Rosa Bussarna
DITT LIVS ROLIGASTE RESEÄVENTYR

Resa till Island

Följ med på ett storslaget äventyr på Island. Vi rullar framåt i en rosa buss på Island.

Sommarresan till Island börjar med flyg till Reykjavik. Därifrån åker vi vidare och passerar vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón. Vidare åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri tillbaka mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa.

Blå Lagunen

 sedan innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir.

I Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. innan vi avrundar vårt isländska äventyr och flyger hem till Sverige.

Tillkommer

Fickpengar ca 5 000 kr

Höjdpunkter

 • Jökulsárlón
 • Húsavík
 • Akureyri
 • Isländska höglandet
 • Golden Circle: Gullfoss, Geysir & Thingvellir
 • Reykjavik

Personal på resan

Dagsprogram

 • Dag 1: flyg till Reykjavik

  Vi börjar resan med flyg från Stockholm till Reykjavik.

 • Dag 2-6: Island runt, Seyðisfjörður, Húsavík, Hveravellir & Golden Circle (Gullfoss, Geysir & Thingvellir)

  Efter en natt i huvudstaden åker vi vidare längs sydlandet och stannar till vid issjön Jökulsárlón där bland annat Bondfilmen Die Another Day delvis spelades in. Vi åker vidare och mot Seyðisfjörður och styr kosan nordöst och efter ett stopp vid ett vattenfall åker vi till Húsavík. Här finns det möjlighet att åka på valsafari eller göra andra utflykter i området. Efter Húsavík åker vi till Akureyri för att upptäcka vad Islands näst största stad har att erbjuda. Sedan tar vi vägen över isländska höglandet som endast är öppen ett par månader om året. Vi kommer bo vid en camping mitt i ödemarken där vi kan bada i en naturlig varm källa och spana på glaciärer. Vill det sig väl kan matlaget ordna geysirkokta ägg till frukost. Innan vi når Reykjavik hinner vi med att besöka tre av landets stora sevärdheter; den sprutande gejsern Strokkur, det magnifika vattenfallet Gullfoss och Islands viktigaste nationalpark Thingvellir. I Thingvellir hölls tinget i gamla dagar och det är även platsen där du kan gå i förkastningssprickan mellan den nordamerikanska och den eurasiska kontinentalplattan.

 • Dag 7-9: Reykjavik och flyg till Sverige

  Vi bor i Reykjavik några nätter för att ha tid att uppleva staden, äta gott och kanske dricka en Egils Gull på någon av stadens många barer. Det går att besöka den välkända Blå lagunen, det berömda fallosmuseet eller kanske gå på konsert i den nya vackra konsertbygganden Harpa.

Karta