huvudstad Bangkok.

 • Dag 18-21: Bangkok och hemresa till Sverige

  Vi har kommit från till vår slutdestination, Thailands huvudstad Bangkok.
  Bangkok är en blandning av gamla vackra tempel, tät trafik, nya toppmoderna lyxhotell och småhus längs kanalerna. Upplev spännande Bangkok genom att strosa runt i Chinatown, ta en eller helst flera båtturer på den mäktiga Chao Praya-floden eller besöka kungapalatset och exempelvis Wat Po. En vistelse här är inte fulländad utan att prova på det kulinariska thailändska köket och en avslutande shopping. Sedan är det dags att säga farväl till värmen och borda planet som ska ta oss tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Flyginformation
  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta