Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Färöarna och Island

Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island.

Island, Färöarna, Reykjavik

Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr i Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. Vi tar sedan flyget tillbaka via Danmark och vidare hem till Sverige. 

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 8 000 kr

Höjdpunkter

Tórshavn
Vestmanna fågelklippor
Húsavík
Akureyri
Isländska höglandet
Golden Circle: Gullfoss, Geysir & Thingvellir
Reykjavik
Jökulsárlón

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1-6: Mot Island

  Vi börjar resan med rosa buss från Stockholm och rullar söderut till Göteborg, där tar vi färjan över till Fredrikshavn. I danska Hirtshals stiger vi ombord på färjan M/S Norröna med Färöarna och Tórshavn som första destination. Till havs kan du njuta av god mat, med allt från lokala delikatesser till den populära Simmer Dim Steakhouse. Från fartygets skybar kan du skåda ut över havet och kanske se en val eller två. Förutom barer och taxfree finns det en relaxavdelning, pool, utomhusjacuzzi, gym, fotbollsplan, bio och lekhörna.

  Under tre dagar på Färöarna kommer vi upptäcka Tórshavn och du kan vandra runt i den pittoreska huvudstaden som har 12 000 invånare. Vi kommer åka på båtutflykt till Vestmanna fågelklippor, där du har möjlighet att vandra i vikingarnas spår genom storslagen natur och beskåda de unika lunnefåglarna. Det finns hembygdsmuseum, nationalmuseum och kyrkor. Och det sägs att världens bästa sushi finns på Etika som ligger i centrala Tórshavn. Vi åker runt på Färöarna, upplever det fantastiska landskapet och om vädret tillåter så kanske vi även kan gå upp för Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter några härliga dagar tar vi oss ombord på kvällsfärjan till Island. Under resans gång kommer du få möjlighet att rida islandshäst och se lunnefåglar.

 • Dag 7-10: Island runt, Seyðisfjörður, Húsavík, Hveravellir & Golden Circle (Gullfoss, Geysir & Thingvellir)

  Tidigt på morgonen anländer vi till Seyðisfjörður och då börjar vårt isländska äventyr. Vi styr kosan mot nordöst och efter ett stopp vid ett vattenfall åker vi till Húsavík. Här finns det möjlighet att åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Akureyri för att upptäcka vad Islands näst största stad har att erbjuda. Sedan tar vi vägen över det isländska höglandet som endast är öppen ett par månader om året. Vi kommer att bo vid en camping mitt i ödemarken, där kan vi bada i en naturligt varm källa och spana på glaciärer. Vi styr sen kosan mot två av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur och det magnifika vattenfallet Gullfoss. Beroende på väder så kommer vi att åka på spektakulära vägar till Seljalandafoss och Skogafoss.

 • Dag 11-15: Reykjavik och flyg till Sverige

  Vi tar oss till Skaftafel, därifrån kan vi ge oss ut på mäktiga vandringar i det sagolika området. Vi åker vidare längs sydlandet och stannar till vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in. Därefter vänder vi västerut igen, och till Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan. Sist stoppet på resan blir Islands huvudstad.

  Vi bor i Reykjavik några nätter för att ha tid att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa. Efter ett par dagar i huvudstaden tar vi flyget vidare hem till Sverige och Stockholm.

 • Med reservation för ändring av färdplanen

 • Flyginformation

  Normal hemreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då till Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats.

  Om du vill flyga till annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats MÅSTE du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.