vandra resa fakta tips malaysia
vandra restips asien flyg

Tillval: Vandring till Mount Kinabalu

Typ av resa:

Bestig Mount Kinabalu! 

Gillar du att vandra och vill göra något extra på resan till  Borneo, Brunei & Filippinerna? Häng då med på utmaningen där vi bestiger Mount Kinabalu. 

Under två dagar vandrar vi och bestiger Mount Kinabalu. Vandringen är ganska tuff, toppen ligger på hela 4 095 m.ö.h. 

Tillvalet gäller endast resenärer som bokar in sig på resan till Borneo, Brunei & Filippinerna!

Pris: 5 500 kr

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Om tillvalet att bestiga Mount Kinabalu

Mount Kinabalu är den mest dramatiska att se i provinsen Sabah och även den högsta toppen mellan Himalaya och New Guinea och toppen sträcker sig 4 095 m.ö.h Mount Kinabalu har en magisk aura som är både obeskrivbar och otrolig. Granittopparna är konstant beslöjade av moln och kan liknas vid en vacker kvinna som kikar fram bakom en slöja. Vid tillfällen under klara dagar kan man se en klar och tydlig glaciär som reser sig från den släta graniten.

Berget representerar en av världens yngsta batoliter, gammal stelnad uppressad magma. Platsen är ett centralt fokus för Kinabaul parken och legenderna från KadasanDusun folket, Sabahs största etniska grupp. De tror att berget är en helig viloplats för andarna från deras förfäder.

Att bestiga Kinabalu kräver inga specialiserade klättringskunskaper men det lönar sig att vara i god kondition. De som bor i närheten börjar klättra redan i treårsåldern. Vandringsleden som leder till den högsta toppen ringlar sig längst den södra sidan av berget. Det är en ca 8,5 km lång vandring att nå toppen. För de flesta tar turen två dagar men under den årliga löpartävlingen tur och retur till toppen gör de den under tre timmar! Terrängen går från regnskog, skog, bergsskog, molnskog upp till ren och bar granit.

Dag 1
Kota Kinabalu-Laban Rata. Timpohons Gate

Kl. 06.00 hämtas vi från hotellet och åker under 2 timmar till parkens högkvarter. Ca Kl. 09.00 registreras vi och får våra ID-kort som måste bäras hela turen. Vi får sen transport till ”Timpohons Gate” där själva vandringen startar. Dagens klättring kommer ta runt 4-6 timmar. Det kommer att finnas fem stationer på vägen där vi kan vila och fylla på våra vattenflaskor med vatten. Njut av den fantastiska panoraman över Malaysiska regnskog. Vi kommer stanna på 3272 möh sen eftermiddag. Vi äter en buffemiddag innan vi gör kväll.

Dag 2
Bestiga Mount Kinabalu

Väckning sker redan kl 2.00 för frukost innan dagens vandring mot toppen av berget börjar. Vandringen upp till toppen, ca 4 095 m. ö. h. kommer verkligen testa din fysik och beslutsamhet. Beroende på hastigheten kommer du kunna njuta av den otroligt vackra soluppgången över den majestätiska Mt Kinabalu, förutsatt att vädret är bra.
Kl 06.30 börjar vi vandra ner mot Laban Rata för frukost och utcheckning från Laban Rata Resthouse. Vi vandrar ner till Timpohon entrén för vidare transport till parkhögkvarteret.  Därifrån har vi en ca 2 timmars transport till vårt hotell i centrala Kota Kinabalu där vi möter vår grupp igen.

Det här tillvalet passar dig som tycker om att röra på dig. Klättringen upp mot berget är inte särskilt brant men du bör ha god kondition. Vi både vandrar och klättrar för att ta oss upp till 4 095 m.ö.h

Pris:  5 500 kr

Bokning: 

Du kan inte boka vandringen på den här sidan, detta är endast en informationssida. Mount Kinabalu tillvalet kan endast bokas i samband med bokningen av huvudresan Borneo, Brunei & Filippinerna och bokningen görs på den resesidan.

Hela beloppet för tillvalet betalas i samband med betalning av handpenningen för huvudresan. 
Platsantalet är begränsat, det är först till kvarn som gäller.

Reservation för prisändringar och valutahöjningar.

Tid/datum: 

Vandringen på Mount Kinabalu är mellan den 10-11 november. Ni kommer att ansluta er till den övriga gruppen den 11 november på hotellet i Kota Kinabalu. Här har varje passagerare egen tid  för att utforska staden och göra andra aktiviteter som dykning, öhoppning och shopping.

Avbokningsregler:

Observera att det är bindande anmälan på vandringen och att vårt avbeställningsskydd på 300 kr inte gäller för den.

Viktigt att tänka på!:

Om du lider eller har något av följande rekommenderar vi att du avstår från denna aktivitet

 • Högt blodtryck
 • Diabetes
 • Hjärtklappning
 • Artrit
 • Hjärtsjukdomar
 • Anemi
 • Magsår
 • Astma
 • Hepatit
 • Muskelkramper

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

1

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Att efter en tuff utmaning, både fysiskt och psykiskt, äntligen nå Sydostasiens högsta bergs topp.

Vad ingår?

 • 5 måltider
 • 1 natt på resthouse
 • All transport
 • Inträde
 • Guide
 • Klätterförsäkring, klättertillstånd, klätterintyg
 • Engelsktalande hjälppersonal

Vad tillkommer?

 • Dricks till personal, guide & bärare
 • Tillstånd för att fotografera och filma

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Detta tillval tillhör resan Borneo, Brunei & Filippinerna

Instagrammat från resan