bestiga kebnekaise
vandringsresa sverige sommar
bestiga kebnekaise
vandringsresa sverige
middag resa sommar
resa till lappland
vandringsresa sverige
lappland sommar resa vandring fjällstation
Skuleberget
världens-högsta-kustlinje
Kebnekaise-toppen
vandra-kebnekaise
kebnekaise-fjällstation
kebnekaise-vandring
Kebnekaise-1
bestiga-kebnekaise-2
Kebnekaise-2
bestiga-kebnekaise
kebnekaise-höjd

Vandringsresa till Kebnekaise

Typ av resa:
  • Aktiv resa
  • Vandring
  • Rosa Buss
  • Natur
  • Extremt klimat

Vandringsresa till Lappland – bestiga Kebnekaise

Utmana dig i sommar och följ med på en resa till norra Sverige där vi gemensamt bestiger landets högsta berg Kebnekaise. Äventyret börjar med flyg till Kiruna från Stockholm och därifrån tar vi oss vidare till Nikkaluokta. Under tre dygn kommer vi sedan bo på Kebnekaise fjällstation så att du hinner försöka bestiga Kebnekaise och även testa andra vandringsleder i närheten.

Vandringsresan fortsätter med rosa buss när vi går tillbaka till Nikkaluokta för att sedan åka till Pite havsbad för ett par dagars sol och bad. Sommarresan avslutas med ett besök vid Höga kusten innan rullar vidare mot vår slutdestination Stockholm.

Denna resa kan  kombineras med resan Finland-Ryssland-Norge, pris: 26 800 kr. Kontakta kontoret om ni är intresserade av detta.

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Tåg i stället för flyg

Det finns möjlighet att välja bort flyg och i stället åka tåg till Kiruna från Stockholm. Kontakta kontoret för mer information

Dag 1
Flygresa: Stockholm-Kiruna

Resan startar på morgonen men flyg från Stockholm till Kiruna. Gruvstaden ligger mellan två berg och ca 20 mil ovanför polcirkeln. Det är en speciell stad som präglas av naturen och bergen som omger den. Just Kirunas speciella läge ovanför polcirkeln gör att man här ser midnattssolen från slutet av maj till och med mitten av juli ungefär. Har vi tur så kan vi få njuta av några ljusa kvällar åtminstone när vi befinner oss i området. Vi gör ett besök till ishotellet och efter det finns tid för en kväll på stan. 

Dag 2

Kiruna, Nikkaluokta, vandring till Kebnekaise & Fjällstation 

Resan går vidare till Nikkaluokta som ligger ca 7 mil från Kiruna och här lagar vi lunch och fördelar packningen. Alla kommer att få ta med sig några extra kilo mat i sin packning. Det är mat som vi ska tillaga under våra dagar vid Kebnekaise fjällstation. Efter lunchen påbörjar vi den ca fyra timmar långa vandringen ut i vildmarken mot Kebnekaise. Fjällstationen ligger beläget ca 690 m.ö.h. och vi kommer på bo här i tre nätter i flerbäddsrum.

Dag 3-4
Kebnekaise fjällstation, vandring och bestiga Kebnekaise

Nu är vi framme, så hoppa i vandringsskorna och bege dig ut i den vackra bergsmiljön. Vi kommer ha två heldagar i området kring så du kan välja om du vill erövra Sveriges högsta berg, som ligger ca 2 100 m.ö.h., under dag 1 eller dag 2 (med reservation för vädret som kan ställa till det). Det finns även andra turer att göra i den fantastiska miljön, bland annat finns det möjlighet att göra en dagstur till högfjällsdalen Tarfala. Det finns också en charmig kort vandring som kallas barfotavandring, som säga vara skön för trötta fötter.

Att bestiga Kebnekaise kan vara fysiskt krävande, det är viktigt att du har bra grundkondition, viss erfarenhet och rejäla kängor. Du ansvarar själv för din säkerhet och din hälsa. Ett tips är att ha mobil med Teliaabonnemang, eftersom det är det enda mobilnät som fungerar på Kebnekaise. 

Dag 5
Nikkaluokta, Pite havsbad

Efter frukost vandrar vi de fyra timmarna tillbaka till Nikkaluokta där vi äter lunch och efter det åker vi till Pite havsbad. Vid vattnet kommer vi tillbringa en natt så att vi kan vila upp oss efter vandringen och njuta av havet.

Dag 6-7
Höga kusten & Skuleberget

På eftermiddagen efter lunch styr vi vidare söderut och tar oss till Höga kusten. Här gör vi middag tillsammans och efter det finns det möjlighet att kolla upp vad du vill göra i området under morgondagen. Vi kommer att stanna här i en natt så vi har en halvdag till förfogande i området. Här finns massa aktiviteter att ägna som att vandra uppför Skuleberget, klättra, ta en längre tur till Slåtterdalsskrevan i Skuleskogen, besöka naturmuseet Naturum eller göra något annat som lockar i den vackra miljön innan vi drar vidare till Stockholm efter lunch. Vi återvänder till huvudstaden senare samma kväll.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3
3

Resan innehåller

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Resans höjdpunkter

Skuleberget
Besök till ishotellet i Jukkasjärvi 
Bestiga Kebnekaise
Högfjällsdalen Tarfala
Pite havsbad

Vad ingår?

Flyg Stockholm-Kiruna
Rosa buss Kiruna-Stockholm
Allt boende (varav tre nätter i flerbäddsrum i stuga på Kebnekaise och resterande nätter på bussen)
All gemensam transport
De flesta måltider, exklusive dryck
Hyra av stegjärn (som kan behövas för att ta sig upp sista biten på Kebnekaise)
Tur till ishotellet i Jukkasjärvi

Vad tillkommer?

Dryck & vissa måltider
Snacks
Övriga aktiviteter, så som klättring i Skuleberget eller helikoptertur från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation

Resetillfällen

KEB21

Datum: 2021-07-13 - 2021-07-21

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2021-01-31

Mer än 5 platser kvar

Pris: 12 900 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan