gotland5
gotland4
gotland3
gotland1
Gotland4
Gotland3
Gotland2
Gotland1
gotlandsresa2
gotlandsresa1
gotlandsresa fårö sommar
resa gotland snäck camping
sommar resa gotland visby
gotland visby boende destination
semester gotland färja
åka till gotland cykla semester fårö
resa till gotland sommar

Weekendresa till Gotland

Typ av resa:
  • Äventyr
  • Sol och bad
  • Rosa Buss
  • Party
  • Båtresa

Följ med på en resa till Gotland i sommar

I år åker vi till södra delen av ön (och lite av den östra)

Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn där vi tar färjan över till den exotiska sommarön. Besöket rivstartar i Visby och därifrån åker vi vidare österut.

Vi åker tvärs över ön till det vackra Östergarnslandet som är känt för sin vackra natur. Vi slår läger för natten vid en camping som är belägen intill en av öns finaste stränder. Intill finns ett litet fiskeläge och där det finns möjligheter till att såväl bada som att vandra i den fina naturen. 

Dagen därpå rullar vi vidare söderut. På vägen stannar vi till vid en medeltida vikingagård där vi bjuds på fika, guidad tur och ett stopp vid Folhammar raukområde. Lunch tillagar vi vid Hoburgsgubben innan vi på eftermiddagen rullar in i Burgsvik.

Efter ett par nätter i Burgsvik rullar vi mot Visby igen men stannar för lunch på vägen. Framme i Visby finns tid för att strosa runt i staden, handla lokala souvenirer och besöka en ruin eller två. Dagen efter åker vi till färjan och påbörjar hemresan mot fastlandet. 

På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Onsdag: Stockholm-Nynäshamn-Visby-Östergarn

Vi samlas på Cityterminalen i Stockholm där en rosa buss plockar upp oss för en långhelg full med roligheter. Första stoppet blir Nynäshamn där vi stiger ombord på färjan. Efter cirka tre timmar angör vi i Visby och den medeltida staden välkomnar oss med dess pittoreska miljöer. Vi åker genast österut mot Östergarn för en gemytlig kväll i glada rosa vänners lag. Det går även att vandra i området och kolla in fiskelägret Sysne. Vill man ta en längre promenad på drygt 1 mil så går det utmärkt att besöka fiskelägret Herrvik också. 

 

Torsdag: Östergarn-Stavgard-Hoburgsgubben-Burgsvik

Efter frukost åker vi söderut. Vi stannar till i Stavgard för att besöka en medeltida vikingagård. Där bjuds vi på fika och guidad tur. Vi får lära oss mer om hur det var att bo på Gotland förr i tiden och njuta av de vackra omgivningarna. Efter det gör vi ett stopp vid Folhammar raukområde.

Resan fortsätter sedan söderut, så långt söderut man kan komma på Gotland. Sudret, som det kallas, välkomnar oss med sin säregna natur och i närheten av raukområdet Hoburg stannar vi för att laga och äta lunch. Har du bra fantasi så kan du se den omtalade Hoburgsgubben (en rauk som ska likna en människa). 

På eftermiddagen rör vi oss lite norrut igen med siktet inställt på Burgsvik. Området är bland annat känt för inspelningen av det populära tv-programmet Så mycket bättre.

 

Fredag: Ledig dag i Burgsvik

Njut av att vara på stranden eller hyr cyklar och utforska området. Åk till Nisseviken och bada, ta ett dopp i poolen på campingen, vandra omkring i området eller kolla om matansvarige behöver lite hjälp till någon måltid. På Sudret finns flera spännande utflyktsmål att besöka för den som vill. 

 

Lördag: Burgsvik-Visby 

Vi rullar norrut mot Visby och stannar för lunch på vägen. Har du tur kanske du kan se vildhästar som finns på Lojstaheden om chauffören tar den vägen. På eftermiddagen kommer vi till campingen som ligger lite norr om Visby. Då har vi en ledig kväll som med fördel avnjuts inne i den pittoreska medeltida Hansastaden Visby. 

 

Söndag: Visby-Nynäshamn-Stockholm

Vi äter gemensam frukost på campingen och efteråt packar vi ihop våra pinaler för att bege oss till färjeterminalen och påbörja vår hemresa till fastlandet. Vi kommer tillbaka till Cityterminalen i Stockholm runt tidig eftermiddag.

Med reservation för ändring av färdväg. 

Pris
Endast 2 500 kr för pinkare (person som åkt med Rosa Bussarna förut). Har du en vän som inte åkt med Rosa Bussarna förut och vill följa med så får du gärna ta med hen, priset för dig som inte åkt med oss förut är 3 500 kr.

Avbokning
Du får tillbaka hela summan om du bokar av dig senast 40 dagar innan avresa. Vid avbokning mindre än 40 dagar innan avresa får du inga pengar tillbaka.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

4

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Resans höjdpunkter

  • Visby
  • Östergarnslandet
  • Stavgard vikingagård
  • Hoburgsgubben
  • Burgsvik

Vad ingår?

T & R Nynäshamn-Visby med färja
Allt boende på bussarna

Måltider:
Onsdag: middag
Torsdag: frukost & lunch
Fredag: frukost 
Lördag: frukost & lunch
Söndag: frukost

Vad tillkommer?

Fickpengar: ca 1 500 kr för egen mat, utgång & dusch m.m.

Resetillfällen

EG21

Datum: 2021-07-07 - 2021-07-11

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-05-07

Mer än 5 platser kvar

Pris: 2 600 kr

Handpenning: 2 600 kr

Instagrammat från resan