Jul & nyår i Filippinerna strand 2
asienresor-qjul01
asien-filippinerna-dyk-01-2 QFI
asien-filippinerna-dyk-04-2 QF
båt-i-filippinerna-qf05
filippinerna10
filippinerna02
Filippinerna night

Nyårsresa i Filippinerna

Typ av resa:
 • Båtresa
 • Jul/nyårsresa
 • Sol och bad
 • Ej Rosa Buss

Fira nyår i varma Filippinerna!

Följ med Rosa Bussarna på nyårsresan till Filippinerna där du både kan räkna ner och varva ner samtidigt. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Coron och sedan besöker vi den fantastiska undervattensfloden Puerto Princesa Subterranean River National Park.

Höjdpunkten på resan är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från Coron till El Nido. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsur sås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling.

Efter båtresan kommer vi till El Nido som är känd för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. Därefter åker vi till Port Barton för mer sol och bad. Vi lämnar Palawan och flyger till Manila för att ta flyget hem till Sverige.

Finns det något bättre sätt att fira nyårsafton än utomlands i solen och värmen?

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-4
Resa: Sverige-Filippinerna. Manila, Palawan & Coron

Äventyret börjar i den dynamiska metropolen Manila. I Manila stannar vi en natt innan vi flyger vidare till Coron. Coron är den största staden på ön Busuanga och är känd för sina många vrak från andra världskriget. Är du intresserad av att dyka och utforska vrak är detta paradiset. När vi kommer till Coron blir första utflykten till Mount Tapyas. Efter en lättvandring på 750 steg upp mot utsiktspunkten kommer vi att njuta av vacker utsikt över Coronbukten. Passa på att handla färgglada saronger och torkad mango i de mysiga små affärerna när vi kommer tillbaka till Coron town.

Dag 5-8
Palawan, båtäventyr med Tao Philippines

Lagom till nyår går vi ombord på Tao Philippines som är den enda kryssningen i sitt slag som åker till denna avlägsna region. Vi kryssar runt utan färdplan och dagsplanering och hur resan blir är helt upp till oss själva. Under båtresan kommer vi göra stopp på mysiga öar, i små byar, sova i nipa huts (små filippinska hyddor), äta fantastiska skaldjur, snorkla, plocka kokosnötter, dricka exotiska drinkar och sola och njuta av semestern. För att ta sig i land på de olika öarna måste man antingen simma i land från båten eller bli skjutsad i kajak. Observera att vi inte sover på båten utan på olika öar. Våra stora bagage lämnar vi på båten och tar bara med oss en liten övernattningsväska.

Dag 9-12
Palawan, El Nido & Port Barton

Efter fem äventyrsfyllda dagar med Tao Expedition lämnar vi båten och besättningen. Vi går i land i dykparadiset El Nido. Ön är till stora delar skogsbevuxen, bergig och relativt svårframkomlig. Här finns den fascinerande Bacuitarkipelagen med sina enorma 250 miljoner år gamla kalkstensklippor och öde paradisstränder. Strosa runt i den mysiga lilla byn och bli inte överraskad om alla i lokalbefolkningen hälsar och välkomnar dig glatt. Efter en natt i El Nido besöker vi Port Barton som inte har lika många turister ännu. Här fortsätter vi njuta av det blåa havet och fina stränder. 

Dag 13-16
Sabang, Subterranean River, Puerto Princesa & resa hem till Sverige

Vi tar oss vidare till Sabang och Puerto Princesa och där gör vi en utflykt till Filippinernas kanske största sevärdhet, den underjordiska floden (officiellt heter den Puerto Princesa Subterranean River National Park). Den 8,2 km långa floden i kalkstensberget är upptagen på UNESCO:s världsarvlista och numera är den utnämnd till en av världens sju naturliga underverk. Den ca en timmes långa båtresan bland stalaktiter (droppstensformationer från taket) och stalagmiter (från marken) får de flesta att tappa andan. Utflykten avslutas med en traditionell filippinsk lunch. Resan börjar närma sig sitt slut och vi tar oss tillbaka till Manila. Passa på att köpa dina sista souvenirer innan vi flyger hem till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

Med reservation för ändring av färdvägen.

Flyginformation 
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta Kjell (kjell@rosabussarna.com). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

Bild, film och annan information från resan

Rosa Bussarna Nyårsresa i Filippinerna del 2 av Magne Håheim

Rosa Bussarna Nyårsresa i Filippinerna del 1 av Magne Håheim

Att resa med Tao Expeditions

Boende på resan

4
9

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Resans höjdpunkter

 • Nyårsfirande på en av öarna under båtexpeditionen
 • Vandring till Mt. Tapyas
 • Puerto Princesa Subterranean River National Park
 • El Nido
 • Port Barton
 • Sol, bad & snorkling
 • Dykning (extra tillägg)
 • Fem-dagars båtexpedition med Tao PhilippinesVad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende 
 • All gemensam transport
 • Inträde till den underjordiska floden i Sabang (UNESCO världsarv)
 • Snorkelutrustning, kajak, campingutrustning under båtturen
 • Ca 25 måltider (inkl. frukost)
 • Lokal guide i Manilla
 • Svensk reseledare

Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca  4 000 kr
 • Dricks till lokal personal ombord på båten
 • Fickpengar ca 4 000 kr

 

 

Resetillfällen

QFnyår21

Datum: 2021-12-26 - 2022-01-10

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-06-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 34 900 kr

Handpenning: 5 000 kr

Instagrammat från resan