gotland5
gotland4
gotland3
gotland1
Gotland4
Gotland3
Gotland2
Gotland1
gotlandsresa2
gotlandsresa1
gotlandsresa fårö sommar
resa gotland snäck camping
sommar resa gotland visby
gotland visby boende destination
semester gotland färja
åka till gotland cykla semester fårö
resa till gotland sommar

Weekendresa till Gotland

Typ av resa:
  • Äventyr
  • Sol och bad
  • Rosa Buss
  • Party
  • Båtresa

Följ med på en resa till Gotland i sommar

Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn där vi tar färjan över till den exotiska sommarön. Besöket börjar med ledig tid i Visby där du kan njuta av den pittoreska staden med allt som erbjuds där sommartid.

Vi åker runt på ön för att komma nära dess natur och kultur. Vi besöker ett whiskydestilleri och kommer att ha möjlighet att luncha på ett fiskrökeri. För att få ut det mesta och det bästa av vårt besök på Gotland så åker vi till Bläse Kalkbruksmuseum för en gemytlig grillfest innan vi åker vidare till Fårö. Där kommer vi besöka Sveriges största raukområde Digerhuvud och unna oss ledig tid på Sudersands strand. Innan hemresan kommer vi återvända till Visby för en sista chans att handla lokala souvenirer, umgås med lokalbefolkningen eller beskåda de andra besökarna som intagit ön.
På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Onsdag

Vi samlas på Cityterminalen 08.30 i Stockholm där en rosa buss plockar upp oss för en långhelg full av äventyr. Första stoppet blir Nynäshamn där vi stiger ombord på färjan mot okända horisonter. Efter cirka tre timmar angör vi i Visby och den medeltida Hansastaden välkomnar oss med dess pittoreska miljöer. Efter att vi checkat in på campingen är eftermiddagen fri för egna upptåg. Ett par tips är att besöka Fornsalen (Gotlands populäraste museum), vandra längs stadsmuren, gå på After Beach på Kallis och sedan äta och dricka gott inne i Visby. (Färjan avgår 11.30)

Torsdag

Efter gemensam frukost på campingen lämnar vi staden för att ge oss ut på äventyr. På vår väg till Katthammarsvik passerar vi Romakloster som ligger i krokarna där det Gutniska alltinget hölls för 1 000 år sedan. Det finns även ett whiskeydestilleri i närheten som vi kanske kan besöka. När vi korsat ön och nått dess östkust stannar vi för att äta lunch. På eftermiddagen passerar vi skeppssättningen Tjelvars grav innan vi kommer till Slite där vi passar på att handla förnödenheter. Kvällen spenderas i Bläse där vi kan njuta av omgivningarna och besöka ett vattenfyllt kalkbrott. Vi campar vid vattnet och äter grillat lamm.

Fredag

Efter frukost åker vi norrut för att ta oss över till Fårö med trafikfärja. När vi kommit till Ingmar Bergmans favoritö så åker vi till Digerhuvud, Sveriges största raukområde, för att njuta av naturen och laga lunch. På eftermiddagen kommer vi till Sudersands campingby där vi ska bo för natten. Det finns flera ställen att äta på i området och stranden Sudersand sägs vara bland de bästa i världen. 

Lördag 

Vi unnar oss en skön förmiddag där vi kan vara på stranden eller utforska omgivningarna innan det är dags att bege oss söderut till Visby. På väg till staden stannar och vi utforskar några typiska gotländska sevärdheter och lagar gemensam lunch innan vi anländer till campingen i lagom tid för att hinna med After Beach på Kallis.

Söndag

Vi äter gemensam frukost på campingen och efteråt packar vi ihop våra pinaler för att bege oss till färjeterminalen och påbörja vår hemresa till fastlandet (färjan avgår 09.10). Vi kommer tillbaka till Centralstationen i Stockholm kring 14.00 på eftermiddagen.

 

Med reservation för ändring av färdväg. 

Pris
Endast 2 200 kr för pinkare (person som åkt med Rosa Bussarna förut). Har du en vän som inte åkt med Rosa Bussarna förut och vill följa med så får du gärna ta med hen, priset för dig som inte åkt med oss förut är 3 200 kr.

Avbokning
Du får tillbaka hela summan om du bokar av dig senast 40 dagar innan avresa. Vid avbokning mindre än 40 dagar innan avresa får du inga pengar tillbaka.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

4

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Resans höjdpunkter

Whiskydestilleri
Visby
Digerhuvud
Bläse kalkbruksmuseum
Sudersands strand

Vad ingår?

T & R Nynäshamn-Visby med färja
Allt boende på bussarna

Måltider:
Onsdag: middag
Torsdag: frukost & lunch
Fredag: frukost 
Lördag: frukost & lunch
Söndag: frukost

Vad tillkommer?

Fickpengar: ca 1 500 kr för egen mat, utgång & dusch m.m.

Resetillfällen

EG20

Datum: 2020-07-08 - 2020-07-12

Fastställt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-02-29

Mer än 5 platser kvar

Pris: 2.500 kr

Handpenning: 2.500 kr

Instagrammat från resan