Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Cykelresa till indiska Kerala & Karnataka 55+

Cykelresa Indien - en aktiv reseupplevelse

Cykelresa i Kerala och Karnataka i södra Indien för 55+are - Har du drömt om att resa till förtjusande Kerala och Karnataka? Följ med oss på en oförglömlig cykelresa  i södra Indien där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an genom djungeln, gröna risfält och gårdar. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Förutom cyklingen kommer vi att besöka livliga marknader, bo på palmbladshusbåt, sola och bada på fina stränder i Mararikulam och pröva på ayurveda behandlingar.

Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i indiska Kerala och Karnataka med oss - boka din resa idag! Passar inte denna cykelresa dig just nu, sLäs mer om våra cykelresor HÄR

Fritextsökning

Personal på resan

QIkkbike5523: Reseledare: Zsuzsanna Szurovcev

Tillkommer

Visum till Indien 1 449 kr
Fickpengar
Dricks

Höjdpunkter

Forsränning på bambuflotte
Backwaters i Kerala
Övernattning och helpension på palmbladsbåt
Mysore
Nagerhole nationalpark
Begur Wildlife Sanctuary
Kochi
Varkala Beach

Dagsprogram

 • Dag 1-3: Flyg: Sverige-Indien. Bangalore och Mysore

  Resan startar med flyg till Bangalore, som är huvudstad i den indiska delstaten Karnataka. Dagen efter har vi en ledig dag i staden och kan utforska den på egen hand. Bangalore är en riktig storstad och shopparens mecka. Och ett riktigt paradis för den som gillar att shoppa och pruta är helt klart Avenue Road. Här hittar man allt man kan tänka sig till riktigt bra priser. Gatan är inte särskilt bred och fylls med folk från tidig morgon till kl. 23.00 på kvällen då butikerna stänger, så ibland kan det kännas som att hela staden är där samtidigt. Vill du ha en lugnare dag så strosa runt i Cubbon Park långt borta från all trafik och alla gatuljud eller njut av arkitekturen i staden och kolla in byggnader som den enorma roströda domstolsbyggnaden, den stora granitbyggnaden och Vidhana Souda. Kvällen kan tillbringas på någon av stadens många restauranger och barer.

  Morgonen efter tar vi oss vidare till den mysiga staden Mysore. Här börjar vi med en god lunch och efter det kommer vi ta oss upp för Chamundi Hills för att där besöka det berömda templet på toppen av berget samt statyn av den heliga tjuren Nandi. Här uppe kan vi njuta av en fantastisk vy av det omgivande landskapet. På kvällen har vi möjlighet att utforska Mysores livliga marknader och kanske hitta några spännande souvenirer att ta med sig hem.

 • Dag 4-8: Nagerhole, Wayanad, Begur Wildlike Sanctuary

  Efter frukost åker vi ca en och en halv timme tills vi når en mysig liten resort som ligger i närheten av Nagerhole nationalpark. Ungefär 20 km från resorten stannar vi och hoppar på cyklarna och cyklar sista sträckan, det tar ca en timme. Efter lunchen så finns det möjlighet att åka ut på en jeepsafari. I den här regionen finns en fjärdedel av landets tigrar och här finns också världens största population av asiatiska elefanter. Förhoppningsvis så får vi se några av dessa djur och kanske några gaurer, apor, hjortar eller vildsvin också under safarituren.

  Dagen efter lämnar vi Nagerhole och åker vidare mot Kerala och tar oss in i distriktet Wayanad. Efter ca en timme så släpps vi av i närheten av floden Kabini. Här väntar cyklarna på oss och vi kommer cykla genom djungeln och vid floden. Det här är ett perfekt sätt att på nära håll observera och förstå svårigheterna och möjligheterna med ett sådant komplext ekosystem som finns här. Lunchen kommer vi inta hemma hos en lokal värdfamilj. Det serveras en vegetarisk flerrättersmeny på bananblad, som är typisk för just Kerala. Efter lunch fortsätter vi cykla tills vi når en pittoresk liten stad. Här förvandlas vägen till en floddal med en kraftig flod som rinner mellan smaragdgröna risfält och skogsbetäckta berg. Här ligger vår resort. När vi kommer fram så har vi cyklat ca 42 km under dagen.

