Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Äventyrlig bussresa genom Östeuropa till Grekland

På grund av rådande omständigheter gör vi om vår resa genom östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan.
Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storslagen natur, gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder.

Buss från Stockholm till Ystad

börjar din bussresa med och därifrån åker vi färja till Polen och Swinoujscie och vidare till Gdansk. Resan fortsätter till Warszawa på vår väg söderut. 
Sommarresan genom Europa fortsätter till Slovakien där vi får chansen att vandra i Tatrabergen, sedan fortsätter turen till Ungern där vi kanske provar på desertvintet Tokaj. Resan fortsätter in i Rumänien via draculas födelseort till Ceausescus palats i Bukarest. Vidare åker vi till Svarta Havet i Bulgarien för några välbehövliga dagar med sol och bad. Turen tar oss inåt landet till huvudstaden Sofia. Vi nosar sedan på Serbien med att stanna och bada vid en liten sjö innan vi tar oss in i Kosovo och Pristina. Vi vänder söderut via Skopje och ett badstopp vid en liten sjö i Nord Makedonien innan resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen. 
Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa!

Fritextsökning

Tillkommer

Fickpengar ca 6 000-9 000 kr beror på om du väljer att göra extra aktiviteter.

Höjdpunkter

 • Warszawa
 • Tatra bergen
 • Tokaj
 • Rumäniens landsbygd
 • Draculas födelseort Sighisoara
 • Bukarest
 • Svarta havet
 • Sofia
 • Serbiens landsbygd
 • Kosovo
 • Nord Makedoniens landsbygd
 • Greklands stränder

Personal på resan

Dagsprogram

 • P g a rådande omständigheter gör vi om vår resa genom östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan.

 • Vecka 1: Resa: Sverige-Polen (med färja). Polen & Slovakien: Warszawa & Tatrabergen

  Vi startar vår resa med buss från Stockholm och rullar söderut till Ystad. Första natten tillbringar vi i Sverige för att nästa morgon borda färjan till Polen. Vi kommer stanna i Gdansk där vi upplever gamla stan och vem vet, kanske någon tar ett dopp i Östersjön? Därefter åker vi till huvudstaden Warszawa. Där finns tid att utforska staden innan vi passerar gränsen till Slovakien och Tatrabergen. Här blir det två heldagar i området för vandring eller andra naturupplevelser.

 • Vecka 2: Ungern & Bulgarien: Tokaj, Sighisoara, Brasov och Bukarest

  Andra veckan på resan rullar vi in i Ungern. Här kommer vi förhoppningsvis få en möjlighet att göra en vinprovning i området Tokaj som är känt för sina desertviner. Nästa land på tur är Rumänien och staden Sighisoara i Transylvanien. Staden är mest känd för att en viss Vlad Tepes (Dracula) föddes här. Men staden har även ett citadell från medeltiden som får dig att känna dig som om du var i en annan tidsålder. Vi gör ett stopp i Rumäniens näst mest besökta stad Brasov innan vi fortsätter resan till en av Europas bäst bevarade hemligheter, nämligen Rumäniens huvudstad Bukarest. Staden har ett modernt storstadsliv med franskinspirerad arkitektur med vackra långa boulevarder. Här finns även en egen triumfbåge, Arcul de Triumf. Det finns också inslag av en mer kommunistisk byggstil i Bukarest särskilt om man gör ett besök till ett av världens största och dyraste byggnadsprojekt, Ceausescus parlamentspalats. Stadens nyvunna popularitet har gjort att det nu finns en uppsjö av nyöppnade ställen där man kan äta, dricka, shoppa och dansa hela natten lång.

 • Vecka 3: Bulgarien, Serbien & Kosovo: Svarta havet & Sofia & Pristina

  Efter detta väntar Svarta havet i Bulgarien. Här blir det strandliv i två dagar innan vi fortsätter till huvudstaden Sofia via Veliko Tarnovo och Buzludzha. Vackra Sofia är en av Europas äldsta städer med en historia som går tillbaka till 700 f. Kr. Staden erbjuder ett rikt kulturliv. Här finns självklart en hel del ruiner, lämningar och vacker arkitektur från svunnen tid att njuta av, bland annat Bojanakyrkan från 900-talet. Vi åker sen in i Serbien och stannar till vid en liten sjö för sol och bad innan vi smyger in i Kosovo och Pristina.

 • Vecka 4: Nordmakedonien & Grekland: Skopje & Halkidike.

  Vi stannar till i Nordmakedoniens huvudstad Skopje för en lunch innan vi fortsätter till en mysig sjö på gränsen till Grekland. Sista anhalten på resan är Halkidiki, grekernas eget semesterparadis. Här blir det några sköna dagar vid Egeiska havets kristallklara vatten. Njut av vackra stränder, god mat, goda viner och vacker natur, innan flyget tar oss tillbaka hem till Sverige.

 • Med reservation för ändring av färdplanen.

 • Flyginformation
  Normal hemreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då till Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga till annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHemkomstAntal dagarResmålLediga platserPris
2023-06-152023-07-0925Sverige till Grekland
OBS! Preliminära avrese- och hemkomstdatum
Mer än 519 900:-Boka
Resekalender
29/1Brasilien till PeruPris 40 700:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm