Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Jul och nyår i Filippinerna

Sol, avkoppling och bad i Filippinerna över jul och nyår!

Rosa Bussarna erbjuder en jul- och nyårsresa till Filippinerna så att vi kan fira högtiderna i tropiskt klimat där det är varmt och skönt i vattnet. Resan börjar med flyg till Manila och därifrån tar vi oss till risterrasserna i Banaue för två dagars härlig vandring.

Äventyrsresan fortsätter sedan till Manila för lite storstadsliv. Vi kommer göra ett gemensamt besök till världsarvet Intramuros och efter det har vi fri tid i storstaden. Är man shoppingsugen så kan man passa på att göra ett besök till SM Mall of Asia, som är det tredje största shoppingcentret i Sydostasien. 

Resan fortsätter till den lilla sömniga fiskebyn Port Barton för avkopplande dagar och julaftonsfirande längs paradisstränder. Från Port Barton åker vi även ut på öhoppning bland mysiga små öar. 

Nästa stopp på resan i Filippinerna är El Nido som är känd för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och sina mysiga små stränder. Och även från El Nido kommer vi åka ut på öhoppning och utforska de exotiska öarna i området. 

Gruppresan fortsätter till Palawans huvudstad Puerto Princesa och därifrån vidare till vår slutdestination Manila innan hemresan till Sverige väntar.

Passa på att fira jul och nyår i Filippinerna, i varmt klimat tillsammans med andra glada resenärer.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Dricks till lokal personal 
 • Fickpengar ca 4 000 kr

Höjdpunkter

 • Vandring på risterrasserna i Banaue
 • Kulturellt uppträdande på View Point
 • Tur till Intramuros med guide
 • Port Barton
 • Port  Barton Marine Park (öhoppning)
 • El Nido
 • Miniloc
 • Shimizus vita sandstränder
 • Kajaktur i Big Lagoon
 • Puerto Princesa
 • Sol, bad  & snorkling 
 • Dykning (extra tillägg)

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Resa från Sverige-Manila och två dagars vandring bland risterrasserna i Banaue

  Äventyret startar med flyg och vi anländer sent på kvällen till Filippinernas huvudstad Manila. Morgonen efter kliver vi på en buss som under åtta timmar tar oss till Banaue och de fantastiska risterrasserna. De är numera ett världsarv och brukar ibland kallas för världens åttonde underverk. Risterrasserna byggdes för ca 2 000 år sedan av befolkningen som bodde i provinsen Luzon. De behövde hitta ett sätt att kunna odla på i den svåra terrängen i området Kordiljärerna, som till mestadels består av Filippinernas största bergskedja Centralkordiljären. Det finns många branta kullar och berg och djupa dalar i området som försvarar odling. Lokalbefolkningen byggde därför dessa terrasser av lera och sten som fortfarande finns och används idag. Risterrasserna har blivit en stor sevärdhet med åren och lockar många internationella turister idag. Kl. 8.00 morgonen efter så kliver vi in i en jeepney och åker ca en timme tills vi når den lilla byn Batad. Här har man den bästa utsikten över risterrasserna som nästan påminner om en gammal amfiteater. Vi kommer vandra i detta fantastiska område i ca två timmar, det blir lite upp och ner på grund av att terrängen är kuperad. Så svårighetsgraden på denna vandring räknas som måttlig. Är du en van vandrare så är den nog däremot ganska lätt för dig. Vi kommer röra oss från 800 m.ö.h. till 1 500 m.ö.h. och kommer sammanlagt att vandra ca 1,5 mil. Efter det tar vi oss tillbaka till Banaue med en jeepney igen och får njuta av en underhållande show innan vi åker tillbaka till hotellet. Morgonen efter åker vi återigen iväg kl. 8.00 med en jeepney, den här gången till byn Hapao. Förbered er på en dag med vandring ibland de vackra risterrasserna. Här i området så är det jordbruk och turism som är det största inkomstkällorna. Vandringen idag blir mycket enklare och vi kommer max komma upp 800 m.ö.h. och sammanlagt vandra ca 1,2 mil. Har du normal grundkondition så kommer denna vandring var enkel för dig.

 • Dag 6-11: Manila, öhoppning och julafton i Port Barton

  Morgonen startar med åtta timmars busstur tillbaka till Manila. Här kommer vi stanna två nätter så det finns tid att utforska staden på egen hand. Ett tips är att besöka stadsdelen Makati, som är Filippinernas finansiella centrum. Makati är också ett viktigt centrum för kultur och underhållning så passa på att ta del av det aktiva nattlivet. För de shoppingsugna rekommenderas ett besök till SM Mall of Asia, som är det tredje största shoppingcentret i Sydostasien. Vi kommer göra ett gemensamt besök till världsarvet Intramuros innan vi lämnar huvudstaden och vi flyger vidare till Puerto Princesa. Härifrån tar vi en buss till Port Barton där vi stannar några nätter och det är också här vi kommer fira julafton. Port Barton är en liten undangömd pärla, som ligger belägen i en vik på Palawans västra kust. En liten lugn fiskeby med tomma paradisstränder, svajande palmer och frodiga mangoträd. Turisterna har ännu inte hittat hit så detta är en perfekt plats för avkoppling, sol och bad. En av dagarna som vi är här kommer vi åka på öhoppning bland de många vackra och exotiska öarna i närheten och vi kommer få möjlighet att snorkla efter färggranna fiskar, sola, bada, äta nyfångade grillade skaldjur och bara njuta av paradiset.

 • Dag 12-17: Dykparadiset El Nido, öhoppning, Puerto Princesa, Nagtabon Beach och hemresa till Sverige

  Vi fortsätter vidare på ön Palawan och tar oss till dykparadiset El Nido. Naturen här är tropisk med regnskog, djungel och korallstränder. Stora delar av ön är skogbevuxen, bergig och relativt svårframkomlig. Här kan du njuta av öde paradisstränder och den fascinerande Bacuitarkipelagen med sina enorma 250 miljoner år gamla kalkstensklippor. I El Nido spelades faktiskt tv-serien Expedition Robinsson in under några år. Strosa runt i den mysiga lilla byn och bekanta dig med den trevliga och gästvänliga lokalbefolkningen. Vi stannar två nätter här och en av dagarna så kommer vi även här åka på öhoppning med stopp på mysiga öar, i små byar, snorkla, sola, bada, dricka exotiska drinkar och njuta av vita paradisstränder. Resan fortsätter till Palawans huvudstad, Puerto Princesa. Härifrån finns det möjlighet att göra en utflykt till Filippinernas kanske största sevärdhet, Puerto Princesa Subterranean River nationalpark. Parken är sedan 1999 upptagen på Unescos världsarvlista och är mest känd för den 8,2 km långa underjordiska floden som mynnar direkt ut i havet. Man kan åka med båt flera km in i berget och färdas bland stalaktiter (droppstensformationer från taket) och stalagmiter (från marken), som får de flesta att tappa andan. Inne i underjorden lever två arter av svalor och nio arter av fladdermöss. Från Puerto Princesa kommer vi sedan att göra en gemensam utflykt till Nagtabon Beach som med sina vackra, orörda och rena sandstränder och lugna tempo blir ett perfekt ställe för avkoppling innan det är dags för oss att ta oss till slutdestinationen Manila. Här får vi en kväll och en hel dag i staden innan hemresan till Sverige väntar.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-12-172025-01-0217Jul och nyår i Filippinerna
Boka senast 31 maj 2024
Mer än 549 900:-Boka
Resekalender
23/4Colombia & PanamaPris 36 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm