resor-till-afrika-04
afrika-sydcentralafrika-02-AZS-2
resor-till-afrika-04
afrika-leopard-01-AKT-2

Jul & nyår i Zimbabwe & Namibia- Nyhet!

Typ av resa:
 • Kultur
 • Natur
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Jul/nyårsresa

Följ med på ett juläventyr till Zimbabwe och Namibia!

Med våra klassiska rosa bussar tar vi oss från de mäktiga Victoriafallen till Namibias huvudstad Windhoek.

Vid de storslagna Victoriafallen kan du prova på allt från forsränning till att hoppa bungyjump innan äventyrsresan fortsätter vidare till Botswana och elefantrika Chobe nationalpark, där ca 120 000 elefanter har sitt hem. Testa en spännande nattsafari innan gruppresan fortsätter till nästa nationalpark, nämligen Etosha i Namibia. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och här kan man se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätterna och höra lejonen vråla på nätterna. 

Gruppresan fortsätter till kuststaden Swakopmund där vi kan testa fartfyllda aktiviteter som sandboarding eller fyrhjuling över sanddynerna. Vi fortsätter till världens äldsta öken, Namiböknen innan vi tar oss till vår slutdestination Namibias huvudstad Windhoek.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-5
Resa till Zimbabwe, äventyr vid Victoriafallen och Chobe nationalpark

Resan startar med flyg till Victoriafallen via Addis Abeba. Här väntar några upplevelsefyllda dagar vid de mäktiga fallen. Vattenfallen som bildas av Zambezifloden är en imponerande syn. Med sin bredd på hela 1,6 km blir Victoriafallen de bredaste fallen i världen. Här stannar vi i några dagar för äventyrliga upplevelser och det finns gott om aktiviteter att fylla dagarna med. Testa forsränning nerför Zambezifloden, hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden eller åk på safari i Victoriafallens nationalpark. Efter fullspäckade dagar så lämnar vi området och rullar vidare till Botswana och elefantrika Chobe nationalpark. Parken är förmodligen mest känd för sin spektakulära elefantpopulation, ca 120 000 elefanter lever här. Det är den högsta koncentrationen av elefanter i Afrika. I Chobe har du även möjlighet att se bufflar, lejon, geparder, leoparder och andra arter som exempelvis den vackra sabelantilopen och stora mängder större kudu. Här finns det möjlighet att åka på olika safariturer, bland annat en nattsafari, där man har möjlighet att få se de vilda djuren i sin egen miljö när de smyger omkring i natten, en riktigt häftig upplevelse.

Dag 6-10
Ngepi och safari i Etosha nationalpark

Vi fortsätter till Ngepi där vi kommer stanna två nätter och därifrån fortsätter vi till Etosha nationalpark. I Etosha väntar några dagars safari och vi kommer att bo i parken på campingplatser där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i kvällningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se.

Dag 11-17
Äventyrsaktiviteter i Swakopmund, Namiböknen, Windhoek och hemresa till Sverige

Vi tar oss vidare till kuststaden Swakopmund som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden centrum för äventyrsaktiviteter och här möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan du tillbringa dagarna med att hoppa fallskärm eller åka luftballong över öknen, köra fyrhjuling på sanddynerna, testa på sandboarding på de magiska sanddynerna, fiska efter haj eller varför inte pröva lyckan på casinot. Efter detta kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Målet är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett fantastiskt vackert område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Resan närmar sig sitt slut och vi tar oss till Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Här finns det många gamla fina byggnader att titta på, ett stort utbud av restauranger och barer att besöka samt en del andra sevärdheter att ägna sig. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden. Efter några dagar i storstaden är det dags att hoppa på flyget hem till Sverige igen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

10
5

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Victoriafallen
 • Chobe nationalpark
 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Äventyrsaktiviteter i Swakopmund
 • Safari i Etosha NP
 • Vad ingår?

  • Flyg T&R
  • Allt boende
  • All gemensam transport
  • Svensk reseledare
  • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
  • Safari i Etosha NP

  Vad tillkommer?

  • Flygskatt ca 3 800 kr
  • Visum ca 80 USD
  • Dricks till chaufförer på safari
  • Fickpengar ca 800-1 000 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. bungyjump eller forsränning så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

  Resetillfällen

  AZN19

  Datum: 2019-12-20 - 2020-01-06

  Fastställt datum

  Reseledare: Ej fastställt

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2019-10-31

  Ring innan du bokar!

  +46 (0)8 673 25 20

  Pris: 27.900 kr

  Handpenning: 4.000 kr

  Instagrammat från resan

  Senaste inläggen från resan

  blogg
  30 september 2014

  5 höjdpunkter på Madagaskar