Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dagsprogram

 • Dag 1-2: Resa: Flyg Sverige-Kenya, Nairobi

  Semestern börjar med kvällsflyg från Sverige och dagen efter landar vi i Nairobi och kommer vid sen lunchtid fram till hotellet. Efter det att vi installerat oss så har vi en eftermiddag/kväll i Kenyas huvudstad. Nairobi är en modern storstad men kontrasterna är stora och kåkstäder och fattigdom är en annan sida av staden.

 • Dag 3-6: Safari i Masai Mara & flyg till Zanzibar

  Morgonen efter blir vi upphämtade tidigt på morgonen. Vi kör längs med det dramatiska Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley) på väg till Masai Mara, Kenyas artrikaste park. Vi gör ett kortare fotostopp här. I Narok gör vi ett stopp på ca 20 minuter för toalettbesök och tankning. Vi anländer till campingen och äter lunch där. Efter lunchen så finns det tid för avkoppling innan vi gör en kvällstur in till Masai Mara för att titta på djuren. Efter det är det dags för middag och efter maten blir det underhållning av massajer runt lägerelden. Det förväntas att man betalar 2 USD per person för detta.
  Det blir en tidig morgon och efter frukost är vi redo för avfart och en full dags tur inne i fantastiska Masai Mara. Här får vi (om vi har tur) se lejon, bufflar, elefanter, zebror och många andra djur, förhoppningsvis alla djuren i The Big Five. I Mara finns den största populationen av lejon i hela Kenya. Andra djur man kan se här är svarta noshörningar, flodhästar, leoparder, hartebeestar, vitskäggiga gnuer, vårtsvin, gaseller med mera. Fågellivet i Mara är minst lika imponerande som däggdjurslivet. Vi äter lunch medan vi tittar på krokodiler och flodhästar. Efter lunch så fortsätter safarin ett tag till. När vi är klara så fortsätter vi till massajbyn. Detta kostar ca 10 USD per person men det innebär att vi får ta del av massajernas unika livsstil och se hur de bor. Vi får även se massajer sjunga och dansa, något som hör till deras dagliga liv och heliga ritualer. Tillsammans med våra guider går vi tillbaka till vår camping och där väntar middagen väntar. Kl. 04.00 morgonen efter blir de som valt tillvalet att flyga luftballong över Masai Mara upphämtade. Övriga gruppen åker på en morgonsafari i parken och efter det serveras en brunch på campingen. När de som åkt luftballong är tillbaka så åker alla vidare till Zanzibar och hinner förhoppningsvis med ett kvällsdopp i Indiska oceanen innan kvällen är över.

 • Dag 7-12: Zanzibar: Stone Town, sol & bad på Nungwi & hemresa

  De följande dagarna tillbringar vi på den exotiska paradisön Zanzibar. Här på Zanzibar finns det massa kul att hitta på. Du kan göra en historisk stadstur i Zanzibars medeltida huvudstad Stone Town, åka på en exotisk kryddtur på ön (något den är känd för) eller varför inte ta en tur ut till Prison Island och titta på jättesköldpaddor och njuta av ett svalkande dopp i havet. Strosa sedan på de vackra kritvita stränderna, bada i det turkosa havet, prova på dykning eller snorkling och njut av den vackra ön. När kvällen kommer kan vi slappna av med en drink och titta på solnedgången. Det blir svårt att slita sig från paradiset när det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta