vandring-himalaya
resa-indien-kloster
indien-resa-fakta
åka-till-indien-04
åka-till-indien-03
åka-till-indien-02
indienresor-01
vandringsresa-indien
vandra-i-indien
resor-till-indien
resa-vandring-indien
resa-till-indien
indien-resa
glamping-indien

Vandring till Ladakh (Indiska Himalaya) - NYHET!

Typ av resa:
 • Vandring
 • Äventyr
 • Kultur
 • Natur
 • Ej Rosa Buss

Välkommen till en unik vandringsresa till Ladakh, Indiska Himalaya

Passa på att följa med Rosa Bussarna på denna unika vandringsresa. Vi beger oss till de nordligaste delarna av Indien, till Ladakh. Området brukar kallas för lilla Himalaya och det är ett vackert bergsområde som inte ännu förstörts av massturism. 

Vi reser runt med jeep, vandrar i den vackra naturen och kommer nära den lokala kulturen. När vi inte sover på hotell, eller övernattar i ett kloster, så campar vi på det bekväma sättet som kallas för Glamping (glamourös camping).

Denna vandringsresa till Indien är ett av Rosa Bussarnas mest genuina resmål och passar alla som vill upptäcka något storslaget och uppleva något magiskt. Det är bra om du har viss vana att vandra eftersom det kan bli lite utmattande med den höga höjden. I gengäld får du se och uppleva en del av världen som är få förunnade. 

 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1 - 2
Resa från Sverige till Indien

Vi reser från Sverige till Indiens huvudstad, New Delhi. Där väntar oss en spännande tid då vi utforskar den hektiska staden. I Delhi och i dess närområde finns flera sevärdheter värda att upptäcka. Exempelvis kan man besöka Old Delhi med dess berömda Röda Fort. Andra ställen som man kan passa på att besöka i området är India Gate, Lodhis trädgårdar och Lotustemplet. Det går också att, på egen hand, göra en dagsutflykt till kända Taj Mahal.

Dag 3
Resa till Indien – inrikesflyg till Leh

Efter en dag i Indiens pulserande storstad New Delhi är det dags att påbörja bergsäventyret. Vi flyger till Ladakhs provinshuvudstad Leh. Staden är en ett regionalt centrum för tibetansk buddistisk religion med bland annat ruiner från forna tempel och palats. Staden är belägen på 3500 m.ö.h och ger en bra start för att vänja sig vid höjden inför den fortsatta resan. Likt New Delhi sover vi på hotell i Leh.

Dag 4
Utflykt till lokala kloster

Vi fortsätter vår resa i norra Indien med att förkovra oss i dess religion och lokala kultur som format området under många århundraden. Efter frukost besöker vi några tempel i närområdet och får lära oss mer om den tibetanska buddism som praktiseras. Det är en unik möjlighet att få se och komma nära de sedvänjor som utövas och du kommer få fördjupad insikt i en munks liv och leverne. 
På eftermiddagen besöker vi en lokal marknad där vi kan köpa allt från frukt till böneflaggor. Även denna natt bor vi på hotell. 

Dag 5
Resa: Leh – Yangthang

Efter frukost så åker vi till den stora byn Yangthang som ligger 75 kilometer väster om Leh, längs med Sham-dalen. Platsen är belägen runt ett vackert begsmassiv och vi bor bekvämt i fina glamping-tält som redan är iordningställda när vi anländer. På eftermiddagen besöker vi byn och närliggande tempel. Natten spenderar vi i våra fina tält. 

Dag 6
Vandring till klostret Ridzong (4-5 timmars vandring)

Äntligen har våra kroppar vant sig vid höjden och vi kan påbörja vandringsbiten i denna vackra del av Indien. Efter frukost vandrar vi i dalgången och runt i området tills vi kommer till Ridzong-klostret. Vår lokala ledsagare berättar och visar oss hur människor lever och har det i området. Runt 100 munkar bor permanent i det isolerade klostret. Vi får även chans att umgås med de som bor i klostret och veta mer om hur det är att viga sitt liv till Buddha. Efter vi ätit lunch vandrar vi tillbaka till vår camping för ytterligare en natt i våra komfortabla tält.

Dag 7
Resa: Dah-dalen

Efter frukost åker vi till dalgången Dah och Hanu där vi besöker byar och träffar de lokala Aryan-folket (som är kvar sedan Alexander den Stores dagar). Vi reser vidare till byn Khaltse och vår väg slingrar sig sedan vidare bland storslagna bergsvyer (höga berg, djupa dalar) tills vi kommer till vår camping för kvällen. Där äter vi gemensamt och har ledig tid över för att upptäcka vår omgivning. Vi sover i bekväma tält som iordningställts till oss. 

Dag 8
Vandring 4-5 timmar och möte med stamfolk i Dah-dalen

Medan vi äter frukost ställer personalen i ordning lunchmat till oss. Sedan beger vi oss ut på vandring i det storslagna bergsmassivet, träffar lokala människor från Aryan-folket. Vi lär oss om seder och bruk, äter vår medhavda lunch och njuter av de vackra omgivningarna. På kvällen samlas vi i vårt läger, äter middag och sover i tält. 

Dag 9
Besök i byn Hanu (3-4 timmars enklare vandring)

Efter frukost i vårt läger beger vi oss ut på äventyr igen. Bland annat besöker vi byn Darchik som är förlagd till en hög kulle vilken man endast kan nå genom att vandra upp. De isolerade platserna gör att sedvänjor bevarats från århundrade till århundrade. Vi får en unik chans att besöka delar av världen som inte utsatts för så mycket influenser utifrån. Dessutom är naturen spektakulär med sina höga bergsmassiv och djupa dalar. Vi besöker byar och folk under dagen och campar på natten i tält som personalen satt upp åt oss. 

Dag 10
Resa till Rangdum/Zanskar-dalen

Nu är vi redo för att resa vidare med våra jeepar. Vägarna är äventyrliga men framkomliga och utsikten storslagen.  Vi passerar bland annat Kargil som är den näst största stan i området efter Leh. Därifrån åker vi ut i vildmarken för att njuta av naturens storhet. Till slut når vi Rangdum som ligger i Zanskar-dalen. Under dagen passerar vi tempel och byar, passerar Nun och Kun-massivet och ser de snöklädda bergen i horisonten. När vi kommer fram till vårt läger så är tälten redan iordningställda för nattens vila. 

Dag 11
Utforska Rangdum

Efter en stillsam frukost ute i det fria så ägnar vi dagen åt att utforska byn (som består av cirka tio hus) och dess närområde. I området kan du på ena sidan se bördiga kullar med boskap som möts av skarpa konstraster av höga berg och glaciärer. Vi vandrar omkring 3-4 timmar i behaglig takt (vi rör oss på knappt 4000 m.ö.h. ) och besöker klostret i närheten. Runt 30 munkar bor i klostret (och ungefär lika många åsnor). Även denna natt sover vi i vårt läger.

Dag 12
Utflykt till Pensila Pass

Denna dag passar vi på att utforska passet som skiljer dalarna åt. Högst uppe på toppen är det cirka 4400 m.ö.h. och därifrån kan man se ut över dalarna. Boskap som vandrar i dalgångarna, omgivna av de höga bergstopparna. Vi kör vidare och ser även Drang-Drung glaciären. Vårt medföljande reseteam ordnar lunch på vägen och vi gör även en mindre vandring under dagen. På kvällen återvänder vi till vårt läger för middag och övernattning.

Dag 13
Resa till Lamayuru

Nu påbörjar vi vår resa tillbaka till Leh. På vägen stannar vi till i klosterbyn Lamayuru som ligger vid Indusfloden. Klostret tillhörde Bon-religionen innan den tibetanska buddismen gjorde sitt intåg i regionen. I klostret bor runt 150 munkar men tidigare hade det kapacitet för hela 400. Klostret är vackert beläget vid bergsluttningen ner mot vattnet. Vi besöker klostrets vandrarhem där vi ska övernatta. 

Dag 14
Resa tillbaka till Leh

Efter frukost checkar vi ut från klostret och beger oss tillbaka till regionhuvudstaden Leh. Där får vi ledig tid så att vi kan ta igen oss efter vårt bergsmassiva äventyr. Den sista dagen i Leh har vi till eget förfogande så att vi kan smälta våra intryck från bergsturen, dricka en chai, köpa eventuella souvenirer och landa lite i civilisationen innan vi påbörjar resan mot Sverige. Natten spenderar vi på hotell.

Dag 15 - 16
Resa: Leh - New Delhi

Med inrikesflyg åker vi tillbaka till New Delhi och möts av den stora skillnaden mellan landområdena. I New Delhi stannar vi i två nätter och har egen tid till förfogande för egna äventyr. 

Dag 17
Resa från Indien och hem till Sverige​

Nu är det dags att avrunda vårt indiska bergsäventyr. Vi packar ihop våra pinaler och beger oss till flygplatsen för att resa hemåt. 

Tänk på:

När vi tältar så blir vi väldigt omhändertagna. Personal sätter upp och tar ner tälten åt oss. De ställer i ordning sängplatserna och fixar även våra måltider som vi äter under de dagar vi är uppe i bergen. Det finns även tillgång till toalett och viss rengöring. Men tänk på att vi rör oss på platser som är mycket isolerade och som har sparsam tillgång till varma duschar, elektricitet, sjukvård mm. 
Förutom god vardagskondition rekommenderas du ta med dig följande:
• Eventuell egen medicin, gärna i två uppsättningar som förvaras i olika väskor.
• Litet eget hushållsapotek som består av medicin mot höjdsjuka, koksaltlösning (kan vara bra att skölja ögonen med då det kan vara dammigt), värktabletter, bandage, myggmedel och solskyddskräm. 

När det gäller klädsel är det viktigt att hålla sig torr och varm. Lager på lager-metoden rekommenderas. Förutom vanliga resekläder är det bra om du har med dig:
• Vindtäta ytterkläder.
• Underställ.
• Solglasögon.
• Mössa, halsduk, vantar och tjocka sockar.
• Vandrarkängor eller andra stabila skor som är bekväma. 

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

7
1
8

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Talt

Tält

X

Tält

Vi bor en eller flera nätter i tält, ibland är det som tillval som inte ingår i priset. Rosa Bussarna står för tält och liggunderlag och du behöver bara ha med sovsäck, kudde och ibland myggnät.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.

Resans höjdpunkter

 • Vandring  i Himalaya
 • Mulbeck, Lamayuru
 • Penzila, Namikala & Fatula pass
 • Ridzong, Alchi, Shey, Thiksey, Hemis
 • Leh
 • Känslan av att vara i Himalaya
 • New Dehli
 • Vad ingår?

 • Flyg
 • Inrikesflyg
 • All gemensam transport
 • Allt boende 
 • Helpension i Ladakh
 • Frukost i New Delhi
 • Svensk reseledare
 • Lokalguide 
 • Vandringsguide
 • Inner line permit 
 • Inträde till klosterbesök
 • Guidadtur i Leh
 • Support jeep/backup fordon
 • Vad tillkommer?

 • Flygskatt 2 900 kr
 • Visum 50 USD
 • Fickpengar ca 3 000 kr
 • Dricks till lokala personal & bärare
 • Resetillfällen

  QLvandring19

  Datum: 2019-09-03 - 2019-09-19

  Preliminärt datum

  Reseledare: Ej fastställt

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2019-02-28

  Mer än 5 platser kvar

  Pris: 23.900 kr

  Handpenning: 5.000 kr

  Instagrammat från resan