resor-filippinerna-valhaj
valhajssafari-filippinerna-1
valhajssafari-filippinerna-2
valhajssafari-filippinerna-3
valhajssafari-filippinerna-4
valhajssafari-filippinerna-5

Nyhet! Valhajssafari i Filippinerna

Typ av resa:

Spännande rundresa i Filippinerna med valhajssafari!

Följ med Rosa Bussarna på en resa till Filippinerna då vi fokuserar på havet, undervattensdjuren och stränderna. Du kan få chansen att möta valhajar i deras naturliga miljö och snorkla med dem.

Filippinerna-resan inleds med flyg till Cebu City och därifrån tar vi oss till den närbelägna ön Malapasqua. Utanför ön finns de berömda thresher-hajarna (även kallade alopias/rävhaj) och det finns möjlighet att följa med på en dykutflykt för att beskåda dem. Ön är lugn och avslappnad så njut av tillvaron ovan och under ytan.

Efter några dagar på Malapasqua går Filippinerna-resan vidare till Donsol. Att snorkla i närheten av de majestätiska valhajarna är en upplevelse som ger minnen för livet.  Förutom att snorkla med valhaj finns det chans till sol och bad. I närheten går det också att åka på eldflugesafari nattetid för ett sällan skådat skådespel.

Vattentemat på resan fortsätter när vi vandrar vid vulkanen Mayon – det finns en naturlig källa att svalka sig i efter vandringen. Och vattenhål i form av barer och restauranger att besöka på kvällen.

Innan resan till Filippinerna avslutas i Manila åker vi till den underbara ögruppen Calaguas. En pärla för alla som drömmer om vackra stränder och turkost vatten. Drick en kokosnöt, ta ett extra dopp i havet. Unna dig att uppleva det bästa som Filippinerna har att erbjuda tillsammans med Rosa Bussarna. 

 

Läs hela reseinformationen här Tipsa om denna resa
Observera att färdrutten kan ändras!
X

Reseinformation

Dag 1-2 Resa till Filippinerna, Cebu City

Vi inleder resan med flyg till Cebu och anländer på eftermiddagen dag två. Cebu city är den äldsta staden på Filippinerna. Här stannar vi en natt innan vi åker vidare till fantastiska Malapascuaön. 

Dag 3-6 Malapascua

Efter ca 4 timmars resa med minibuss och båt når vi paradisön. Här väntar lata dagar och god mat. Malapascuaön är känd för sina fina vita sandstränder och dykmöjligheter. Längs Bounty Beach hittar du massa dykfirmor som gärna erbjuder dykturer. Missa inte chansen att få uppleva en spektakulär värld under havsytan, förutsättningarna är stora. Malapascua har en väldigt avslappnad känsla. När du har blivit mätt på att sola och bada kan du ta en promenad runt i befolkningens byar, handla goda mango, guava, tamarind och bananer och bara kolla in hur livet rullar på ön. Var inte överraskad om någon i lokalbefolkningen framförallt barn kommer fram och hälsar glatt på dig.

Dag 7-9 Donsol, Valhajssafari, Eldflugesafari

Efter fyra dagar på paradisön flyger vi vidare till Legaspi City. Härifrån åker vi buss till Donsol där det finns valhajar. Förutom valhajar finns det även möjligheter för sol och bad. När solen går ner över Ogodfloden åker vi på eldflugesafari med små båtar och se hur de lyser upp den mörka skymningen med sin glödande dans. Donsol är ett av få ställen i världen där det är väldigt stor chans att se valhaj under säsongen november till juni. Valhajarna kommer till området för att äta de nyttiga ämnen som åker ut i havet från Donsolfloden. Med vanlig snorklingsutrustning kan du besöka valhajarna i deras naturliga miljö. Om du inte vill snorkla går det bra att bara använda flytväst. Valhajar är vänliga mot människor och de uppskattar besökarnas uppmärksamhet. Tänk på att inte skrämma dem, röra vid dem eller störa dem. Om du respekterar deras värld kommer du få en upplevelse för livet. Efter våra safariturer har du tid att utforska Donsol på egen hand. Njut av sol och bad och besök gärna olika öar i närheten. En och en halv timme från Donsol ligger ön Ticao där det finns möjligheter att dyka för de som vill. 

Dag 10-11 Vulkanen Mayon

Vi lämnar Donsol och åker vidare till Legaspi för att besöka Filippinernas mest kända vulkan, Mayon, där du kan välja mellan olika vandringsleder beroende på dina färdigheter. Området är lummigt och det går att klättra omkring på lavaformationerna. I horisonten syns kringliggande städer, Stilla havet och bergen i Bikolregionen. Det finns även en naturlig källa för de som känner för ett avslappnande bad. Kvällen är fri för egna aktiviteter. Vi lämnar Legaspi City och fortsätter äventyret till nästa paradisö på resan. Vi når Calaguas efter ca sju timmars resa. 

Dag 12-13 Calaguas

Calaguas är en ögrupp som tillhör provinsen Camarines Norte. Den består av tre huvudöar, Tinaga Island, Guintinua Island och Maculabo Island, samt en mängd mindre öar. Även om öarna blivit allt mer populära bland turister och backpackers på senare år är det oexploaterat och lugnt i jämförelse med till exempel Boracay. Missa inte att ta kort på den vykortsvackra Long Beach. Upptäck Calaguas, simma i turkost vatten, sitta på en vit strand och njuta av den magnifika utsikten när solen går ner i havet. Här stannar vi i tre nätter. 

Dag 14-17 Manila, Flyg till Sverige

Det är dags att lämna Calaguas.  Vi åker buss mot Naga och härifrån tar vi flyget till Manila. Dagen efter har vi en ledig dag i staden. Några tips är att besöka China Town, Rizal Memorial Park och Intramuros (Manilas gamla stad från den spanska kolonialtiden). För de shoppingsugna rekommenderas SM Mall of Asia som är det tredje största shoppingcentret i Sydostasien. Resan går mot sitt slut och det är dags att säga hejdå och ta sig tillbaka till Sverige för att planera nästa resa med Rosa Bussarna.

Med reservation för ändring av färdplanen.

Flyginformation

Normal avreseort gällande flyg är Stockholm, vi flyger då från Stockholm Arlanda flygplats. Men på vissa resor går det att flyga till/från Göteborg, Göteborg-Landvetter flygplats, eller Köpenhamn, Kastrups flygplats. Om du vill flyga från annan flygplats än Stockholm Arlanda flygplats måste du kontakta kontoret (08-673 25 20). Det gäller även om du vill flyga ut/hem tidigare eller senare än gruppen eller kombinera olika resor. Observera att priset på resor som avviker från gruppresorna till/från Stockholm Arlanda flygplats kan kosta extra.

 

Bild, film och annan information från resan

Boende på resan

3
11

Resan innehåller

Traditionellt boende

Traditionellt boende

X

Traditionellt boende

Vi bor som lokalbefolkningen, t ex jurta i Mongoliet, futonmadrass i Japan eller hemma hos en lokal familj (homestay) på Kuba.
Flyg

Flyg

X

Flyg

Flyg: en eller båda riktningarna är inkluderat. Symbolen kan även handla om inrikesflyg på själva resan.

Turistbuss

Turistbuss

X

Turistbuss

Inga rosa bussar används på dessa resor utan inhyrda turistbussar. Vi sover uteslutande på enklare hotell eller campingplatser, i dubbel- och flerbäddsrum. Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor.

Hotell

Hotell

X

Hotell

Vi bor helt, eller delvis, på enklare hotell. Om denna symbol visas i kombination med en rosa buss-symbol innebär det att vissa nätter kommer ske på bussen, andra på enklare hotell. På resor utan rosa buss kommer vi uteslutande att bo på enklare hotell.

Ingen behöver boka enkelrumstillägg, alla får dela rum med någon eller några andra medresenärer.

Ryggsäck alternativt väska med hjul rekommenderas på dessa resor. Tänk på att vissa hotell inte har hiss utan trappor och det kan bli en del bärande mellan boenden och transporter.

Safari

Safari

X

Safari

Det ingår safariturer. Denna symbol betyder att minst en safaripark ingår i priset. Det kan även finnas möjligheter att köpa till extra turer i en eller flera parker under resan.

Sol_bad

Sol & bad

X

Sol & bad

Möjlighet till sol och bad i sjö eller hav. Vid minst ett tillfälle på resan finns möjlighet till sol och bad i 15-25 grader varmt vatten.

Bat

Båt

X

Båt

Vi reser helt eller delvis med båt. Till exempel båtresorna i Filippinerna, båttransport till och från Zanzibar eller båtutflykter.

Snorkling_dykning

Dyk/Snorkling

X

Dyk/Snorkling

Vi kommer besöka platser där tillfälle ges att ordna dyk- eller snorklingsutfärder. Inga av dessa aktiviteter ingår i priset.

Vandring

Vandring

X

Vandring

Vi kommer under resan göra en gemensam vandring alternativt vara på platser där du själv kan ge dig ut och vandra.

Shopping

Shopping

X

Shopping

Någon gång under resan kommer vi vara på platser där det finns bra och billig shopping.

Storstad

Storstad

X

Storstad

Vi besöker minst en storstad.

Resans höjdpunkter

 • Malapascuaön
 • Valhajar och eldflugesafari i Donsol
 • Vulkanen Mayon
 • Calaguas
 • Vad ingår?

 • Flyg t/r Sverige - Filipinnerna
 • Flyg Cebu - Legaspi
 • Flyg Naga - Manila
 • Allt boende & all gemensam transport
 • Ca 20 måltider (inkl. frukost)
 • Valhajsafari
 • Eldflugesafari
 • Guidad vandring till Mayon
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande lokalguide i Manila
 • Utflykter enligt programmet
 • Vad tillkommer?

 • Flygskatt ca 2 200 kr
 • Kostnad för dyk
 • Dricks till lokal personal
 • Resetillfällen

  QFpask18

  Datum: 2018-03-24 - 2018-04-09

  Fastställt datum

  Reseledare: Andreas Frick

  X

  Bokningsinfo

  Bokas senast: 2018-01-31

  Ring innan du bokar!

  +46 (0)8 673 25 20

  Pris: 26.900 kr

  Handpenning: 5.000 kr

  Instagrammat från resan