resor-till-afrika-04
afrika-sydcentralafrika-02-AZS-2
resor-till-afrika-04
afrika-leopard-01-AKT-2

Jul & nyår i Namibia, Botswana & Zimbabwe

Typ av resa:
 • Kultur
 • Natur
 • Äventyr
 • Sol och bad
 • Safari
 • Rosa Buss
 • Jul/nyårsresa

Följ med på ett juläventyr till Namibia, Botswana och Zimbabwe!

Med våra klassiska rosa bussar tar vi oss från Namibias huvudstad Windhoek till de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe.

Under resan kommer vi besöka världens äldsta öken, Namiböknen, Sosussvlei och testa fartfyllda aktiviteter som sandboarding i kuststaden Swakopmund. Självklart bjuder äventyrsresan på djurrika safaridagar i Etosha nationalpark. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och här kan man se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätterna och höra lejonen vråla på nätterna.

Gruppresan rullar vidare in i Botswana och till Chobe nationalpark som är hem för ca 120 000 elefanter. Vi tar oss till vår slutdestination Victoriafallen. Här kan man prova på allt från forsränning till att hoppa bungyjump. Passa på att testa en spännande nattsafari här. Efter actionfyllda dagar lämnar vi Afrika och flyger hem till Sverige igen.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1–4
Resa: Sverige-Windhoek, Namibia, besök till världens äldsta öken och världens högsta sanddyner samt Sossusvlei

Resan startar med flyg till Namibias huvudstad Windhoek, en liten storstad med härlig atmosfär. Vi rekommenderar ett besök på den trevliga hantverksmarknaden. Efter storstaden kastar vi oss rakt ut i den äldsta öknen på jorden, Namiböknen. Trots att det regnar väldigt lite här så har Namiböknen ett komplext ekosystem som har förmåga att ta tillvara på fuktighet från dimmorna. Målet är Sesriem och några av världens högsta sanddyner. Det här är ett fantastiskt område. Sanden skiftar i många nyanser från ljust gul till djup orange. Färgskiftningarna är ett resultat av den järnrika sanden som rostar. Vi försöker hinna med att besöka kanjonen, Dune45 och det kanske mest fotograferade stället i Namibia, Sossusvlei.

Dag 5–8
Fartfyllda aktiviteter i Swakopmund

Nästa stopp på resan är kuststaden Swakopmund, som är Namibias främsta semesterort trots att det inte är någon badort. Swakopmund är väldigt omtyckt av både turister och lokalbefolkningen på grund av sin mysiga atmosfär och den tyskinspirerade arkitekturen, som är fantasifull både vad gäller färg och form. Men framför allt är staden centrum för äventyrsaktiviteter.  I Swakopmund möts vi av lite svalare temperatur, något som kan vara skönt efter de inledande varma dagarna. Här kan vi tillbringa dagarna med att hoppa fallskärm, köra fyrhjuling på sanddynerna, göra delfinturer, fiska efter haj eller varför inte pröva lyckan på casinot. 

Dag 9-15
Safari i Etosha nationalpark och Ngepi

Resan fortsätter till Etosha nationalpark via Spitzkoppe. I Etosha väntar några dagars safari och vi kommer att bo i parken på en campingplats där vi har tillgång till både pool och restaurang. Vid varje campingplats finns också ett vattenhål dit djuren kommer på natten för att dricka. Att sitta vid ett vattenhål och se hur de vilda djuren smyger sig fram för att dricka i kvällningen fullbordar den klassiska safariupplevelsen. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och det är i den här parken du kan se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätten och det är även här du kan höra lejonen vråla på nätterna. I parken finns 114 däggdjursarter, de flesta mycket sällsynta och utrotningshotade, så det finns många spännande djur för oss att se. Efter Etosha tar vi oss vidare till Ngepi där vi stannar två dagar.

Dag 16-21
Chobe nationalpark i Botswana och äventyrsaktiviteter vid Victoriafallen i Zimbabwe

Vi rullar vidare till Botswana och elefantrika Chobe nationalpark. Parken är förmodligen mest känd för sin spektakulära elefantpopulation, ca 120 000 elefanter lever här. Det är den högsta koncentrationen av elefanter i Afrika. I Chobe har du även möjlighet att se bufflar, lejon, geparder, leoparder och andra arter som exempelvis den vackra sabelantilopen och stora mängder större kudu. Här finns det möjlighet att åka på olika safariturer. Vi tar oss till slutdestinationen på vår resa, de mäktiga Victoriafallen. Här väntar några upplevelsefyllda dagar vid de mäktiga fallen. Vattenfallen som bildas av Zambezifloden är en imponerande syn. Med sin bredd på hela 1,6 km blir Victoriafallen de bredaste fallen i världen. Här stannar vi i några dagar för äventyrliga upplevelser och det finns gott om aktiviteter att fylla dagarna med. Testa forsränning nerför Zambezifloden, hoppa bungyjump med Victoriafallen i bakgrunden, hoppa fallskärm eller åk på safari i Victoriafallens nationalpark. Det finns bland annat en nattsafari där man har möjlighet att få se de vilda djuren i sin egen miljö när de smyger omkring i natten, en riktigt häftig upplevelse. Efter fullspäckade dagar så är det dags att flyget hem till Sverige igen.

 

Med reservation för ändring av färdvägen.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

10
3

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Party

Party

X

Party

Denna symbol berättar att det på tidigare resor, denna rutt, har förekommit en del fester. Det beror också på vilken slags grupp man reser med och hur mycket man själv medverkar.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Victoriafallen
 • Chobe nationalpark
 • Sanddynerna i Namiböknen
 • Äventyrsaktiviteter i Swakopmund
 • Safari i Etosha NP
 • Vad ingår?

  • Flyg T&R
  • Allt boende
  • All gemensam transport
  • Svensk reseledare
  • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
  • Safari i Etosha NP

  Vad tillkommer?

  • Flygskatt ca 4 100 kr
  • Visum ca 80 USD
  • Dricks till chaufförer på safari
  • Fickpengar ca 800-1 000 USD. Om du väljer att göra extra aktiviteter, t.ex. bungyjump eller forsränning så behöver du ha med dig mer fickpengar än de rekommenderade beloppen.

  Resetillfällen

  ANZ21

  Datum: 2021-12-20 - 2022-01-06

  Preliminärt datum

  Reseledare: Ej fastställt

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2021-04-30

  Mer än 5 platser kvar

  Pris: 27 900 kr

  Handpenning: 4 000 kr

  Instagrammat från resan

  Senaste inläggen från resan

  blogg
  30 september 2014

  5 höjdpunkter på Madagaskar