Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Dagsprogram

 • Reseinformation
  Tåg i stället för flyg
  Det finns möjlighet att välja bort flyg och i stället åka tåg tur och retur från Stockholm till Luleå. Kontakta kontoret för mer information.

  Vad gäller vid skotersafari?

  Alla som har ett körkort får köra snöskoter vid skotersafari om följande krav efterföljs:

  Gruppen består av högst 10 förare.
  Den som leder färden har förarbevis för snöskoter.
  Färden går längs en sträcka som ledaren bestämt i förväg.

  Viktigt att veta

  * Priset på resan är per person, förutsatt att du delar skoter med en annan resenär. Vill du ha egen skoter kostar det 2 000 kr extra.

  * Självrisken och det egna ansvaret för skador på maskinen
  är 15 000 kr/maskin

  * När man delar skoter med någon annan så räcker det med att en av personerna har körkort, men då är det också endast den personen som får köra skoter under hela resan.

 • Dag 1: Resa: Stockholm-Luleå. Skotertur längs Råne älvdal och möjlighet att se norrsken

  Resan startar med flyg från Stockholm till Luleå. På flygplatsen blir vi upphämtade och vi åker vidare till Gunnarsbyn i Råne älvdal, resan dit tar ca en timme. Väl framme tar vi på oss vinterkläder och gör i ordning skotrarna och äter lunch. Efter det påbörjas expeditionen och vi hoppar på skotrarna och åker norröver längs älvdalen upp mot Mårdsel och The Out Post Lodge som blir vår bas de följande två dagarna. Vi kommer att stanna längs vägen för lite fika och slår oss ner på ett renskinn och njuter av något varmt. När vi anländer till The Out Post Lodge är det tidig kväll och bastun är redan varm. Vi njuter av middagen i glada vänners och spanar efter norrsken på den mörka natthimlen.

 • Dag 2: Skotertur, norra polcirkeln och middag och bastu i The Out Post Lodge

  Efter en god frukost på lodgen tar vi oss ut i vintern igen. Idag ska vi korsa norra polcirkeln på snöskoter. Det blir en härlig kördag på fina leder upp mot de väldiga frusna myrlandskapen vid Härkmyran. Härk kallas en kastrerad rentjur för. Vi glider in över norra polcirkeln och stannar för lunch vid en gömd klippa på ett litet berg. I det här området har man polarnatt i december och midnattssol under sommaren. Det är vanligtvis väldigt mycket snö här uppe så har inte halva gänget vid det här laget kört fast i snön så är vi inte nöjda. Att gräva fram skotrar ur djup snö hör till den här turen helt enkelt. Vi åker tillbaka till The Out Post efter lunch och njuter av ännu en god middag, en värmande bastu och håller utkik efter norrsken hela kvällen såklart.

 • Dag 3: Skotertur, paltlunch i Valvträsk och resa från Luleå till Stockholm

  Efter frukost kör vi ner mot Gunnarsbyn igen, men längs Malmens väg denna gång. Vi kommer att avsluta skoterresan med paltlunch i Valvträsk byagård. Sedan är det dags att lämna skotrarna och det vackra vinterlandskapet och åka tillbaka till Luleå flygplats för att ta flyget ner till huvudstaden.

  Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta