Vandringsresa i Nepal tre kvinnor
Vandringresa i Nepal folk som vandrar
Vandringsresa i Nepal gruppbild
Vandringresa i Nepal folk som vandrar bild 2
Vandringresa i Nepal folk gruppbild med tält
Vandringsresa i Nepal berg
asien-indien-nepal-utsikt
asien-nepal 01-2 QKTN
asien-nepal-02-2 QKTN

Tillval: Vandring i Nepal

Typ av resa:
 • Aktiv resa
 • Natur
 • Vandring

Vandring i Nepal – Himalaya

Passa på att utöka din resa till Indien & Nepal med att vandra. Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.).

Vandringen börjar och slutar i Nayapul och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur med varierande svårighetsgrad. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se apor, rhododendronskogar, julstjärnor (ej blommande), och besöka byar längs vägen. 

Missa inte detta tillval om du reser till Indien & Nepal.  

 Pris: 9 500 kr

Datum: 5-14 november, 2020

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vandring i Himalaya - bokningsinformation

Du kan inte boka vandringen på den här sidan, detta är endast en informationssida. Själva bokningen gör du under den ordinarie resan, Indien & Nepal.

Vandringen i Nepal läggs på i slutet av Indien & Nepal-resan och därför får du som väljer detta tillval ett annat hemkomstdatum. Resan blir totalt 10 dagar längre.

Observera att det är bindande anmälan på vandringen och att vårt avbeställningsskydd på 600 kr inte gäller.

Det här tillvalet passar dig som tycker om att röra på dig. 42 kilometer på fem dagar. Vi kommer vandra i kuperade områden och ta oss upp till 3 200 meters höjd. Du bör ha bra kondition.

Nedan är beskrivningen av själva vandringen, utanför detta tillkommer resa till och från Pokhara.

Pris för denna vandring: 9 500 kr

Dag 1
Pokhara–Hille

Efter frukost lämnar vi Pokhara och sätter oss i fordonet och efter ca en timmes färd kommer vi fram till byn Nayapul som är utgångspunkten för vår vandring. Vi påbörjar vandringen längs med Modifloden och tar oss långsamt uppåt över risfälten till Hille, som ligger på 1 475 meters höjd. Här stannar vi för lunch och fortsätter sedan mot Hille. Det här blir en mycket brantare vandring men när vi väl når vårt mål får vi belöningen, vår första hisnande syn över Himalaya. Första dagen på vandringen är över och vi har under ca fem timmar vandrat ca en mil.

Dag 2
Hille-Ghorepani, Anapurna

Vandringen fortsätter genom subtropiska dalar och skogar fulla av vackra rhododendronbuskar och vi når vår nästa destination Ghorepani på 2 855 meter. Härifrån har vi utsikt över toppen på Thapa, Nilgiri, Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.). Idag har vi under sex timmar tagit oss ca sju km.

Dag 3
Ghorepani–Poon Hill–Tadapani

Tidigt på morgonen den tredje dagen tar vi oss upp till Poon Hill (ca 3 030 m.ö.h.) för att titta på när solen går upp och sprider sitt morgonljus över Himalayas snötäckta och mäktiga jättar, Dhaulagiri och Annapurna, samt över en hel vy av andra bergstoppar. Utsikten från Poon Hill är en av de mest fantastiska du någonsin kommer att få uppleva. Efter frukost fortsätter vi trekkingen genom de frodiga rhododendronskogarna till Deurali. Därifrån tar vi oss sedan genom ett trångt pass och här har vi möjlighet att se langurapor i träden om vi har tur. Vårt mål idag är Tadapani (ca 2 680 m.ö.h.). När dagen avslutas har vi vandrat i sex timmar och tagit oss ca 12 kilometer.

Dag 4
Tadapani–Ghandruk

Vi vandrar längs med en ganska undanskymd skogsstig och passerar stora terrassfält av majs och potatis på vår väg uppåt. Till sist når vi dagens mål, Ghandruk (2170 m.ö.h.) och härifrån kan vi njuta av en spektakulär utsikt över Annapurna och Machhapuchhare (6 697 m.ö.h.). Här uppe i bergen bor en stor del av folkgruppen gurung. Gurungbyn är väldigt känd på grund av dess fantastiska läge i det storslagna bergsområdet samt de vackra risterasserna. De som vill har möjlighet att ta en kortare promenad från vårt läger till byn och besöka museet, klostret eller bara njuta av utsikten. Innan vi lägger oss för natten kan vi vara stolta över att vi klarat av ca fem kilometers vandring på fyra timmar.

Dag 5
Ghandruk–Nayapul–Pokhara

I dag påbörjar vi nedstigningen och lämnar bergen bakom oss och efter några timmars vandring och en timmes bilfärd är vi tillbaka i det avkopplande  Pokhara. Och sista dagen på trekkingen har vi vandrat ca sex kilometer på fem timmar.

 Dag 6
Pokhara

Vi stannar en dag i Pokhara och kopplar av efter vandringen. Här får alla som vill en avkopplande massage (ingår).

Dag 7-8
Pokhara-Katmandu

Mätta och belåtna på äventyr åker vi tillbaka till huvudstaden Katmandu. Vi stannar här i två nätter så det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Bl.a. finns möjlighet att flyga över Mount Everest (extra kostnad/tillval). Detta måste förbokas, observera att anmälan är bindande. Dagen efter besöker vi Swayambhunath. Här kan vi se en samling av religiösa arkitektur såsom tempel, stupa, kloster och bibliotek. Vi besöker även Pashupatinath temple. Efter det åker vi till Durbar Square som är ett av Nepals UNESCO världsarv.  Från Durbar Square går vi tillbaka till vårt hotell.  I Thamel kan du göra din sista shoppingrunda.  Staden är känd för att vara ett backpackersområde med massa spännande små restauranger och butiker.

Dag 9-10
Kathmandu-Stockholm

Vi lämnar Nepal och flyger hem till Sverige för att planera vår nästa vandringsresa med Rosa Bussarna.

 

OBS! Resebeskrivningen ska endast ses som en riktlinje eftersom den kan förändras beroende på väder och vind. Antalet vandringstimmar är baserat på genomsnittlig vandringstakt och beror givetvis på individuell fysik.

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

4
6

Resan innehåller

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.
Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Adrenalin

Adrenalin

X

Adrenalin

Möjligheter till fartfyllda aktiviteter. Det finns möjligheter under resan att göra saker som till exempel forsränning, bungyjump och sandboarding. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.

Resans höjdpunkter

 • Hille (1 475 m.ö.h)
 • Ghorepani (2 855 m.ö.h)
 • Poon Hill (3 200 m.ö.h)
 • Tadapani (2 680 m.ö.h)
 • Ghandruk (1 950 m.ö.h)

Vad ingår?

 
 • All gemensam transport
 • Helpension under vandringen
 • Snacks & te under vandringen
 • Frukost på hela resan
 • Avslutningsmiddag 
 • Trekking permit
 • Avgift till nationalpark
 • Logi på enklare guesthouse/tehus i 2-bäddsrum under vandringen
 • Inträde till Annapurna Park
 • Svensk reseledare
 • Vandringsguide
 • Bärare
 • Massage efter vandringen

Vad tillkommer?

 • Dricks till guider och bärare cirka 15-20 USD/dag
 • Fickpengar för dryck & snacks ca 40 USD

Resetillfällen

Rosa Bussarna tipsar

Detta tillval tillhör resan Indien & Nepal

Instagrammat från resan