resor-filippinerna-valhaj
valhajssafari-filippinerna-1
valhajssafari-filippinerna-2
valhajssafari-filippinerna-3
valhajssafari-filippinerna-4
valhajssafari-filippinerna-5

Nyhet! Valhajssafari i Filippinerna

Typ av resa:

Spännande rundresa i Filippinerna med valhajssafari!

Följ med Rosa Bussarna på en resa till Filippinerna då vi fokuserar på havet, undervattensdjuren och stränderna. Du kan få chansen att möta valhajar i deras naturliga miljö och snorkla med dem.

Filippinerna-resan inleds med flyg till Cebu City och därifrån tar vi oss till den närbelägna ön Malapasqua. Utanför ön finns de berömda thresher-hajarna (även kallade alopias/rävhaj) och det finns möjlighet att följa med på en dykutflykt för att beskåda dem. Ön är lugn och avslappnad så njut av tillvaron ovan och under ytan.

Efter några dagar på Malapasqua går Filippinerna-resan vidare till Oslob. Att snorkla i närheten av de majestätiska valhajarna är en upplevelse som ger minnen för livet. Förutom att snorkla med valhaj finns det chans till sol och bad. 

Vattentemat på resan fortsätter när vi tar båten för att nå Bohol. Bohol är hem till de världsberömda Chocolate Hills och den världens minsta primat Tarsier som vi kommer besöka. Om du gillar att snorkla kommer du inte bli besviken när du snorklar i Panglao, grannöarna Pamilacan och Balicasag. 

Njut av vackra stränder och turkost vatten. Drick en kokosnöt, ta ett extra dopp i havet. Unna dig att uppleva det bästa som Filippinerna har att erbjuda tillsammans med Rosa Bussarna. 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2 Flyg: Stockholm - Cebu

Vi inleder resan med flyg till Cebu och anländer i Cebu City på eftermiddagen dag två. Cebu city är den äldsta staden på Filippinerna. Här stannar vi en natt innan vi åker vidare till fantastiska Malapascuaön. 

Dag 3-6 Malapascua

Efter ca 4 timmars resa med minibuss och båt når vi paradisön. Här väntar lata dagar och god mat. Malapascuaön är känd för sina fina vita sandstränder och dykmöjligheter. Längs Bounty Beach hittar du massa dykfirmor som gärna erbjuder dykturer. Missa inte chansen att få uppleva en spektakulär värld under havsytan, förutsättningarna är stora.  Malapascua har en väldigt avslappnad känsla. När du har blivit mätt på att sola och bada kan du ta en promenad runt i befolkningens byar, handla goda mango, guava, tamarind och bananer och bara kolla in hur livet rullar på ön. Var inte överraskad om någon i lokalbefolkningen framförallt barn kommer fram och hälsar glatt på dig.

Dag 7-9 Moalboal, Oslob, Valhajssafari, Kawasan Falls, Pescadorön

Efter fyra dagar på paradisön går resan vidare till Moalboal som är väldigt populärt hos resenärer. Moalboal ligger ca 90 kilometer sydväst om Cebu City och är en av landets bästa dyk och äventyrs destination. Här stannar vi i tre nätter. Dag åtta på resan gör vi en utflykt till Kawasan Falls. Dagen efter åker vi Oslob där det finns valhajar. Förutom valhajar finns det även möjligheter för sol och bad. Med vanlig snorkelutrustning kan du besöka valhajarna i deras naturliga miljö. Om du inte vill snorkla går det bra att bara använda flytväst. Valhajar är vänliga mot människor och de uppskattar besökarnas uppmärksamhet. Tänk på att inte skrämma dem, röra vid dem eller störa dem. Om du respekterar deras värld kommer du få en upplevelse för livet. Efter valhajssafarin åker vi vidare till Pescadorön för at snorkla innan vi äter lunch på White Beach. 

Dag 10-12 Båtresa till Tagbilaran, Bohol, Panglao, Chocolate Hills, spökdjuret Tarsier, Loboc River Cruise

Vi lämnar Moalboal och Oslob för Bohol. Från Cebus hamn tar vi färjan som tar oss till Tagbilaran.  Därifrån åker vi minibuss till vår resort i Panglao.  Här kan vi njuta av vita stränder, turkost vatten och vajande palmer. Dagen efter tar vi en dagstur i Bohol där vi kommer att se de sagolika chokladkullarna (Chocolate Hills). De 1268 unika bergsformationerna  lockar besökare från hela världen. Kalkstenskullarna är gröna under regnsäsongen och bruna under den torra perioden. På vårt nästa stopp besöker vi världens minsta apan, Tarsier som de heter.  De är väldigt små (ca 117 - 127 mm) och väger ca 110 - 153 gram. De stora ögonen som kännetecknar det filippinska spökdjuret vittnar om att det är nattaktivt. Ögonen kan inte röra sig i sina ögonhålor, vilket istället kompenseras med att huvudet kan vridas hela 180 grader. Detta gör att det även kan hoppa baklänges med hög precision. Spökdjuret lever främst på insekter och grodor men kan även fånga mindre fåglar.  Efter dagsturen intar vi lunch på en båt medan vi kryssar på floden Loboc.

Dag 13-15 Båtresa till Cebu, Flyg till Sveige

Det är dags att lämna sköna Bohol.  Vi tar färjan tillbaka till Cebu och sover en sista natt i Cebu City. Passa på att inhandla dina souvenirer på bland annat SM Mall. Resan går mot sitt slut och det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

12

Resan innehåller

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Malapascuaön
 • Thresher-hajarna
 • Valhajarsafari i Oslob
 • Bohol
 • Panglao
 • Chocolate Hills
 • Tarsier
 • Vad ingår?

 • Flyg t/r Sverige - Filipinnerna
 • Båtresa t/r Cebu - Tagbilaran
 • Allt boende & all gemensam transport
 • Ca 19 måltider (inkl. frukost)
 • Valhajsafari
 • Snorkeltur till Pescadorön
 • Dagstur till Kawasan falls
 • Dagstur i Bohol (Chocolate Hills, Tarsier)
 • Loboc River Cruise
 • Svensk reseledare
 • Utflykter enligt programmet
 • Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 2 300 kr
 • Kostnad för dykturer
 • Dricks till lokal personal
 • Resetillfällen