Skip to main content
Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Snöskotersafari i arktiska Sverige

Välkommen till en episk expedition på snöskoter runt hjärtat av nordligaste Sverige. Under fyra dagar kommer vi att färdas 200 km eller mer, korsa norra polcirkeln, äta god mat i gott sällskap, förhoppningsvis få uppleva norrsken och njuta av dagliga bastustunder. 

Priset är baserat på att två personer delar på en skoter. Vill du köra en egen skoter hela tiden bockar du i det när du bokar resan. Pristillägget är 2000 kr för hela vistelsen.

Fritextsökning

Tillkommer

 • Fickpengar ca 500 kr
 • Måltidsdryck
 • Egen skoter 2000 kr

Höjdpunkter

 • Norra polcirkeln
 • Chans att se norrsken
 • Skoterkörning
 • Norrländsk bastu
 • God mat och gott sällskap

Personal på resan

Dagsprogram

 • Reseinformation

  Vad gäller vid skotersafari?

  Alla som har ett körkort får köra snöskoter vid skotersafari om följande krav efterföljs:

  Gruppen består av högst 10 förare.
  Den som leder färden har förarbevis för snöskoter.
  Färden går längs en sträcka som ledaren bestämt i förväg.

  Viktigt att veta

  * Priset på resan är per person, förutsatt att du delar skoter med en annan resenär. Vill du ha egen skoter kostar det 2 000 kr extra.

  * Självrisken och det egna ansvaret för skador på maskinen
  är 15 000 kr/maskin

  * När man delar skoter med någon annan så räcker det med att en av personerna har körkort, men då är det också endast den personen som får köra skoter under hela resan.

 • Dag 1: Resa: Stockholm mot Boden i liggvagn.

  Resan startar med nattåg i liggvagn sent på kvällen från Stockholm med ankomst till Boden nästa morgon.

 • Dag 2: Skotertur, middag och bastu i The Outpost Lodge

  På tågstationen blir vi upphämtade och vi åker vidare till Gunnarsbyn i Råne älvdal, resan dit tar ca en timme. Väl framme tar vi på oss vinterkläder och gör i ordning skotrarna och äter lunch. Efter det påbörjas expeditionen och vi hoppar på skotrarna och åker norröver längs älvdalen upp mot Mårdsel och The Outpost Lodge som blir vår bas de följande två dagarna. Vi kommer att stanna längs vägen för lite fika och slår oss ner på ett renskinn och njuter av något varmt. När vi anländer till The Outpost Lodge är det tidig kväll och bastun är redan varm. Vi njuter av middagen i glada vänners och spanar efter norrsken på den mörka natthimlen.

 • Dag 3: Skotertur, norra polcirkeln, friåkning.

  Efter en god frukost på lodgen tar vi oss ut i vintern igen. Idag ska vi korsa norra polcirkeln på snöskoter. Det blir en härlig kördag på fina leder upp mot de väldiga frusna myrlandskapen vid Härkmyran. Härk kallas en kastrerad rentjur för. Vi glider in över norra polcirkeln och stannar för lunch vid en gömd klippa på ett litet berg. I det här området har man polarnatt i december och midnattssol under sommaren. Det är vanligtvis väldigt mycket snö här uppe så har inte halva gänget vid det här laget kört fast i snön så är vi inte nöjda. Att gräva fram skotrar ur djup snö hör till den här turen helt enkelt. Vi åker tillbaka till The Outpost efter lunch och njuter av ännu en god middag, en värmande bastu och håller utkik efter norrsken hela kvällen såklart.

 • Dag 4: Skotertur, lunch i det fria och resa från Luleå till Stockholm

  Efter frukost kör vi ner mot Gunnarsbyn igen, men längs Malmens väg denna gång. Vi kommer att avsluta skoterresan med en lunch i det fria. Sedan är det dags att lämna skotrarna och det vackra vinterlandskapet och åka tillbaka till Luleå flygplats för att ta flyget ner till huvudstaden.

  Med reservation för ändring av färdplanen.

Karta

Resekalender
29/9Nepal till Bhutan och BangladeshPris 38 100:-
13/10Namibia till Sydafrika 55+Pris 34 800:-
15/10Dansresa till KubaPris 28 700:-
16/10Marocko runtPris 23 400:-
23/10Peru runt 55+Pris 34 200:-
Kontakta oss
Adress:
Rosa Bussarna
Upplandsgatan 44
113 28 Stockholm