  Efter en tidig frukost checkar vi ut och hoppar på cyklarna igen. Vi trampar fram genom prunkande gröna landskap tills vi når Begur Wildlife Sanctuary. Bambuodlingarna som växer runt omkring ger tillräckligt med mat till skogens invånare, som mestadels består av gaurer, elefanter och hjortar. Den vindlade vägen tar oss till en plats som är känd för sina unni appams, en klassisk rätt i Kerala. Här tar vi en kortare paus innan vi fortsätter mot en liten gränsstad. På vår väg passerar vi väldoftande kaffeplantage och lantlig idyll. Vi följer små vägar tills vi vid lunchtid stannar för en liten picknick vid floden Kabinis strandbank. Efter lunch så fortsätter vi cykla några timmar till tills vi når färjan som under ca 40 minuter ska ta oss vidare till nästa boplats. När vi kommer fram har vi cyklat ca 42 km.

  Morgonen efter hoppar vi på cyklarna och styr kosan söderut. Vi kommer cykla genom böljande landskap och kan njuta av vackra vyer av bergskedjan Banasura i fjärran. Den här dagen cyklar vi endast ca 28 km. När vi når floden vid lunchtid så har vi en liten picknick vid strandbanken. Efter det kommer vi att få uppleva riktig forsränning på en bambuflotte. När vi kommer iland så står cyklarna redo att ta oss ca 45 minuter framåt tills vi når vår resort.

  Nu ska vi med cykel utforska södra delarna av distriktet Wayanad. Under vår cykeltur finns det många intressanta stopp att göra. Vi kan exempelvis stanna till vid olika små tempel, en hantverksfabrik där man gör saker av bambu, NGO (en organisation som stödjer kvinnor som arbetar), en forskningsstation som fokuserar på biologisk mångfald eller i en liten by. Cykelunderlaget kommer att förändras från asfalt till landsbygdsvägar och sen vidare till leriga vägar. Det blir en utmaning att ta sig igenom de leriga vägarna men under tiden får vi njuta av utsikten av den skimrande sjön som vi kommer cykla längs med. När vi väl når vår resort så kommer vi ha cyklat ca 56 km.

 • Dag 9-10: Calicut, Kochi, Mararikulam, Backwaters, palmbladshusbåt

  Morgonen efter kör vi till Calicut, ca två timmar bort. Väl framme går vi ombord på tåget som under fyra och en halv timme ska ta oss ännu längre söderut, ända till hamnstaden Kochi. När vi kommer fram så hoppar vi på en buss som tar oss till Fort Kochi, som är ett distrikt i staden Kochi. Kochi är en pulserande stad och en av Indiens viktigaste hamnstäder. Staden brukar i folkmun kallas för "Gateway to Kerala". Vi är framme på kvällen men har fortfarande tid att njuta av staden, ett tips är att besöka St. Francis-kyrkan, som sägs vara Indiens äldsta kyrka. Här begravdes ursprungligen Vasco da Gama (som upptäckte sjövägen från Europa till Indien), men hans kvarlevor flyttades senare till hemlandet Portugal. En annan populär attraktion är Chinese fishing nets.

