EN_VandraRomsdal3
EN_Promenad
EN_Hardanger2
EN_VandraRomsdal2
EN_Berg
EN_Vandra
EN_Stolen3
EN_Stolen
EN_VandraRomsdal
EN_Stolen2
EN_Trollstigen
EN_Stugor
EN_Utsikt
EN_VandraRomsdal4
EN_Dave-Kovac-Geiranger

Vandringsresa i södra Norge

Typ av resa:
  • Extremt klimat
  • Aktiv resa
  • Vandring
  • Rosa Buss
  • Natur

Vandra i Norge med Rosa Bussarna 

Missa inte vår spännande vandringsresa till grannlandet Norge. Här bjuds du på fantastisk natur, oändliga vandringsleder och otroliga utsikter, någonting naturälskaren inte får missa.

Vi börjar resan med ett stopp på Västkusten. Därifrån tar vi oss vidare till UNESCOS världsarv Rjukan där bara några timmars vandring belönas med en utsikt över 1/6 del av landet. Turen går vidare mot slutet av Lysebotn Fjorden, till den lilla platsen med samma namn. Botten av dalen är den perfekta utgångspunkten för alla typer av vandring. Vi tar färja längst fjorden vidare mot vårt nästa stopp, där en vandring till den världskända Preikestolen inte får missas.

Efter några dagar i fjordlandet tar vi oss vidare ner mot kusten för lite skärgårdsliv i Kristiansand. Sista stoppet blir Norges huvudstad Oslo som bjuder på allt mellan storstadsliv och naturupplevelser, innan vi påbörjar resan tillbaka till Sverige och anländer i Stockholm senare samma eftermiddag.

Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva en resa man sent kommer glömma. Följ med och vandra med Rosa bussarna i Norge i sommar!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva fantastiska naturupplevelser. Den här resan passar dig som gillar att vandra i otroligt vackra miljöer. 

Dag 1 Stockholm – Göteborg – Grebbestad/Strömstad

Resan påbörjas mot grannlandet och på vägen stannar vi till på vår egna vackra västkust vid kosterhavets kust över natten.

Dag 2 Grebbestad/Strömstad – Norge – Rjukan

EN_Dave-Kovac-Geiranger

Vi lämnar Sverige och kommer fram till UNSECOS världsarv Rjukan. 

Dag 3-5 Rjukan – Lysebotn 

nl238ahm-65183 kopiaHär finns möjlighet göra en vandring på ca 2-3 timmar upp till Gaustatoppen, en rätt utmanande vandring som belönas med utsikt över 1/6 av Norges yta.

Dagen efter åker vi vidare mot Lysebotn, en liten by i slutet av Lysefjorden omgiven av bergskedjor. Botten av dalen är den perfekta startpunkten för vandringar av alla svårighetsgrader och längder. Den främsta går till Kjeragbolten, en stenbumling fast mellan två bergväggar där de äventyrliga kan kliva ut på en höjd av 1110 meter. Vandringen är 10 km lång och tar ca 6-8 timmar. Den innehåller även en lättare klättring på 570 m, ingen tidigare erfarenhet behövs.


Dag 6 Lysebotn – Predikstolen 

EN_Stolen2

 Med färja tar vi oss genom fjorden och får uppleva   detta fantastiska landskap från ett annorlunda   perspektiv. Efter en ca. 4-5 timmars vandring når vi   en utav höjdpunkterna på resan, den världsomtalade utkiksplatsen Predikstolen. Denna vandring är utöver många andra och en som alla borde få uppleva någon gång. Detta vill du inte missa!

Dag 7 Predikstolen - Sogndalstrand

Idag tar vi oss vidare mot Magma Geopark, även den utsedd till ett av UNESCOs världsarv. Här finns bergstyper som är vanligare på månen än på jorden. Vi övernattar mitt i naturen för att verkligen få uppleva detta unika ställe.

Dag 8 Sogndalstrand – Kristiansand

EN_patricia.thiede-Kristiansand Efter några dagar i fjordlandet tar vi oss vidare ner   mot kusten för skärgårdsliv i den mysiga staden   Kristiansand. Här finns Ravendalen och Baneheia   parken som erbjuder fantastiska vandringsleder och för de som vill bada finns både bystranda, en   sandstrand inne i stan, och klippor vid campingen.

Dag 9 Kristiansand – Oslo

Vi avslutar äventyret med att spendera sista natten i Oslo som bjuder på allt mellan stadsliv och natur. Här finns gott om tid att på egen hand upptäcka allt som vårt grannlands huvudstad har att erbjuda.

Dag 10 Oslo – Stockholm

Efter en fantastisk resa med många oförglömliga stunder och nya vänner kör vi över gränsen och mot Stockholm. Vi är lite trötta i benen och kanske har ett skoskav eller två, men vad betyder det när man fått uppleva ett äventyr som detta? Vi anländer till huvudstaden framåt kvällen och då är det dags att ta farväl av den rosa bussen och varandra för den här gången. Men förhoppningsvis ses vi snart igen!

Det här vill du inte missa - boka din sommarresa till Norge med rosa bussarna redan idag!

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

9

Resan innehåller

Rosa_buss

Rosa buss

X

Rosa buss

Vi reser och sover på rosa bussar (bortsett transport till och från själva resan). Oftast sover vi på campingplatser men det kan även förekomma vissa nätter på hotell eller vandrarhem. I varje buss får det plats 20-30 personer. Vi delar madrass och myggnät när vi sover i bussarna och på dess tak.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Extremt_klimat

Extremt klimat

X

Extremt klimat

Denna symbol innebär att en resa kan ha lite tuffare klimat. Vädret på resan kan antigen bli väldigt varmt eller väldigt kallt. I varma länder kan temperaturer överstiga 40 grader och på höga höjder kan det bli svalt och kallt. Tänk på att packa rätt kläder och eventuellt varm sovsäck vid behov.

Resans höjdpunkter

  • Utsikt över ca 1/6 av Norge
  • Kjeragbolten
  • Predikstolen
  • Kristiansand
  • Oslo

Vad ingår?

Rosa buss T&R 
Allt boende (på bussen)
All gemensam transport
De flesta måltider, exklusive dryck

Vad tillkommer?

Dryck & vissa måltider
Snacks
Övriga aktiviteter t ex färja från Stavanger mot Predikstolen

Resetillfällen

ENvandring21

Datum: 2021-06-18 - 2021-06-27

Preliminärt datum

Reseledare: Ej fastställt

X

Bokningsinfo

Bokas senast: 2020-11-30

Mer än 5 platser kvar

Pris: 11 300 kr

Handpenning: 3 000 kr

Instagrammat från resan