Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Snöskotersafari i arktiska Sverige

Välkommen till en episk expedition på snöskoter runt hjärtat av nordligaste Sverige. Under tre dagar kommer vi att färdas 200 km eller mer, korsa norra polcirkeln, äta god mat i gott sällskap, förhoppningsvis få uppleva norrsken och njuta av dagliga bastustunder. 

Priset är baserat på att två personer delar på en skoter. Vill du köra en egen skoter hela tiden bockar du i det när du bokar resan. Pristillägget är 2000 kr för hela vistelsen.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 500 kr
 • Måltidsdryck
 • Egen skoter 2000 kr

Höjdpunkter

 • Norra polcirkeln
 • Chans att se norrsken
 • Skoterkörning
 • Norrländsk bastu
 • God mat och gott sällskap

Personal på resan

Personal på resan

Reseledare: Kjell Winlöf

Dagsprogram

 • Reseinformation

  Vad gäller vid skotersafari?

  Alla som har ett körkort får köra snöskoter vid skotersafari om följande krav efterföljs:

  Gruppen består av högst 10 förare.
  Den som leder färden har förarbevis för snöskoter.
  Färden går längs en sträcka som ledaren bestämt i förväg.

  Viktigt att veta

  * Priset på resan är per person, förutsatt att du delar skoter med en annan resenär. Vill du ha egen skoter kostar det 2 000 kr extra.

  * Självrisken och det egna ansvaret för skador på maskinen
  är 15 000 kr/maskin

  * När man delar skoter med någon annan så räcker det med att en av personerna har körkort, men då är det också endast den personen som får köra skoter under hela resan.

 • Dag 1: Stockholm-Luleå-Gunnarsbyn

  Vi flyger med morgonflyget till Luleå, där vi blir upphämtade på flygplatsen och åker sen vidare till Gunnarsbyn i Råne älvdal, resan dit tar cirka en timme. Väl framme tar vi på oss vinterkläder och gör iordning skotrarna och äter lunch. Efter det påbörjas expeditionen, vi hoppar på skotrarna och kör en härlig eftermiddags safari i Råne älvdal.
  Vi kommer att stanna längs vägen för lite fika. Vi slår oss ner på ett renskinn och njuter av något varmt. När vi anländer till vårt boende är det sen eftermiddag och bastun är redan varm och något gott att dricka. Sen blir det middag som avnjuts i glada vänners lag.

 • Dag 2: Gunnarsbyn-norra polcirkeln-Gunnarsbyn

  Efter en god frukost på gästhuset tar vi oss ut i vinterlandskapet igen för att åka norrut längs Malmens led. Vi åker upp mot polcirkeln som vi kommer att korsa någonstans runt lunchtid. Det blir en härlig kördag på fina leder upp mot de väldiga frusna myrlandskapen vid Härkmyran, (en kastrerad rentjur kallas för härk).
  Vi glider in över norra polcirkeln och stannar för lunch vid en gömd klippa på ett litet berg. I det här området är det polarnatt i december och midnattssol under sommaren. Det är vanligtvis väldigt mycket snö här uppe, så har inte halva gänget vid det här laget kört fast i snön vid friåkningen så är vi inte nöjda :). Att gräva fram skotrar ur djup snö hör till den här turen helt enkelt. Vi avslutar dagen på vår lodge och njuter av ännu en god middag, en värmande bastu och håller såklart utkik efter norrsken hela kvällen.

 • Dag 3: Gunnarsbyn-Luleå-Stockholm

  Efter frukost väntar ett nytt vinteräventyr, vi följer skoterleden ner mot Gunnarsbyn. Här blir det lunch och möjlighet till bastu och bad i isvak. Skoterresan avslutas under sen eftermiddag. Sedan är det dags att lämna skotrarna och det vackra vinterlandskapet för att åka tillbaka till Luleå flygplats och ta kvällsflyget ner till huvudstaden.