Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Tillval 3: Inca Jungle Trail till Machu Picchu

Inca Jungle Trail till Machu Picchu 

Inca Jungle Trail är vårt mest äventyrliga alternativ att ta sig till Machu Picchu. Förutom ca 3 mil vandring får du även cykla mountainbike, forsränna i Urubambafloden, åka i Sydamerikas längsta linbanesystem, bada i varma källor och ta dig upp till toppen av Huayna Picchu.

Observera att det är bindande anmälan på samtliga tillval till Machu Picchu och att vårt avbeställningsskydd på 800 kr inte gäller för något av dem.

Det är viktigt att du kontrollerar att ditt pass är aktuellt innan din bokning. Det betyder att passet måste vara giltigt minst sex månader efter det att du beräknas komma hem från resan.

När du bokar in dig på en resa med oss och väljer ett tillval till Machu Picchu så måste vi ansöka om tillstånd och biljett till dig. Det gör vi med hjälp av det passnummer du anger vid bokningen. Det betyder att ditt tillstånd/biljett är kopplat till just det passnumret. Så om du av någon anledning byter pass efter det att du bokat in dig på resan med oss, MÅSTE du kontakta oss omedelbart. Och du får absolut INTE slänga ditt gamla pass. Detta eftersom ditt nya pass får ett nytt passnummer och på det passnumret finns inget tillstånd. Det du behöver göra är att ta med både det nya och gamla passet till Peru. Byter du ditt pass och inte behåller det gamla passet och tar med det på resan kan du bli nekad att göra tillvalet till Machu Picchu. 

Fritextsökning

Höjdpunkter

 • Machu Picchu
 • Djungelupplevelsen
 • Linbana
 • Cykelturen
 • Vandringen
 • Varma källor

Ingår

 • Entré till Machu Picchu 
 • Guide
 • Minibusstransport, cykel & tåg
 • Boende
 • Alla måltider (utom frukost dag 1 och lunch och middag dag 4)

Tillkommer

 • Dricks till guiden
 • Forsränning ca 330 kr (100 soles)
 • Linbana ca 330 kr (100 soles)
 • Fickpengar till snacks, mat & vatten

Dagsprogram

 • OBS! Det här är endast en informationssida, du kan inte boka tillvalet här. Det gör du under respektive resa.

  Tillval 3 - Inca Jungle Trail till Machu Picchu
  4 dagar, Pris: 4 200 kr (med reservation för prisändring)
  Observera att du måste betala tillvalet i samband med anmälningsavgiften för att garantera din plats.

 • Dag 1: Cusco-Abra Malaga & Santa Maria

  Du blir upphämtad från hotellet på morgonen och körd tillsammans med andra internationella resenärer till toppen av berget Abra Malaga, ca 4 200 m.ö.h. På vägen dit stannar vi för att äta/köpa förmiddagsfika. Det kan vara kyligt här uppe och det kan ibland till och med snöa så vi byltar på oss kläder, hjälmar och arm- och benskydd innan vi hoppar på cyklarna och sätter fart nerför berget (asfaltsväg) i ca 2-3 timmar. Vi stannar för lunch i Santa Maria och de som känner för mer äventyr kan här ge sig ut på Urubambafloden för en timmes forsränning (ingår ej). Efter middagen blir det en tidig kväll på ett enkelt hotell.

 • Dag 2: Djungelvandring, Quellomayo & varma källor i Santa Teresa

  Tidigt på morgonen startar vi dagens långa vandring genom Perus djungel. Vi kommer att vandra korta partier på en väg innan vi tar oss in i djungeln. Här får vi se och smaka på bland annat exotiska frukter, kaffe och kakao. Under dagen kommer vi att förflytta oss ca 1 200 höjdmeter uppåt, vilket kan märkas på att andningen blir ansträngd. På vägen passerar vi små privata hus där vi kan fylla på med både vatten och snacks samt ta en och annan välbehövlig vila i en hammock. Vandringen fortsätter på en traditionell inkaled som ringlar sig runt ett berg med branta sluttningar. Det kan vara upp till hundra meters djup vid kanten på den stundtals smala stigen. Lunchen och siestan tar vi i Quellomayo innan vi fortsätter längs med floden till de varma källorna i Santa Teresa. Natten tillbringar vi på ett enkelt hotell i Santa Teresa. Det finns möjlighet att skicka sitt bagage med bil under dagens etapp för den som känner sig tungt lastad.

 • Dag 3: Djungelvandring, ev linbana, Aguas Calientes

  I dag kan du välja mellan att vandra i sex timmar eller utmana din höjdrädsla genom att åka Sydamerikas längsta linbanesystem och sedan vandra i tre timmar. För dig som går hela sträckan så är de tre första timmarna utefter och över floden, på landsväg och på lättpromenerade stigar fram till vattenkraftstationen ”hydroelectrical”. Där äter vi lunch tillsammans med de som åkt linbana och kommer hit i bil. De sista tre timmarna går vi på järnvägsspåret runt berget Huayna Picchu och staden Machu Picchu. På kvällen kommer vi fram till Aguas Calientes där vi återigen bor på ett enkelt hotell.

 • Dag 4: Vandring till Machu Picchu & resa tillbaka till Cusco

  Sista dagen ringer väckarklockan ca kl. 04.00 för att man ska hinna gå till den nedre entrén vid Machu Picchu. Det är en brant vandring på ca en timme upp till slutmålet för hela vandringen, Machu Picchu. Väl framme deltar vi i en guidad tur och förundras av detta byggnadsverk på denna sagolika plats. Den som inte är höjdrädd eller trött kan ta sig upp på Huayna Picchu, ytterligare flera hundra meter upp. Denna vandring/klättring måste dock bokas i förväg, i samband med att du bokar ditt tillval. Här bjuds du på en fantastik utsikt över Machu Picchu och dalarna runt berget där vi tidigare gått. På eftermiddagen lämnar vi inkarikets värld och tar oss ner till Aguas Calientes. Härifrån tar vi sedan tåget till Ollantaytambo och fortsätter vidare med buss till Cusco för en god natts sömn.

 • Observera att det är bindande anmälan på tillvalen och att vårt avbeställningsskydd på 800 kr inte gäller för Inca Jungle Trail.

Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm