Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Island och Färöarna

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Island via Färöarna och Danmark till Sverige.

Island, Färöarna, Reykjavik

Sommarresan till Island börjar i huvudstaden Reykjavik och vi kommer besöka Golden Circle och dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsarlon innan vi når Husavik där man kan passa på att åka på valsafari. Äventyret fortsätter till Akureyri innan vi vänder mot Seydisfjördur för att borda färjan som tar oss till Färöarna.

I Färöarnas huvudstad Torshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponoeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjogv. På väg till Eidi passerar vi även kliippformationeerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter till Danmark och vidare avslutningsvis till Sverige.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 8 000 kr

Höjdpunkter

Reykjavik
Golden circle: Gullfoss, Geysir & Thingvellir
Jökulsarlon
Husavik
Akureyri
Torshavn
Vestmanna fågelklippor
 

 

Personal på resan

Personal på resan

Tanja Holm, reseledare
Ola Berg, chaufför och mekaniker

Dagsprogram

 • Dag 1-5: Island: Reykjavik och Golden circle

  Vi börjar resan med flyg till Islands huvudstad. Vi bor i Reykjavik några nätter för att ha tid att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa. Efter ett par dagar i huvudstaden börjar vårt isländska äventyr och vi åker till Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan. På väg österut hinner vi även med att besöka två av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur, det magnifika vattenfallet Gullfoss. Ytterligare två vattenfall står på agendan, Seljalandsfoss och Skogafoss.

  Vi åker vidare mot sydost och tar oss till Skaftafell. Därifrån kan vi ge oss ut på underbara vandringar i det magiska landskapet. Ett stopp vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in är tänkt att hinnas med innan vi fortsätter österut jäms med sydlandet.

 • Dag 6-9: Island: Husavik

  Vi styr sen kosan mot nordöst genom ett spektakulärt landskap med ett stopp i Myvatn på väg till Húsavík. Här finns det möjlighet att åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Akureyri för att upptäcka vad Islands näst största stad har att erbjuda. Sedan vänder vi tillbaka österut mot Seydisfjördur, där vi åker ombord på färjan mot Färöarna. Under resans gång kommer du få möjlighet att rida islandshäst och se lunnefåglar.

 • Dag 10-14: Färöarna

  Till havs kan du njuta av god mat, allt från lokala delikatesser till den populära Simmer Dim Steakhouse. Från fartygets skybar kan du skåda ut över havet och kanske se en val eller två. Förutom barer och taxfree finns det en relaxavdelning, pool, utomhusjacuzzi, gym, fotbollsplan, bio och lekhörna. Under tre dagar på Färöarna kommer vi att upptäcka Tórshavn, här kan du vandra runt i den pittoreska huvudstaden som har 12 000 invånare. Vi kommer att åka på båtutflykt till Vestmanna fågelklippor. Här har du har möjlighet att vandra i vikingarnas spår genom storslagen natur och beskåda de unika lunnefåglarna. Det finns hembygdsmuseum, nationalmuseum och kyrkor. Och det sägs att världens bästa sushi finns på Etika som ligger i centrala Tórshavn. Vi åker runt på Färöarna, upplever det fantastiska landskapet och om vädret tillåter så kanske vi även kan gå upp för Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter några härliga dagar tar vi oss ombord på kvällsfärjan till Danmark. Ett drygt dygn spenderar vi på färjan innan vi når dansk mark för vidare färd till Fredrikshavn och nästa färja till Göteborg. En lång kördag tar oss till Stockholm samma kväll.

  På färjan mellan Island, Färöarna och Danmark, har vi couchetteplats ombord. Det betyder att 6-9 personer delar hytt på däck två. Om någon vill uppgradera sitt boende måste ni höra av er till kontoret för att få hjälp med eventuellt andra hyttalternativ.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats.  

  Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2024-07-152024-07-3016Island och Färöarna229 900:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm