Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Marocko nyårsresa

Fira nyår på exostiska Marocko med Rosa Bussarna!

Lämna kylan och snön i Sverige och följ med oss till exotiska Marocko som förför och förtrollar med sina dramatiska bergslandskap och sin magiska öken. På denna resa kommer vi att besöka Ait Ben Haddou som kallas för Marockos Hollywood och Zagora som är rik på kultur från olika delar av afrika. Vi kommer även rida dromedarer i Merzouga och gå i de många labyrinter och soukarna i Marrakesh.  Missa inte chansen att fira en oförglömlig nyår med Rosa Bussarna!

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 2 000 kr
 

Höjdpunkter

Ait Ben Haddou - Marockos Hollywood
Hög Atlas
Tizi n' Tichka - Marockos högsta vägpunkt 
Mausoleum av Moulay Ali Cherif 
Ökenstaden Merzouga
Dromedarridning i Merzouga
Todra Gorge
Trädgården på Menarapalatset
Torget Djema El Fna i Marrakesh
Medina i Marrakesh, UNESCO:s världsarv

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm - Marrakesh

  Vårt flyg går tidigt på morgonen. Väl framme i Marrakesh åker vi till vårt boende. Vår reseledare hjälper oss med incheckningen. Efter några timmars vila samlas vi igen för välkomstmiddag samt information.

 • Dag 2: Marrakesh - Ait Ben Haddou - Ouarzazate

  Efter frukost ger vi oss iväg till Ouarzazate genom högatlasen med en parad av varierat landskap och förtrollande byar. Hög Atlas som ofta är känd som ”Marockos tak”, är hem till den högsta toppen i Nordafrika (Djbel Toubkal, ca 4 167 meter högt). Vi stannar vid Tizi-n-Tichka bergspass som ligger på ca 2260 m.ö.h. och är Marockos högsta vägpunkt. Vi fortsätter sedan mot Ait Ben Haddou där vi äter vår lunch med utsikten över den dramatiska Kasbah. Ait Ben Haddou är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är känd för de många filminspelningarna som ägde rum där såsom Gladiatorn, Game of Thrones och Lawrence of Arabia. Vi har tid att besöka och utforska Kasbahn innan vi åker till vårt boende för natten. Efter incheckningen samlas vi igen för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Ouarzazate - Zagora

  Vi lämnar Ouarzazate efter frukost och åker vidare till Zagora, staden som är 
mycket berikad av olika kulturer. Eftersom Zagora var ett naturligt stopp eller viloplats på karavansvägen på väg till Västsahara är det inte förvånande. Här har många olika stammar från olika delar av Afrika hittat hem och bar sitt arv och sin konst med sig. Vi Stannar i Agdz, en liten by med utsikt över den enorma klippan Jebel Kissane som markerar gränsen till Anti-Atlas. Vi fortsätter sedan till Zagora längs Draafloden som gränsar till en mängd palmer, Kasbah och Ksour. Här äter vi lunch. Vi åker vidare till Oasis Tamegroute där vi besöker biblioteket med dess medeltida koranverk. Sedan åker vi vidare och ser en första glimt av öknen. Vi checkar in på vårt hotell och sedan åter vi middag tillsammans.

 • Dag 4: Zagora - Tazzarinne - Alnif– Rissani – Merzouga

  Avgång till Erfoud efter frukost genom den vackra och grönskande Draadalen som gränsar till en mängd Ksar. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter färden till Erfoud. Vi stannar i Rissani för att besöka den berömda mausoleet av Moulay Ali Cherif som är grundare av den alawitiskadynastin. Vi når Merzouga och saharaöknen. Vi checkar in på vårt mysiga hotell. Sedan samlas vi åter och innan skymningen blir det till mörker hoppar vi på dromedarerna och rider ut i Saharaöknen och beundrar solnedgången och de makalösa sanddynerna. Vi rider tillbaka till vårt mysiga hotell. Här serveras en utsökt marockanskt middag.

 • Dag 5: Merzouga - Tineghir - Skoura

  Vi lämnar ökenstaden Merzouga efter frukost och reser till Tineghir. På väg till Tineghir stannar vi vid Khettharas,ett bevattningssystem. Khettara-tekniken anses vara ett av de äldsta system för hantering av vatten för odling eftersom dess ursprung kan spåras tillbaka till det antika Persien för över 3000 år tillbaka. I Afghanistan kallas de "kiraz", i Iran "quanat", i Algeriet kallas de "fouggara", i Marocko "khettara." Vi åker därefter mot Todra Gorge- en smal ”korridor” på cirka tjugo meter bestående av två 300 meter höga klippor. Här har vi lunchstopp och sedan färdas vi vidare till Skoura där vi tillbringar natten och äter middag tillsammans.

 • Dag 6: Skoura - Ouarzazate - Marrakesh

  Vi äter frukost omringad av fin miljö i Skoura. Sedan beger vi oss mot Kasbah Amertidil. Passa på att fotografera det här fantastiska stället. Vi tar nu vägen tillbaka till Marrakesh. Vi äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan mot vårt hotell. Vi checkar in och sedan finns det gott om tid att utforska staden på egen hand innan vi äter middag.

 • Dag 7: Marrakesh

  Dagens äventyr går mot den historiska "The Pearl of the South". Den här turen tar oss till trädgårdarna i Menarapalatset i Bahia, till gravarna i Saadian och slutar med ett besök utanför Koutoubia. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Med vår lokalguide promenader vi i soukarna och utforskar de olika distrikten i medinan. Vi avslutar turen på torget Djemaa El Fna där vi slussas tillbaka i en tusen och en natt saga. Efter turen har vi tid att på egen hand utforska Marrakesh. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 8: Marrakesh - Stockholm

  Sista dagen i Marrakesh. Passa på att inhandla dina suvenirer eller testa gå på hamam innan vi åker till flygplatsen på eftermiddagen.

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2021-12-282022-01-048Marocko nyårsresa
Boka senast 31 oktober 2021
Mer än 518 500:-Boka
Resekalender
13/11Rundresa i SaudiarabienPris 34 800:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Hagagatan 5
113 48 Stockholm
Sweden