  Morgonen därpå finns det möjlighet att gå en rundtur i området och kolla in Mattancherrypalatset och synagogan Paradesi, som ligger i gamla delen av Kochi som kallas Jew Town. Efter detta så tar vi oss till utkanten av Kochi där våra cyklar väntar på oss. Vi följer små bakvägar och cyklar igenom lantliga idyller och små fiskebyar. Någonstans på vägen kan vi stanna för en kopp te och samtala med de lokala byborna. På vår väg kommer vi att passera många ståtliga och vackra kyrkor, men den mest majestätiska av dem alla är St. Andrew's Basilica i Arthunkal. Efter ca två och en halv timme och ca 40 km så kommer vi till vår vackra resort som ligger vid Arabiska havet. Här på resorten finns det bland annat möjlighet att få lära sig att sy upp det vackra indiska klädesplagget sari eller delta i en matlagningskurs.

  På morgonen finns det möjlighet att delta i ett utomhusyogapass eller så kan man bara slappa på stranden en stund. Senare på förmiddagen så kommer vi att köra till en liten hamn där vi går ombord på en husbåt. De närmaste timmarna kommer vi att kryssa runt på Kerala backwaters, som är unikt just för Kerala. Backwaters är ett stort vattensystem av kanaler, sjöar, laguner och mangroveträsk. Man räknar med att det finns över 900 km vattenvägar i systemet. Kanalerna kantas av odlingar och kokosnötspalmer och människorna som bor längs med kanalerna arbetar med jordbruk, risodling och vävning av kokosmattor. Ursprungligen byggdes vattensystemet för transport av frukter, gummi, ris och kryddor och fortfarande idag är många beroende av systemet för transport och försörjning. Vi äter lunch ombord och kryssar runt till solnedgången. Innan mörkret infaller så stannar båten till vid strandbanken och middagen serveras. Vi övernattar ombord på båten.

 • Dag 11-15: Kuttanad, Kollam, Varkala

  Efter frukost så går vi iland och där väntar cyklarna på oss. Vi trampar vidare genom gröna risfält och gårdar i regionen Kuttanad. Denna dag blir det ca 40 km cykling. På eftermiddagen så tar vi oss till Kollam och checkar in på vårt hotell. Efter det så har vi resten av eftermiddagen och kvällen till att utforska staden på. Efter en tidig frukost så tar vi en sista cykeltur, denna gång till Varkala, ca 25 km bort. Väl framme så ställer vi undan cyklarna för denna gång, nu är det lata dagar som väntar på denna semesterort.

  Varkala är känd för sina vackra solnedgångar och fantastiska landskap. I detta avskilda paradis stannar vi under några dagar så koppla av och njut av bad i trettiogradigt vatten under en värmande sol. Stränderna delar du med backpackers, fiskare och lokalbefolkningen som mediterar, utövar yoga, ber eller semestrar. Papanasam Beach i Varkala är känd för sin naturliga källa som sägs ha medicinska egenskaper som kan hela din kropp och tvätta bort alla dina synder. Kvällarna i Varkala kan du tillbringa med att shoppa på lokala marknader eller njuta av maten på de mysiga restaurangerna vid stranden eller inne i staden. Maten i Kerala är känd för att vara god med nyfångade fiskar, färska skaldjur och saftiga frukter ofta tillagade i kokosmjölk och kryddade med curry eller chili. Traditionellt serveras maten på bananblad.

  Efter några sköna dagar så börjar det bli dags att säga hejdå till detta paradis och hoppa på flyget hem till Sverige igen.

 • Information om cyklingen
  Nedan ser du vilka dagar som vi kommer cykla på under resan samt hur många kilometer vi kommer cykla/dag. På nästan alla cykelturer har vi en backup-bil som kan hjälpa oss om det skulle behövas.
  Dag 4: ca 20 km

  Dag 5: ca 42 km

  Dag 6: ca 44 km

  Dag 7: ca 28 km

  Dag 8: ca 50 km

  Dag 10: ca 40 km

  Dag 12: ca 40 km

  Dag 13: ca 25 km

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation

  Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com).

  Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2023-10-302023-11-1315Cykelresa i indiska Kerala & Karnataka 55+Fullbokad, väntelista33 900:-Boka på väntelista
Resekalender
29/9MadagaskarPris 48 900:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm