Vandringsresa i Nepal tre kvinnor
Vandringresa i Nepal folk som vandrar
Vandringsresa i Nepal gruppbild
Vandringresa i Nepal folk som vandrar bild 2
Vandringresa i Nepal folk gruppbild med tält
Vandringsresa i Nepal berg
Vandringresa i Nepal folk som hoppar
asien-nepal-02-2 QKTN
asien-indien-nepal-utsikt

Vandringsresa i Nepal, Poon Hill - Ghandruk

Typ av resa:
 • Aktiv resa
 • Vandring
 • Storstad
 • Natur
 • Ej Rosa Buss

Vandra i Nepal,  Ghorepani (Poon Hill) - Ghandruk

Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.).

Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se apor, rhododendronskogar, julstjärnor (ej blommande), och besöka byar längs vägen. 

Unna dig att hänga mig på en storslagen äventyrsresa!

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Vandra i Nepal

Den här resan passar dig som tycker om att röra på dig. 42 kilometer på fem dagar. Vi kommer vandra i kuperade områden och ta oss upp till 3 200 meters höjd. Det är en krävande vandring på hög höjd med många ojämna stentrappor som går upp och ner, så tänk på det. Grundkondition krävs.

Dag 1-2
Stockholm - Kathmandu

Äventyret börjar i Nepals huvudstad Katmandu. Här stannar vi en natt.  Vi äter välkomstmiddag och lär känna våra reskamrater.  Vi kommer även få information inför vandringen. Dagen efter tar vi flyget till Pokhara.

Dag 3
Kathmandu - Pokhara

Idag lämnar vi Kathmandu och flyger till mysiga Pokhara. Pokhara är ett viktigt centrum for turismen i Nepal, och är utgångspunkt för turer till bland annat Annapurna. Vi kommer här att få vår första härliga vy över Himalayas höjder i form av Annapurna Range. Vi sover en natt i Pokhara och laddar batterierna inför morgondagens vandring.

Dag 4
Pokhara–Hille

Efter frukost lämnar vi Pokhara och sätter oss i fordonet och efter ca en timmes färd kommer vi fram till byn Nayapul som är utgångspunkten för vår vandring. Vi påbörjar vandringen längs med Modifloden och tar oss långsamt uppåt över risfälten till Hille, som ligger på 1 475 meters höjd. Här stannar vi för lunch och fortsätter sedan mot Hille. Det här blir en mycket brantare vandring men när vi väl når vårt mål får vi belöningen, vår första hisnande syn över Himalaya. Första dagen på vandringen är över och vi har under ca fem timmar vandrat ca en mil.

Dag 5
Hille - Ghorepani, Annapurna

Vandringen fortsätter genom subtropiska dalar och skogar fulla av vackra rhododendronbuskar och vi når vår nästa destination Ghorepani på 2 855 meter. Härifrån har vi utsikt över toppen på Thapa, Nilgiri, Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.). Idag har vi under sex timmar tagit oss ca sju km.

Dag 6
Ghorepani–Poon Hill–Tadapani

Tidigt på morgonen den tredje dagen tar vi oss upp till Poon Hill (ca 3 030 m.ö.h.) för att titta på när solen går upp och sprider sitt morgonljus över Himalayas snötäckta och mäktiga jättar, Dhaulagiri och Annapurna, samt över en hel vy av andra bergstoppar. Utsikten från Poon Hill är en av de mest fantastiska du någonsin kommer att få uppleva. Efter frukost fortsätter vi trekkingen genom de frodiga rhododendronskogarna till Deurali. Därifrån tar vi oss sedan genom ett trångt pass och här har vi möjlighet att se langurapor i träden om vi har tur. Vårt mål idag är Tadapani (ca 2 680 m.ö.h.). När dagen avslutas har vi vandrat i sex timmar och tagit oss ca 12 kilometer.

Dag 7
Tadapani–Ghandruk

Vi vandrar längs med en ganska undanskymd skogsstig och passerar stora terrassfält av majs och potatis på vår väg uppåt. Till sist når vi dagens mål, Ghandruk (2170 m.ö.h.) och härifrån kan vi njuta av en spektakulär utsikt över Annapurna och Machhapuchhare (6 697 m.ö.h.). Här uppe i bergen bor en stor del av folkgruppen gurung. Gurungbyn är väldigt känd på grund av dess fantastiska läge i det storslagna bergsområdet samt de vackra risterasserna. De som vill har möjlighet att ta en kortare promenad från vårt läger till byn och besöka museet, klostret eller bara njuta av utsikten. Innan vi lägger oss för natten kan vi vara stolta över att vi klarat av ca fem kilometers vandring på fyra timmar.

Dag 8
Ghandruk–Nayapul–Pokhara

I dag påbörjar vi nedstigningen och lämnar bergen bakom oss och efter några timmars vandring och en timmes bilfärd är vi tillbaka i det avkopplande  Pokhara. Och sista dagen på trekkingen har vi vandrat ca sex kilometer på fem timmar.

Dag 9-10
Pokhara

Vi stannar några nätter i Pokhara för att koppla av efter vandringen. Här får alla som vill en avkopplande massage (ingår). De som vill ha ännu mer äventry kan prova på forsränning på Upper Seti River eller skärmflygning över Phewa Lake.

Dag 11-12
Pokhara-Kathmandu

Mätta och belåtna på äventyr åker vi tillbaka till huvudstaden Katmandu. Vi stannar här i två nätter så det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Bl.a. finns möjlighet att flyga över Mount Everest (extra kostnad/tillval). Detta måste förbokas, observera att anmälan är bindande. Dagen efter besöker vi Swayambhunath. Här kan vi se en samling av religiösa arkitektur såsom tempel, stupa, kloster och bibliotek. Vi besöker även Pashupatinath temple. Efter det åker vi till Durbar Square som är ett av Nepals UNESCO världsarv.  Från Durbar Square går vi tillbaka till vårt hotell.  I Thamel kan du göra din sista shoppingrunda.  Staden är känd för att vara ett backpackersområde med massa spännande små restauranger och butiker.

Dag 13
Kathmandu-Stockholm

Vi lämnar Nepal på förmiddagen och flyger hem till Sverige för att planera vår nästa vandringsresa med Rosa Bussarna.

 

Med reservation för ändring av färdplanen.

OBS! Resebeskrivningen ska endast ses som en riktlinje eftersom den kan förändras beroende på väder och vind. Antalet vandringstimmar är baserat på genomsnittlig vandringstakt och beror givetvis på individuell fysik.

Flyginformation
Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

4
7

Resan innehåller

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Vandrarhem

Vandrarhem

X

Vandrarhem

Du bor i flerbäddsrum.
Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Kathmandu
 • Pokhara
 • Hille (1 475 m.ö.h)
 • Ghorepani (2 855 m.ö.h)
 • Poon Hill (3 030 m.ö.h)
 • Tadapani (2 680 m.ö.h)
 • Ghandruk (2 170 m.ö.h)
 • Mount Everest (tillval)
 • Vad ingår?

 • Flyg
 • Allt boende
 • All gemensam transport
 • Helpension under vandringen
 • Snacks & te under vandringen
 • Frukost på hela resan
 • Ankomst-och avslutningsmiddag
 • Trekking permit
 • Avgift till nationalpark
 • Logi på enklare guesthouse/tehus i 2-3 bäddsrum under vandringen
 • Inträde till Annapurna Park
 • Dagtur i Kathmandu (Monkey temple, Pashupatinath temple, Durbar Square &  Asan  Market)
 • Svensk reseledare
 • Vandringsguide
 • Bärare 
 • Massage efter vandringen
 • Vad tillkommer?

 • Flygskatt 3 400 kr
 • Visum till Nepal 25 USD
 • Dricks till guider och bärare cirka 15 -20 USD/dag
 • Flygtur över Mount Everest 2 500 kr
 • Fickpengar ca 400-600 USD
 • Resetillfällen

  QNvandring21b

  Datum: 2021-11-03 - 2021-11-15

  Preliminärt datum

  Reseledare: Ej fastställt

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2021-06-30

  Mer än 5 platser kvar

  Pris: 21 900 kr

  Handpenning: 5 000 kr

  Instagrammat från resan